[Çözüldü] Num Lock

Başlatan hadon, 18 Aralık 2012 - 19:28:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hadon

Aynı çıktıyı verdi.

xdg-settings: unknown desktop environment
:)  :)  :)

if

exo-preferred-applications ile deneyin.

hadon

Bu komut işe yaradı. "Tercih Edilen Uygulamalar" diye bir pencere açıyor. Orada dosya yöneticisi seçme olanağı da var. Seçim yapılıyor ama geçerli olmuyor. Bakıyorum sistem yine Pcmanfm kullanıyor. Yeniden başlatıp denedim, yine aynı.

if

sudo su komutundan sonra deneyin.

hadon

Alıntı yapılan: if - 22 Aralık 2012 - 21:34:10
sudo su komutundan sonra deneyin.
Sevgili İf, bu komutu bir türlü hatırlayamamıştım. "Su" denedim, "sudo" denedim olmamıştı. Teşekkür ederim. Ancak "sudo su" da sorunumu çözmedi.

Komutun çıktısı Şu:

(exo-helper-1:1894): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_window_get_window_type: assertion `GDK_IS_WINDOW (window)' failed

if

Pacmanfm'i değiştirmek kolay değilmiş: http://askubuntu.com/questions/73017/thunar-as-default-file-manager-in-lubuntu-11-10-how

Bunun yerine Pcmanfm'in özelliğini değiştirmenin yoluna bakılabilir.

hadon

Çabanız için çok teşekkür ediyorum. Sizi daha fazla yormayalım. Bir süre daha böyle devam edip alışmaya çalışacağım, olmazsa Ubuntu Mate kurarım.

if

@hadon, burada üç ayrı konuyu konuştuk. Bunları ayıralım. Burası numlock için olsun. Tam ekran açılan pcmanfm ve thunar'ın öntanımlı dosya yöneticisi olmasına dair iki ayrı daha konu açın.

hadon

Bu Num Lock başlığını "çözüldü" olarak işaretliyorum.

İki yeni başlık açmaya gerek yok. Sorun Pcmanfm ile ilgili; onun ayarlarından açtığım her dizinin ayrı pencerede açılmasını sağlamak da işimi görür, onun yerine Thuner veya Nautilus'u  varsayılan dosya yöneticisi olarak atamak da...

Hemen "Pcmanfm Sorunu" başlıklı yeni bir konu açıyorum.

Saygılarımla.