Dell Inspiron N5110 Touchpad kurulumu nasıl yapılır?

Başlatan 1baltayasap, 07 Aralık 2012 - 15:17:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

1baltayasap

Dell N5110 modelini kullanıyorum ve bilgisayarımda Ubuntu 12.10 kurulu. Diğer yabancı Ubuntu sitelerinde de araştırdım fakat her birinde ayrı çözüm yolu sunulmuş ve bazı kullanıcılar sonuç vermediğini belirtmişti.

Touchpadin scroll ve zoom özelliklerini kullanamıyorum, multitouch desteklemiyor. Bunun için ne yapmam gerekiyor, bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

heartsmagic

Benzer sorun sanırım:
https://bugs.launchpad.net/linux/+bug/550625/

Hata kaydında aslında iki üç defa ilgili paketin dağıtımı yapılmış, tabi çözülmüş haliyle. Fakat şu an tüm bağlantılar kırık durumda. Bu hata kaydını takip edip, biri yeni paket koyduğunda denemek lazım. İlgili paket muhtemelen şu: psmouse-alps-dkms

Bu hata kaydında imleçsürerin diğer özellikleri hakkında yorumlar da var. Fakat paketi kurup asıl sorunu düzeltmeden oralara girmek lüzumsuz olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

1baltayasap

Yorumlarda önerilen paketlere de baktım fakat kurmadım hiçbirini. Denemeli miyim bilmiyorum, bir ubuntu güncellemesi gelir belki bir gün diye beklemeli miyim yoksa. Zaten paketler de doğru bir yönlendirme bağlantısı içermiyor gibi. Ubuntuyu dizüstü bilgisayarda kullananlar için büyük bir sıkıntı oluyor bu durum.

Ve heartsmagic, sorduğum her şeye cevap verdiğin için çoooook teşekkürler, ubuntu kahramanımsın.

heartsmagic

Güzel sözlerin için teşekkürler, fakat kahramanlık bir yana elden geldiğince yardımcı olmaya çalışan insanlarız bizler.
Söylediğim gibi paketlerin bağlantıları kırık durumda zaten, istesen de kurabileceğin bir paket yok orada şu an. Ara ara takip edip, yeni yorum bırakan var mı, yeni paket güncellemesi koyan var mı diye bakınmalısın oraya.

cass

merhaba bende de dell insprion 5110 var yaklaşık bir yıl kadar da ubuntu kullanıyorum ve çok memnunum * her şey süper gidiyor şu aralar evet bende touchpad sorunu yaşıyorum heartsmagic verdiğiniz linkten nasıl takip edecez çözümün bulunup bulunmadığını?

if

wgt www.dahetral.com/public-download/psmouse-alps-dst-1.0.tbz
tar xvjf psmouse-alps-dst-1.0.tbz
cd usr/src
sudo cp -R psmouse-alps-dst-1.0 /usr/src/
cd /usr/src/psmouse-alps-dst-1.0
sudo dkms build psmouse/alps-dst-1.0
sudo dkms install psmouse/alps-dst-1.0
sudo rmmod psmouse && sudo modprobe -v psmouse

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-input-synaptics/+bug/1041916/comments/14

1baltayasap

Ben buradakileri yapamadım. Uçbirimde error alıyorum. Biraz daha yardımcı olabilir misiniz?

heartsmagic

"error" dediğin şeyi buraya aktarmadıktan sonra yardımcı olmak çok zor. Lütfen @if'in söylediklerini tek tek yapmaya çalış ve tüm yaptıklarını buraya kod etiketi içinde aktar.