[Çözüldü] Avahi Ağ Hizmet Bulgusu Sorunu

Başlatan Heisenberg, 16 Aralık 2012 - 13:49:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Heisenberg

2-3 gündür aşağıdaki ekranda yer alan bir uyarı almaktayım *bilgisayar sorunsuz nete çıkmakta ama bu avahi ağ hizmet bulgusu nedir anlamadım. Bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse sevinirim:

ALLES WAR DIE SEKTE !

cagriemer

Heisenberg

Alıntı yapılan: cagriemer - 16 Aralık 2012 - 23:27:53
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33572.msg446304#msg446304 adresindeki oneriyi dener misiniz?

Konuya baktım orada bir sonuca ulaşılamamış, hatta konuyu açan sanırım daha sonra mesaj atmamış, konuda dns değişikliğinden va ağ topolojisinde başlangıçta çalışan bir şey ekledin mi diye sorulmuş,  sanırım benim sorunum bu olabilir tcpick, ngrep, hping3, netstress ve depoda olmayan bazı paketleri, netstress vs ve daha hatırlamadığım bir çok şey yüklü bunların silinmesini istemiyorum çünkü bazı paketleri özel buldum depoda felan yok yama gibi yani bu yüzden şu kodu denemedim:

/etc/default/avahi-daemon

Benim esas kaygım ağımda güvenlik sorunu mu var üzerine kurulu, bu konuda sorun yoksa çokta önemli değil benim için bu durum:

Not: Gerekiyorsa konum orasıyla birleştirilebilir.
ALLES WAR DIE SEKTE !

heartsmagic

Sonuca ulaşır mı ulaşmaz mı diye en azından orada @cagriemer'in sorusunu cevaplaman lazım bizlere @Heisenberg. O bir dosya, o dosyayı açar oradaki değerin ne olduğuna bakarsın.

Sorun güvenlik açığından falan kaynaklanmıyordur büyük olasılıkla. (Hiçbir şekilde kesin dille konuşmak istemiyorum, bu nedenle büyük olasılıkla diyorum. Öteki türlü "yoktur" demek çok makul geliyor bana)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Heisenberg

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Aralık 2012 - 22:42:30
Sonuca ulaşır mı ulaşmaz mı diye en azından orada @cagriemer'in sorusunu cevaplaman lazım bizlere @Heisenberg. O bir dosya, o dosyayı açar oradaki değerin ne olduğuna bakarsın.

Sorun güvenlik açığından falan kaynaklanmıyordur büyük olasılıkla. (Hiçbir şekilde kesin dille konuşmak istemiyorum, bu nedenle büyük olasılıkla diyorum. Öteki türlü "yoktur" demek çok makul geliyor bana)
Aslında anlatmaya çalıştığımda bu oradaki linke baktım orada bir nevi ayarları default yapmak anlatılmış bu da gösteriyorki sorunum kurduğum ağ programlarıyla ilgili sorunumun güvenlik olmadığına göre ve o programları ağ ayarlarımdan kaldırmak istemediğimide bildiğimden konuyu çözüldü olarak işaretliyorum teşekkürler. Konuyu silebilir yahut diğer başlığa taşıyabilirsiniz.

not:  cagrıemirin verdiği linki denemedim çünkü ağ programlarının çalışmaz hale gelmesi ve akabinde forumda sizin başınızın ağrımasını istemedim zaten bir sorun nedeniyle format atmam lazım hayatımda ilk defa windowsu çökertmeyi başardım. Başka bir konuda; sistemimdeki mevcut programları nasıl yeni kuracağıma sisteme aktarırırım şeklinde bir mesajım var eğer vaktiniz varsa ve ilgilenirseniz sevinirim.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=716.msg447379#msg447379
ALLES WAR DIE SEKTE !