[Çözüldü] Boyut küçültmek için video kesme programı?

Başlatan JuanCarlito, 07 Aralık 2012 - 14:16:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

JuanCarlito

Merhabalar,
Elimde 720p bazı java ders anlatımları var. Bunları Yedekleme amaçlı box.com'a atmak istiyorum fakat boyutları 100 mb üzeri (yaklaşık 130-140mb) olduğu için atamıyorum. Bu yüzden Videoların boyutunu azaltmak için bölmeyi istedim. ffmpeg komutu ile konsoldan yaptığımda bölme işlemi gerçekleşti fakat boyutu 220 mb oldu  :) Avidemux ile h.264 detected hatası aldım ve alttaki araç çubukları gelmiyor. Kdenlive ile parçalayıp nasıl kaydedeceğimi beceremedim. Acaba kaliteyi bozmadan videoları parçalayarak küçültmem mümkün mü ? Bunun için hangi programı kullanmalıyım ?

raspacı

ffmpeg ile bu işlem yapılır ama hangi komutla veya parametrelerle bakmak lazım. Kolay yolu ise openshot programıyla olur. H.264 veya flv olarak ve kalite ayarlarını da düşülterek boyutları düşecektir. Öte yandan sende video çok olduğu için ffmpeg kullanarak hazırlanacak bir betik otomatik olarak tüm videoları değiştirecektir.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

JuanCarlito

ffmpeg -sameq -ss 00:00:00 -t 00:08:30 -i 4.mp4 41.mp4
bu tarz bir kod ile denedim internetten bulup giren 4.mp4 dosyası 119 mb iken çıkan dosya 220 mb oldu :S
KdenLive ve OpenShot ile denedim ama zaman çizelgesinde parçaladıktan sonra iki kısım halinde nasıl farklı kaydedeceğimi bulamadım.

raspacı

ffmpeg -qscale parametresi bu işi çözüyor sanırım. Mesela 15 değeri verebilirsin. Diğer değerlere de bakabilirsin. 
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

monthy_python

JuanCarlito

Alıntı yapılan: monthy_python - 08 Aralık 2012 - 07:28:21
Şurada sıkıştırma/çevirme programları var: http://askubuntu.com/questions/151493/reduce-avi-size-without-losing-too-much-quality

Verdiğin sayfada WinFF programı çok işime yaradı. MPEG-4 Super High Quality yapıp görüntüyü bozmadan boyutu 40 mb düşürdüm. Gerçekten çok iyi bir programmış. Teşekkürler. WinFF programını öneririm. Basit ve sade bir program.

if

@JuanCarlito, konu çözüme kavuştuysa: cozuldukonusu