dependency is not satisfiable hatası

Başlatan emin.altan, 13 Aralık 2012 - 19:48:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin.altan

Merhaba;

Ubuntu'ya yeni geçtim ve evimde internet yok synaptic packet manager uygulamasını deb paketi olarak iş yerimden internet üzerinden indirdim ancak evde kurmaya çalıştığımda dependency is not satisfiable hatasının yanında libept bir ibaresi .ıkıyor.Libpept kütüphanesini packages.ubuntu.com adresinden indirdim ve kurmaya çalıştığımda bu kütüphaneye ait tabiri caizse 3rd uygulamarı istedi ne yapmak gerek yardımcı olur musunuz? 

krwlng

@emin.altan, kurmaya çalıştığınız uygulamaların farklı bağımlılıkları olabilir, yani sadece bir "deb" paketi ile kurulamayan uygulama sayısı çok fazladır. Özellikle sistem içi uygulamalar birçok kütüphaneye ihtiyaç duyar, siz bu "deb" paketini indirdiğiniz zaman bu gereksinimleri gözardı etmiş oluyorsunuz, şuan baktığımda synaptic kurmak için 14 ayrı bağımlılık paketinin daha sisteminize kurulması gerekiyor, bunu yapabilmeniz için gerekli işlemler daha önce forumda konuşuldu, arama kısmından "internetsiz program kurma" gibi bir arama yaparsanız büyük ihtimal sonuç alacaksınızdır.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

Ayrıca şunu da belirtelim, istenen paketler "3rd party" yani üçüncü parti yazılım değil, depolardan sağlanabilen paketlerdir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

emin.altan

Arkadaşlar windows üzerinde çalışan "wapt-get" denen bir uygulama buldum ve yükledim. Bu app Ubuntu'da kullanacağım uygulamaları kütüphaneleri ile birlikte indiriyor ancak kütüphaneninde bir alt kütüphanesi var bunu indirmiyor (parent-child gibi düşünün) ne yapmam gerekiyor. Yani bir uygulama kullanmak için kütüphaneyi indiriyoruz tamam burada sorun yok ama o kütüphane içerisindeki bir dosya için başka bir kütüphane indirmem gerekiyor anladığım kadarıyla(kısır döngü işin içinden çıkılmaz bir hal oluyor.)

ct

Alıntı yapılan: emin.altan - 15 Aralık 2012 - 07:54:53
Arkadaşlar windows üzerinde çalışan "wapt-get" denen bir uygulama buldum ve yükledim. Bu app Ubuntu'da kullanacağım uygulamaları kütüphaneleri ile birlikte indiriyor ancak kütüphaneninde bir alt kütüphanesi var bunu indirmiyor (parent-child gibi düşünün) ne yapmam gerekiyor.

O inmeyen paketi tam sürüm koduyla aratıp indirebilirsiniz. Mesela "paketinadi2.2 deb" (2.2 sürüm koduna örnek olsun diye yazdım.) Bir de sorum olacak, synaptic kurduğunuzda yine internetiniz olmadığından programları çekemeyeceksiniz. İndirmenizin bir amacı var mı? Direkt onu çözmeye çalışabiliriz. Genel olarak internet olmayan bir bilgisayara program nasıl kuruluru öğrenmek için synaptic'i deniyorsanız tamamdır.

emin.altan

paketi indirmede sorun yok indiriyorum ancak ona bağlı paketler istiyor o paketi de indiriyorum bu sefer o indirdiğim paketi kullanmam için başka bir paket istiyor bu böyle uzayıp gidiyor... synaptic uygulamasını indirme amacım interneti olmayan bilgisayarımda repodan kullanmak istediğim uygulama için tüm bağlılıkları ile birlikte (bağlılığı olan paketin de bağlılığı...)bir indirme scripti hazırlayıp daha sonrasında iş yerimde bulunan windows tabanlı *bilgisayar'den indirip evdeki cihazıma kurmak.

krwlng

@emin.altan, daha önceki konularda konuştuk dememin nedeni tam olarak buydu, siz synaptic ile indirme betiği hazırlamayı biliyorsunuz, yani sonuç olarak en kötü ihtimalle bir canlı cd veya usb disk ile internet olan makineden synaptic gereksinimlerini alıp internet olmayan makineye götürebilirsiniz, synaptic arkasında eksik bağımlılık bırakmaz, sonrası zaten bildiğiniz gibi.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

emin.altan

bu arada bu durumun teknik açıklaması "dependency hell" imiş.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Aralık 2012 - 12:57:05

peki tüm kütüphaneleri yani tüm bağımlılıkları nasıl oratadan kaldırabilirim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Aralık 2012 - 16:40:15

yardım edecek kimse yok galiba  8)

heartsmagic

@emin.altan, yardım etmeye çalışanlar etmiş sana bu başlıkta. Synaptic üzerinden ne kuracaksan kurmaya çalışıp, tüm bağımlılıklarını indirebilirsin. Ortadan kaldırma yok kısacası, bağımlılıkları sağlama var.

Bu arada "dependency hell" esasında bizlerin ve geliştiricilerin işini oldukça kolaylaştırır. Fakat, internetsiz bir ortamda Linux tarafına bu şekilde uygulama kurmak da haliyle zahmetlidir. Zira her kurulan uygulama tekrar ve tekrar beraberinde aynı kütüphaneleri getirmez. En az bir kere bu kütüphaneleri sağlamak gerekir. Bu aşamadan sonra ileride kurulacak bir başka uygulama ise artık bu uygulamaları beraberinde getirmeyecek veya istemeyecektir.

emin.altan

Merhaba,

Arkadaşlar wapt-get ile dosyaları tüm bağlılıkları ile indirdim sonrasında evimde internet bağlantısı olmayan ubuntu bilgisayarıma terminal üzerinden root olarak /var/cache/apt/archives dizinine kopyalıyorum ardından yine terminal üzerinden dpkg -i *.deb ile uygulamayı kuruyorum (Anladığım kadarıyla kurduğum uygulama kernelin sürümünü değiştiriyor.) sonra pcyi yeniden başlatınca kernel panic hatası alıyorum pc, command line da çakılıyor şu anda hata bilgileri elimde olmadığından ötürü burada yer veremiyorum kurmaya çalıştığım uygulama Netbeans platform i386 ubuntu sürümüm 12.10 konu hakkında yardımınızı rica ediyorum sevgili arkadaşlar.

Linux'de özgürlük bu mu ya :)

heartsmagic

Herkesin özgürlük anlayışı farklı.

Tam olarak neyi kopyaladın? Arşiv dizinine kopyaladıktan sonra doğrudan apt-get ile de deneyebilirdin. O dizinde başka paketler mevcut muydu? Çekirdek ile ilgili ne kuruldu?

emin.altan

Netbeans uygulamasını kurmak istedim apt-get install/apt-get reinstall metodu çalışmadı. Dizinde başka paketler mevcut değildi. Çekirdek ile ilgili terminalde sadece gözüme downgrade yapıldığı ilişti yani ne yaptığını bilemiyorum ama bu yazıyı gördüm.

heartsmagic

Sürüm düşürüldü yani? Yeni çekirdek kaldırılı mı sistemden? Farklı çekirdek sürümleri var mı Grub üzerinde?

emin.altan

Anladığım kadarıyla sürüm değilde kernek sürümü düşürüldü. Linux'e yeni geçenlerdenim dolayısıyla ne demek istediğini tam olarak anlayamıyorum. Çekirdeğin sistemden kaldırılıp kaldırılmadığını nasıl anlıycam bir de kısaca Grub nedemek?

heartsmagic

Grub Linux'u ve diğer işletim sistemlerini seçtiğin ilk ekran. Karşında bir liste olması lazım. Eğer sistemde bir tek Linux varsa belki sistem başlangıcında görünmüyordur. Henüz BIOS aşaması geçer geçmez, shift tuşuna basarak Grub'u görebilirsin bu durumda. Çekirdek sürümünün neden düşürüldüğünü bilmiyorum, makul gelmiyor bana.

emin.altan

Anladım daha önce belirtiğim gibi uygulamarı wapt-get ile temin ediyorum. Belki wapt-get.conf dosyasını düzgün yapılandıramadım bundan ötürü böyle bir sorun yaşıyorum isterseniz bir de sizler kontrol edin. Bu işin içinden nasıl çıkacağım bilemiyorum.  :(

# wapt-get configuration file
# ubuntu_distro    :  distribution  (ubuntu | kubuntu | ...)     mainly support ubuntu, others you must doing yourself
# ubuntu_edition   :  edition       (desktop | server)           not direct support server edition
# ubuntu_version   :  version       (8.04.1 | 8.04 | 7.10 | ...) support from 7.10
# ubuntu_arch      :  architecture  (i386 | amd64 | ...)
# download_to      :  path to save download package(empty to default: download)

ubuntu_distro   =  ubuntu
ubuntu_edition  =  desktop
ubuntu_version  =  12.10
ubuntu_arch     =  i386

heartsmagic

wapt-get kullanmadım ancak yapılandırma o kadarsa zaten olması gerekenleri yapmışsın sen. Dediğim gibi neden çekirdeğe dokundu senin paketler bilemiyorum.

emin.altan

dpkg *.deb veya apt-get reinstall/install metodunun dışında bir yöntem var mı? birde öyle deneyeyim.

heartsmagic

Başka bir yöntem yok, zaten dpkg bu işin temelindeki yazılım yani paketleri kuran şey. Ne şekilde denersen dene sonuçta sistem onu kullanır.