Strateji Severlere: Commander Stalin

Başlatan Mepis, 25 Eylül 2008 - 17:03:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mepis

Commander Stalin grafik ve goruntu olarak size mukemmeli sunmuyor ama oynanabilirlik ve surukleyicilik acisindan mukemmel bir oyun sunuyor. Age Of Empires tarzi oyun sevenler icin ideal bir oyun. Oyun hakkinda ayrintili bilgiyi ve oyuna ait ekran goruntulerini oyunun sitesinde bulabilirsiniz.

http://commanderstalin.sourceforge.net

Intel

Paket deposunda yok kaynaktan derlemek gerekiyor biraz ugrastim ama vazgectim. Paketi bulunursa guzel bir oyuna benziyor denenebilir.

xwes

Derlemek gerekmiyor hatta kurmak bile gerekmiyor. Linux için olan tar.gz dosyasini indirin, arşivden çikarin ve tiklayip oynamaya başlayin. Hepsi bu kadar.

erhangulsum

s7e7v7e7n

ya ben cok merak etmeye başladım bu işi herşeyi öğrendim nasıl oldugunu ama bir şu oyunları anlamadım :)
bu tüm oyunlar Linux Windows Mac vb tüm platformlar için yapılan bu oyunlar nasıl yapılıyor ve ne ile yapılıyor ? programlama dili ile mi nedir bunun sırrı anlamış değilim.
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

raspacı

Oyunlar programlama dilleri ile yapılıyor elbette. Değişik diller kullanılabiliyor oyunlarda. Bu tür karmaşık ve ağır oyunlar için c++ bir endüstri standartı olmuştur. Bu oyun da c++ ile yapılmış. Boswars sitesinden öğrendiğim kadarıyla. Basit oyunlar flash, javascript gibi dillerle dizayn edilebilir. Ben de Flash'la bir zamanlar gökten düşen elmaları yakalamaca oyunu yazmıştım. Tabi Flash için Actionscript dili ile kodlanıyor. Dediğim gibi çok basit bir oyundu. Python ve hemen hemen her dille de oyun yazılabilir. Benim tecrübem Flash'ın ötesine geçmedi. Ek olarak şu anda gedit editörü ile javascript ve dhtml teknolojisini kullanarak hiçbir program vs. kurmadan tarayıcınızda çalışan bir oyun yazabilirsin. Bu konuda javascript ve dhtml kitaplarına bakabilirsin.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

s7e7v7e7n

anlıyorum javascript web icin kullanılan bir dil diye biliyorum masaüstü uygulamalar icin değil sanırım, yani Python dili öğrenmiş olsak oturup buna benzer oyunlar Counter Strike Call Of Duty vb aklımıza gelen iyi kötü oyunları üretebiliriz ? hem Linux hem Windows için ? ben oyunlar icin sadece oyun programalam dili oldugunu sanıyordum.

raspacı

Python ile 3b oyunlar yapabilirsin. http://www.pygame.org/news.html  bu sitede python oyunları yapmak için gerekli pygame modülleri tanıtılıyor. 3b için panda3d ve pysoya oyun motorları mevcut: http://www.pysoy.org/  Bu motorların yazıldığı dilin yine c veya c++ olduğu belirtiliyor. Fizik süreçleri ve "render" işlemleri için makine diline daha yakın ve pythona göre çok daha hızlı olan c veya c++ kullanılıyor. Senin bahsettiğin oyunlar ise c++ ürünü bildiğim kadarıyla. Onlarda da sanırım bazı çok ağır kısımlar neredeyse makine dili olan assembly ile yazılıyor. Python'un avantajı hızlı kod üretilip c gibi hızlı çalışan ama yavaş kod üretilen dillerle iyi iletişim kurması.
Javascript ile yazılan oyunlar genelde tarayıcıda çalışır. Javascript sadece tarayıcı için yazılmış bir dil midir? Sanmıyorum. Hatta linux masaüstü için geleceğin dilinin javascript +gtk olduğunu iddia edenler var. Seed isimli çatı ise bu işi yapıyor: http://live.gnome.org/Seed

heartsmagic

Programlama ile haşir neşir olmasam da oyun yazmanın programlama işinin uç noktaları olduğunu biliyorum. Zira sadece kod değildir oyun yazmak için bilinmesi gereken. İşin içinde grafik tasarımı vardır, bunu koda gömebilmek vardır, iki taraf için de düşünülüyorsa OpenGL kütüphanesine çok hakim olmak vardır. Kısacası vardır da vardır :)

Ama bu meseleyi bu başlıkta konuşmak, yoktur :D
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

raspacı

Ben anlamak vardır. :) Tabi ki çok bütünlüklü bir iş oyun yapmak. Grafik, kod, geniş bir ekip, para... Başka bir başlıkta tartışmak üzere... ;)

s7e7v7e7n

oo ozaman deseniz ya web ile masaüstünü halledelimde oyunda kalsın cnm o kadar oyun firması var zaten yapıyolar onlar bizler anca adam asmaca gibi oyunlar yaparız :=) bunu öğrendigim iyi oldu demek o diller ilede oyun yapılıyormuş bende sanıyordum ki oyun yazmak icin ayrı bir dil var demek ki yokmuş :D

solidsnake

Bende Delphi de label,button ve resimler kullanararak pacman ve dxball benzeri basit oyunlar yapmıştım.
ama bu işin basit kısmıymış.

oyun programlamak bana göre programcılığın en üst seviyesi.

barış

Alıntı yapılan: solidsnake - 08 Ocak 2010 - 21:43:16
Bende Delphi de label,button ve resimler kullanararak pacman ve dxball benzeri basit oyunlar yapmıştım.
ama bu işin basit kısmıymış.

oyun programlamak bana göre programcılığın en üst seviyesi.
katılıyorum.
COD4 veya COD6 gibi bir oyunu yapmak yürek ister :D

ırmak

Araya çok laf girmiş ama ben oyunla ilgili görüşlerimi sıralayacağım izninizle.

wermath-extension denilen mevzuyu kurdum.
Grafikler çok tatminkar değil açıkçası.
Yakınlaştırma-uzaklaştırma olayı yok.
Hadi (+) yok tamam da (-) olmalıydı.
Askerlerin inşa sırasındaki hareketleri görülmeye değer.
O nasıl bir çalışan insan efektidir:)
Ama Age of Empires'ın ilk hallerini hatırlıyorum.
O zaman deli gibi oynardım ama düşününce bu ayardaydı aşağı yukarı.
Üstelik bu oyundaki tema güzel.

2 slogan yazardım bunun üzerine de burası yeri değil  :D

solidsnake

Alıntı yapılan: ırmak - 17 Ocak 2010 - 22:42:17
Araya çok laf girmiş ama ben oyunla ilgili görüşlerimi sıralayacağım izninizle.

Askerlerin inşa sırasındaki hareketleri görülmeye değer.
O nasıl bir çalışan insan efektidir:)
Ama Age of Empires'ın ilk hallerini hatırlıyorum.
bunu okuyunca oyunu kurup biraz vakit geçircektim.Fakat yakınlaştırma uzaklaştırma bu tarz oyunda nasıl olmaz?

pravda

tar.gz yi indirdim kuramadım. nasıl kuruyoruz?

sem

Alıntı yapılan: xwes - 02 Mart 2009 - 07:22:13
Derlemek gerekmiyor hatta kurmak bile gerekmiyor. Linux için olan tar.gz dosyasini indirin, arşivden çikarin ve tiklayip oynamaya başlayin. Hepsi bu kadar.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?