Bilgisayarınızda Ubuntu yanına Windows da kurulu mu?

Başlatan Eren, 25 Eylül 2008 - 17:26:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilgisayarinizda Ubuntu yanina Windows da kurulu mu?

Evet
598 (61.8%)
Hayır
329 (34%)
Sanal olarak kurulu
41 (4.2%)

Toplam Oy Verenler: 620

kozanibo

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Ekim 2009 - 17:34:41
Hayır ona da gerek yok. Windows için bir yer ayır, kur oraya. Kendisi MBR'yi sıfırlayacaktır ve sen Grub'u göremeyeceksin. Forumdaki Yeniden Grub Kurulumu başlığını kullanarak Grub'u kur. Bu aşamadan sonra yapacağın tek şey, Grub'a yeni kurduğun Windows'u eklemek olacaktır.

zaten şu anda harddiskin diğer bölümü ntfs olduğundan mıdır bilmiyorum ama win bölümü var grub da. ama içinde win yok. şimdi yapacağım iş windowsu ntfsye format atmadan kurmak (çünkü içinde dosyalarım var) sonra grub bozulacağı için grubu yeniden kurmak (bunu daha önce de yaptım ) gruba windowsu eklemeden sanırım kendisi görecektir... yani inşallah :)

heartsmagic

Eğer eski ayarlarda Windows'un yeri doğruysa bir şey yapmana gerek kalmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kozanibo


By_BooMeranG

sanal makineme kurulu 2 işletim sistemini mis gibi kullanıyorum

kozanibo

bende ubuntu yüklüydü. win 7 kurdum laptobuma. sonra grub silindi yeniden yükledim. şimdi boot grub menüsünden seçebiliyorum iki işletim sisteminden birini. elbette first lady ubuntu :D ama şu an kendi bilgisayarımda ubuntu dura dura bu mesajı windowstan atıyor olmam utanç verici. çünkü aynı noktada bulunan kablosuz ağ bağlantısına ubuntu ile bağlanamıyorum :(

Sherlock Holmes

Vvindows'u en karalı bulduğum yer Sanal Makinadır.  :P

Kubilay

sitelerimi yönetmemde bana yardımcı tüm araçlar windowsta şuanda bazı problemleri çözmek için ubuntuya geçiş yaptım yani ikiside kurulu kararlı ubuntu çıktığında ve bazı pluginleri otomatik algılayan ve yükleeyen ubuntu çıkarsa kesinlikle sadece ubuntu

dai

Alıntı yapılan: ğnome - 13 Ekim 2009 - 04:52:30
Vvindows'u en karalı bulduğum yer Sanal Makinadır.  :P

:D :D :D

Bende msn'de tavla oynamak için kullanıyorum

emrerd

#208
  tüm diskim ext3 ve ext4 ,mutluyum.dizüstünde pardus kurulu.onu eşim de kullanıyor.acaip kararlı.hiç sorun yok.windowsta ne yapılıyorsa pardusta yapılıyor.eşim tezini openoffice ile yazdı msoficce ile çıktı aldı.sorunsuz.

 masaüstü bilgisayarımda debian lenny kullanıyorum.şu an ufak tefek sorunlar var.altı yıllık linux maceram bana şunu öğretti "nete çıkabiliyorsan sorun yok" codec miş ekran kartıymış hepsi çözülüyor.yeterki internet bağlantın çalışsın.
 üstelik yazılım desteği olmadığından ağız içi kameramı kullanamıyorum debian da(diş hekimiyim) olsun bende kullanmam.ama bu makinaya bir daha windows kurmam.4 sene oldu windowsu bırakalı.öyleki vista yüklü bir bilgisayarda işim olursa afallıyorum.malum benim debi ışık hızıyla açılıp kapanıyor.çok hızlı.bazen kendiliğinden kapanıyor bu aralar ancak ben bunu özgür ruhuna verip ses çıkarmıyorum...:-)

 autocad çiler qcad i araştırın.hemen aynı işi yapıyor.depolarda var.başka programlar da var.


  unutmadan bir kendi çözüm yolumu paylaşmak isterim.

  10gb emektar bir diskim var.o benim deneme tahtam.kimi zaman archlinux a kimi zaman ubuntuya ev sahipliği yapıyor.denemelerimi,radikal güncellemelerimi onda deniyorum.temiz sistemimi pek kurcalamam.çünkü biliriz vlc ye bir skin yüklersin bir anda sistem karışır,can sıkar.mutlaka yedekli çalışırım.kişisel verilerimi harici diskte tutarım.sistemimden fiziksel olarak ta ayırabilirim.buna rağmen çok önemli varilerimi aylık DVD ye yedeklerim.oyun oynamıyorum zaten.diğer bütün işlemlerimi rahatlıkla yapabiliyorum.biraz zaman istiyor hepsi bu...

komoL

hayır sadece ubuntu kurulu bilgisayarımda ve çok sevdim  ubuntu

by_linux

Bilgisayarımda ubuntu 9.10 yanında win 7 de kurulu çünkü web tasarım için adobe cs3 sersini kullanmak zorundayım.

superjax


MyUbuntu

 Ubuntu 9.10+Kubuntu 9.10+Windows 7 Ultimate+Mac Os X Snow Leopard olmak üzere 4 adet
işletim sistemi kullanıyorum.Tabi ki en çok Ubuntu'yu kullanıyorum

XRumer

Kardeşim yüzünden mecburen Windows XP bilgisayarda kurulu duruyor. Aslında işime de geliyor, çünkü Windows XP'yi kaldırsam bilgisayar oyunlarını PlayonLinux ile Ubuntu'ya kurmam gerekecek, sonra da gelsin Windows virüsleri. Bir gün sadece bana ait bir bilgisayarım olursa Windows'tan temelli kurtulacağım.
Alıntı yapılan: MyUbuntu - 11 Kasım 2009 - 15:33:55
Ubuntu 9.10+Kubuntu 9.10+Windows 7 Ultimate+Mac Os X Snow Leopard olmak üzere 4 adet
işletim sistemi kullanıyorum.Tabi ki en çok Ubuntu'yu kullanıyorum

Snow Leopard, bildiğimiz bilgisayarlarda iyi çalışıyor mu? Apple destek vermiyor da ondan soruyorum. Donanımları nasıl tanıtıyorsunuz?

MyUbuntu

#214
@XRumer

Eğer iyi bir sistemin varsa gayet performanslı olarak kullanabilirsin.Şöyle söyleyeyim Windows 7'de 11 dakikada kopyaladığım dosyayı Snow Leopard'da 6 dakikada kopyaladım.

Driver konusuna gelince eğer yeni bir bilgisayarın varsa sorun yaşamazsın.Ama eski bir bilgisayarın varsa kurmanı önermem;çünkü büyük ihtimalle driver sorunu yaşarsın.(Ayrıca işlemcin SSEII desteklemeli,bunu CPU-Z programıyla öğrenebilirsin;CPU-Z'nun Linux'ta çalışıp çalışmadığını bilmiyorum)

Kurulum için aşağıdaki linke bakabilirsin.O gerçi bir önceki sürüm için ama;aralarında pek bir fark yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_31698351/tm.htm

XRumer

Peki Apple ne diyor bu işe? Ben Apple'nin bu bilgisayarlara yüklemeyi desteklemediğini korsan kabul ettiğini duymuştum. Doğru mu?

MyUbuntu

Alıntı yapılan: XRumer - 12 Kasım 2009 - 08:29:29
Peki Apple ne diyor bu işe? Ben Apple'nin bu bilgisayarlara yüklemeyi desteklemediğini korsan kabul ettiğini duymuştum. Doğru mu?
Evet,şu an PC'lere Mac OS kurmak yasak.

Ozmo

allah'dan bişi olmaz ise windoze kullanmayacağımı ve çevremdeki insanlara ubuntu'yu anlatıp kurmayı düşünüyorum...

XRumer

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 12 Kasım 2009 - 16:45:39
Demek ki Mac OS ile Winzort arasında fark yok ikisi de bu sektörde tek el olmaya çalışıyor. Bugün bir Apple makine alana kadar winzort satın alırım yarı fiyata mal olur.

Ama en güzeli Ubuntu kullanmak ;)

İşte bu noktaya hep dikkat çekiyoruz. Bazı insanlar özgür olmayan yazılımlara karşı değiller sadece Microsoft'a karşılar. Bunu karıştırıyorlar. Halbuki tek tekel Microsoft değil, Apple da öyle, her ne kadar bir Linux dağıtımı çıkaracak olsa da Google da öyle. Hatta Red Hat da öyle. Canonical da bu yolda emin adımlarla ilerliyor.

Not: Bir şirketin ürettiği ürünün kaydan kodlarının açık olması onun tekel olmadığı anlamına gelmez.

xwes

Bence ubuntunun tekel olmasinda bir sakinca yok. Sonuçta herşey ortada, para da istemiyor. Istemeyecegine de soz veriyor. Bu haliyle bence ubuntunun tekel olmasi tehlikeli bir şey degil. Ha belki rakip olmayinca çeşitlilik ve gelişim hizi azalir o ayri

foma

Özgür yazılım ayrı açık kaynak kod ayrı. Bunun için herhangi bir özgür yazılım istese de tekel olamaz :)
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

XRumer

Tekel olmanın bazı sakıncaları var. tekeller bir kere teknolojinin gelişmesinin önündeki engeller. Tekeller kendi yöntemlerini ve kendi standartlarını dayatırlar ortalığı da kirletirler. Canonical bir tekel gibi davranmaya başlamış bile, Enixma'nın önceki sayılarında okumuştum. Debian topluluğu birbirine girmiş, Debian'ın gelişimi takvime balanmış ve geliştiricilerin görüşleri bile alınmamış, geliştiriciler sonradan bu işi öğrenmişler. İşin ilginç yanı Ubuntu'nun patronu bu olayların içinde bulunmuş hatta topluluğun içindeki pek çok insandan daha fazla şey biliyor. Sonuç olarak Debian projesi kirlenme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Canonical, Redhat gibi şirketler de en nihayetinde insan emeğini sömürmektedir, bir tek debian projesi bana farklı görünüyordu. Tamam kapitalist bir dünyada kirlenmemiş mecra aramak elbette saçmalıktan ibarettir ama bu durum Canonical'ın tekelleşmesini ve onun Debian konusundaki yıkıcı rolünü gizlemez. Sonuç olarak ne olmuştur:

1) Süper kararlı sürümler çıkaran Debian, artık her şeyi bir takvime bağladığı için o takvime yetiştirmeye çalışacak ve sistemde kararsızlıklar görünecektir. Takvimle birlikte sistemin daha hızlı gelişmesi yalandan ibarettir. Zaten bir sonraki sürümle birlikte(isterse bu sürüm 10 yıl sonra yayınlansın) son teknoloji yakalanıyordu.

2) Bir güvensizlik ortamı doğmuştur, çatlak sesler çıkmıştır. Yazık olmuştur.

3) Debian topluluğu Ubuntu ile işbirliği yapmayı ve hem Ubuntu'nun hem de Debian'ın bundan karlı çıkmasını istemekteydi. Fakat Canonical buna yanaşmamış kendi tekelini korumaya çalışmış, gelişme fırsatını bertaraf etmiştir(elbette işbirliği vardır ama istenen düzeyde değil)

Ubuntu'nun kaynak kodlarının açık olması Canonical'ın bilgi tekeli kuramayacağı görüntüsünü verebilir amma velakin Canonical diğer projeleri kirletmektedir, ekonomik güç sayesinde sadece kendisinin geliştirme imkanlarına sahip olmasını sağlamaktadır. Ubuntu diğer dağıtımlara yeterince alan bırakmamakta kendisini öne çıkarmaya çalışmaktadır. "Hey Ubuntu, Linux'u Kötü Göstermeyi Bırak" makalesine katılıyorum. Ayrıca FCM'nin türkçe'ye çevrilmiş sayılarında da bir konuda savunma yapılmış, insanlar Linux'u bilmeseler de olur. Ubuntu olarak bilseler de farketmez, yeterki kullansınlar diyebilmiştir. Halbuki bugün Windows kullanıcıları bilgisayar hakkında zerre kadar bir şey bilmiyorlarsa ve bağımlılarsa bilgisizliklerindendir. Microsoft ve benzerleri özellikle bu insan modelini yaratmıştır, şimdi Canonical da bunu yapıyor. Kısacası kodları açmak ve gpl lisansına sahip olmak yetmiyor.

foma

@XRumer,
GPL lisansına sahip olmak nasıl yetmiyor anlamadım. Debian ile ubuntu arasındaki olayları çok fazla bilmiyorum. Debian'la ayrıldıkları nokta sanıyorum ubuntu'nun özgür olmayan bazı yazılımlar ile gelmesi diye biliyorum. Ama istersek onları zaten debian altında da kullanabiliriz.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

XRumer

Neden yetmediğini mesajımda yeterince açıkladığımı düşünüyorum. olay yazılımın özgür olmasıyla bitmiyor, bu pazardaki stratejiler de önemli.

foma

GPL ile dağıtılan yazılımlar üzerinde herkes değişiklik yapabilir ve yine gpl ile lisanslamak şartıyla dağıtabilir. O zaman nasıl olur da gpl bir sistem microsoft gibi bir tekel olabilir. Beğenmeyen alır kaynak kodu kafasına göre dağıtır. Tekel olmaktan kasıt pazarda lider olmaksa dediğiniz doğru ve bence bir sakınca yok. Aksine zaten istediğim o. Özgür yazılımların pazarda lider olması.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition