Python çalışma ekibi oluşturma fikri

Başlatan Jey@Nfer, 11 Aralık 2012 - 03:08:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Jey@Nfer

Merhaba arkadaşlar ;
Bir süredir Python çalışmaya çalışıyorum fakat şu haliyle çok da eğlenceli olmadığı acı bir gerçek. Düşündüm de aranızda belki benim gibi yeni başlayan ve öğrenmek isteyen arkadaşlar vardır , ve eğer isterseniz bir grup halinde daha profosyonel biçimde çalışabiliriz. Yani bir grup oluşturmanın bu konuda aşikar avantajların olacağını düşünüyorum. En azından daha sistemli ve etkin çalışabilir , bir kaç kişinin tetiklemesiyle değişik projelere imza atabiliriz veya hiç olmazsa bir çalışma takvimi ortaya çıkararak daha motivasyonu yüksek bir çalışma performansına sahip olabiliriz diye düşünüyorum. Herkes kendinden bi şeyler katar, fikrini ortaya koyar , yapabileceklerini , yapılsa iyi olur dediklerini söyler, tartışılır , geliştirilir.

Mevcut haliyle forum içindeki Python bölümü zaten bu amaç için kurulmuş gibi duruyor fakat aslına bakarsanız benim kastettiğim biraz daha çekirdekleşmiş bir yapı. Yani özellikle "Python öğrenmek ve Python kullanarak faydalı bir şeyler ortaya koymak" amacıyla bir araya gelmiş daha kısıtlı bir grup. Tabi ki forumdan ayrı veya kendi başına buyruk değil , sadece daha organize olmak isteyen arkadaşlardan oluşan bir kaç kişilik "etüt ortamı" diyebiliriz.

Aslında bunun bir grup olmasına bile gerek yok ; ben sadece "gerçekten Python öğrenmek istiyorum ve benimle aynı durumda olan insanlarla birlikte çalışmanın iyi olacağını düşünüyorum" diyen arkadaşlara buradan "evet arkadaşlar ben gerçekten Python öğrenmek istiyorum ve eğer isterseniz sizinle birlikte bir şeyler yapabiliriz" demek için böyle bir başlık açmış bulunmaktayım. Yani forumda bazı arkadaşları görüyorum gerçekten istekli gibiler ve hepsine "isterseniz birlikte çalışalım" mesajı atmaktansa buradan genel bir çağrı yapmak istedim :)

Bunun için özel bir çalışmaya bile gerek yok, mevcut haliyle forum içindeki pm kutusu ve forum altındaki Python bölümü fazlasıyla yeterli ;) Hatta bir konu başlığı altından bile devam edebiliriz, öğrenmek isteyen bir kaç kişi konu altında fikirlerini belirtirler , ellerindeki materyalleri paylaşırlar , bir çalışma takvimi oluştururuz, elimizden geldiğince kendi yağımızda kavrulurken öğrenmek isteyen diğer insanlara da yaptıklarımızla bir kaynak sunmuş oluruz.

Geriye sadece ben gerçekten öğrenmek istiyorum diyecek arkadaşları beklemek kaldı!

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Aralık 2012 - 03:14:42

Mesela ben bir müddet önce bu amaçla bir web sitesi açmıştım ( sonra django ile yapmaya karar verip django öğrenene kadar ertelemeye karar verdim) , bir python eğitim sitesiydi ; eğer ben django biliyorum ve paylaşım yaparım diyen arkadaşlar varsa buyursun pm atsın konuşalım gerekirse vereyim siteyi adminliğini yapsın.

Şahsi olarak paylaşımcı bir insanımdır ve yardımlaşmaya açığımdır başka konularda da yardım edebileceğim şeyler olursa çekinmem yani.

Ayrıca çalışırken hazırladığım bir sürü not var onları birlikte düzenleyip daha güzel bir hale getirip çalışmak isteyen arkadaşlara kaynak olarak sunabiliriz.
Hırs , azim , tevekkül ...

www.mehmetvahit.net

alquirel

Aslına bakarsan şu anki "Uygulama Geliştirme Tayfası" (nâm-ı diğer UGT) adlı ekibimizin çıkış noktası da böyle olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

Bu konuda UGT adına konuşmak istemem, ancak gerek UGT içinde olsun gerekse dışında olsun forumumuzda böyle bir Python çalışma ekibinin oluşması ve etkin bir şekilde çalışması yönetim olarak bizleri mutlu edecektir ;)

monthy_python

jen@fer ben varım :)

istihza'nın konularını bitirdim ve açıkçası ne yapsam, nerelere yönelsem bilemiyorum. genelde şu öneriliyor: "bir projeye dahil ol".
ama kendimi bir projeye dahil olacak yetkinlikte görmüyorum. "yeni başlayan, öğrenmek isteyen" tanımı daha çok uydu bana sanki

@alquirel UGT'nin çıkışı bu olmuş olabilir ama almış yürümüş o :)
yani biz çömezler için biraz çekinilicek bir şey.

Jey@Nfer

@monthy_python seni bekliyordum ;)
iki kişi olduk iyi , (hatta @alquirel'i de sayarsak üç)

güzel gidiyoruz 3 saatte 3 kişi :D

biraz toparlanalım bi beyin fırtınası yaparız ;)

www.mehmetvahit.net

hitokiri

Aslında az çok öğrendikten sonra gerisi , isteğe bakıyor; zaten yeni bir şeyler yapmak istenildiğinden daha çok kütüphane doğal olarak öğreniliyor ve aslında farkında bile olmadan bir kaç şey daha kazanılmış oluyor ancak alıp yürümek herhalde başka bir şeydir,istekli ve yeni   düşünceleri , projeleri olan , etkin olacabilecek herkese yönelik aslında UGT ,
ki böyle bir yapılanmayada aslında bu açıdan bakıldığında çokta gerek yok herkes  bir şeyler yapabilir ve paylaştığında ortaya çıkan şeyde aslında tamda bahsedilen şey gibi . XD

heartsmagic

Eğer UGT zor olur falan diye düşünüyorsanız bilemem ama bence de bu iş için en güzel ortam UGT'dir. Kimse çok çok üst düzeyde değil en nihayetinde. Hem öyle olsa bile bu en başta size fayda sağlar. Ben üretmek istiyorum diyene de UGT hiçbir zaman hayır demez sanırım :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alquirel

Alıntı yapılan: Jey@Nfer - 11 Aralık 2012 - 05:51:26
(hatta @alquirel'i de sayarsak üç)

Hüsn-ü zannın için teşekkürler, ancak ben o iletiyi katılımcı olarak değil, yönetici olarak yazmıştım :)
Python benden uzak bir dil, ben bir PHP bilirim, malesef onu da forum için kullanmaya vaktim oluyor sadece ;)

Jey@Nfer

@ alquirel hüsn-ü cevabın için teşekkürler :)

ayrıca UGT 'ye katılma konusunda da ben şahsen henüz uygulama geliştirmek değil yazılmış uygulamaları anlayabilmekte bile baya zorlanıyorum (ki çoğunu da anlayamıyorum zaten :) ). Bu "ekip" olayını da daha çok eğitim amaçlı olması açısından düşünmüştüm.

Yani siz direk işe odaklı , ortaya çıkacak bir ürün etrafında geliştirici fikirler ve kodlar babından düşünürken ; biz daha "bu ne, o ne, aa bu da mı varmış" faslındayız.
Yani sizinki bir akademik kariyer projesi olsa sanırım bizimkisi bir  "alfabeyi öğreniyorum" projesi olurdu :)

Ancak şu olur , bir gün gerçekten güzel bir kod yazabilecek yetkinliğe gelirim , o zaman kapınızı çalarım ;)

www.mehmetvahit.net

sem

@Jey@Nfer, özellikle başka geliştiriciler için kaliteli şekilde yorum satırları ile ya da güzel bir dökümantasyon ile desteklenmiyorsa tabii ki geliştirici dökümanından bahsediyorum bir uygulamayı çözmek zaten zor bir yöntem. Ve bunda bir çok etken olabilir, acemi bir programcının geliştirdiği uygulamayı hatta 50 satır kodu anlamak çok daha zorlaşabiliyor.

Aslında bir süredir geliştirici almak yerine mevcut ekip ile kalkınmayı deniyoruz UGT içerisinde. Samimi olmak gerekirse şu andaki düşüncem taze kanların bizi de daha fazla ateşleyebileceği yönünde.

Fikrim var, isteğim var, çalışarak öğrenmek de işime gelir diyen beri gelsin =)

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=24091.0

Sanıldığı gibi aramızda "guru" da yok... Emin olabilirsiniz.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

Jey@Nfer

@sem0900 sanırım o başlıkta şöyle bir şey gördüm :

Önemli Hatırlatma:
Alıntı yapılan: heartsmagic //Önceki başlıktan alıntıdırDil meselesi biraz meşakkatli bir iş ve öğrenecek kişiye bakıyor her şey. Eğer düzey olarak sıfıra yakın birileri varsa ve bu ekip yoluyla bir şeyler öğrenmeyi bekliyorlarsa lütfen bunu beklemesinler, zira cidden çok zor buna vakit ayırmak.

:(

www.mehmetvahit.net

sem

@Jey@Nfer, orada söylenen hala geçerliliğini tamamen korumaktadır aslında. Benim söylediğim ile çelişkili gibi durmasına rağmen aslında çelişki olmadığını şu şekilde açıklayayım, madem yanlış anlaşılan noktalar var; öncelikle sizin çalışmalarınızı forumda görüyoruz, zaten sıfıra yakın değil bilginiz, ayrıca biz olmadan da öğrenebiliyorsunuz. Bu şekilde bir uyarı yapmak zorundayız elbette çünkü aksi durumda gerçekten programlama bilmeyip de bu grup içerisinde öğrenmek isteyen arkadaşlar çıkabilir. Buna ciddi anlamda vaktimiz yok. Keşke olsa, orası ayrı. Fakat bu demek değil ki aramızda hiç yardımlaşmayacağız.

bu durumda sizin gibi; zaten çalışıp öğrenen arkadaşlar bizim aramızda olmasa da öğreniyor. Hepimiz zaten bir yandan araştırarak ve öğrenerek yapıyoruz. Ama kimse kimseye soru soramaz, kimse kimseden bir şey öğrenemez gibi bir durum yok. Yeri geldiğinde sizin kadar araştıran bir arkadaşa ben de bir şey sorabilirim, ya da benim daha önceden üzerinde çalıştığım bir noktada "sıkıştığınız" bir durum olur, ben el atarım. Bunun olmaması mümkün değil zaten.

Ama dediğim gibi maalesef gerçekten kimseye sıfırdan programlama öğretme vaktimiz yok, vaktimizin yanında öğretme zaten farklı bir kavram, gerçekte öğretme yeteneği farklı bir durum =) Kendi adıma bu yeti bende bulunmuyor zaten. Fakat geliştirici yoluna girmiş arkadaşlarla elbette  her zaman fikir teatisi içerisinde olacağız, olmak zorunda kalacağız beraber çalıştığımız sürece.

Çalışarak öğrenebilecek arkadaşları elbette aramızda görmek isteriz. Siz bizle değilken de çalışarak öğreniyorsunuz, forumda örneklerini görüyoruz. Bu nedenle iki söylem arasında aslında çelişki bulunmuyor. Daha önceden de az bilen arkadaşlara yetki verdik ve hala daha salt UGT'den öğrenme amacı ile katılmak arkadaşlara ayırabilecek kaynağımız yok.

Ukalaca anlaşılmamıştır umarım. Ayırabilecek kaynaktan kastım önceden dediğim gibi, bu kaynak içerisine yani hem vakit, hem bilgi hem de öğretme kabiliyeti olan arkadaşların olması gerekli aramızda. Geçtim hepsini ben aramızda yeteri kadar vakti olan birisini tanımıyorum. =)=)=)=)=)

Anlaşılmayan herhangi nokta olursa biraz daha açabilirim.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

ekremsenturk

Bir çalışma grubu oluşturabilmek için, ortak bir ilgi alanı yaratmak gerekir. Ve böyle bir ortamın düzgün işleyebilmesi için de, katılımcıların bilgi seviyesi birbirlerine yakın olmalı. Çalışma grubunun bir de bir düzeni olmalı ki, tüm katılımcılar rahat çalışabilsin veya öğrenebilsin. Eşit katılımcılar, veya daha bilgili biri tarafından yön verilen, görev almış katılımcılar, iki farklı çalışma düzeni oluyor. En önemlisi ise ortak ilgi alanı. Python ise çok geniş kapsamlı bir programlama dili. Örnek olarak, birlikte bir xxx konulu oyun geliştirelim, ilgilenenlerin dikkatini çekmek için iyi bir ortak ilgi alanı. Seçilen konu ne kadar basit ise, o kadar katılımcı adayının ilgisini çeker. Eşit katılımcılar formülü sanırım en verimli olanıdır. Ancak disiplinsiz veya sıfır bilgili ve anlayışlı kullanıcıların sabotaj'larınada en açık olan formül oluyor. (Python öğrenmekte olmadığım için, aday değilim. Bu da bir ilgi alanı sebebiyle uyuşmazlık sorunu öğrneği olsun)

Jey@Nfer

@ekremsenturk;
şimdilik iki kişiyiz , bir misyonumuz var , bir vizyonumuz var , iyi gidiyoruz.
yani dediğiniz olay olur mu bilmem ancak zaten ortada öyle çok katı bir grup yok tek maksadımız öğrenmek ; istemeyen de istemez zorla değil ya.
kaynatacak bi durum olacağını da sanmıyorum çünkü zaten "bu kervan her türlü yürüyecek" mantığında hareket ediyoruz.
yani gelen olursa hoş geldin uymazsa da güle güle.

neyse buradan ilk çalışmamızın haberlerini de vereyim ;
güzel bir projemiz var arkadaşlar ,
şimdilik iki kişiyle devam eden projemiz aslında üçüncü ( özellikle de "django" öğrenmek isteyen ) bir arkadaşla daha iyi olabilir :)
ama böyle de güzel ..tahmini bir ay sonra gerçekten güzel bir çalışma ortaya koymuş olucaz inş.

www.mehmetvahit.net

sem

UGT'ye gelmek istemediniz sanırım. =)

Amaç bir şeyler yapmak zaten, nerede olduğu pek önemli değil. Paylaşımlarınızı görmekten şahsen mutluluk duyarım.

İyi çalışmalar.
Burası dünya?

kikiri

Bende Python öğrenmek için bir kitap almıştım ve değişik sitelerden yararlanmama rağmen bir türlü ilerleyemedim; böyle bir projenin uygulanması gerçekten hoş bir şey....Neden olmasın:)
"Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok, Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..."

MEVLANA

Jey@Nfer

@sem0900 :)
istemedik değil aslında ben şahsım adına çok isterim ancak UGT bizi gerçekten çok aşacağını düşünüyoruz.
Biz daha öğrenme faslındayız , oysa siz adı üstünde "uygulama"ya geçmişsiniz, bu anlamda girsek bile çok fazla barınamayacağımızı düşünüyoruz :(
çekincemiz ondan yani , yoksa UGT gerçekten havalı bi grup ;)
ama bu ilerde kapınızı çalmıyacağımız anlamına gelmiyor :D

@kikiri
katılmak isterseniz buyrun , üç kişi olduk mu olmadık mı görmek için bi pm atmanız yeterli , bekleriz :)

www.mehmetvahit.net