Failed to execute child process "/usr/bin/Thunar" (Permission denied).

Başlatan tunc, 03 Aralık 2012 - 21:57:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tunc

Merhaba elimde bir nota cdsi var. Bu cd içerisinde TOC.pdf isimli bir dosyada index bulunuyor. Bu index içinden de üzerine tıklandığında açılan notalar var. Tabi Failed to execute child process "/usr/bin/Thunar" (Permission denied). hatası almasam  her şey normal olacaktı. Google ile pek bir sonuç elde edemedim...

şimdi chmod ile ve chown ile cd'nin kullanıcı haklarını değiştirmek istedim olmadı

cd'yi desktop'a kopyalayıp klasör ve içindekilerin izinlerini değiştirdim yine olmadı

/usr/bin/Thunar'in izinlerini değiştirmek de işe yaramadı

sudo thunar
ile root olarak dosyayı açmak işe yaramadı

evince programını root olarak açmaya çalışınca da şu çıktıyı alıyorum
tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~$ sudo evince
[sudo] password for tunc:
No protocol specified

** (evince:2402): WARNING **: Could not open X display
No protocol specified
Cannot parse arguments: Cannot open display:
tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~$

Sorun nedir anlayamıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

tunc

Sorun sanırım fena halde basit ama ben bulamıyorum arkadaşlar acil olmasa da yine de merak ediyorum çözümü

heartsmagic

CD üzerinde chmod işlemi olmaz haliyle, okunabilir bir ortamdır. Ancak öyle olmasına rağmen Thunar'ın falan erişim sorunu yapmaması lazım. Kısacası normal bir sorun değil bu. CD'den ilgili dosyayı masaüstüne kopyala ve Evince ile uçbirimden açmaya çalış kendisini, sudo kullanma.

Tekrar okudum da ilk iletiyi, tek bir dosya yok öyle mi? TOC.pdf sadece indeks tutuyor. Peki notaların olduğu dosyaların biçimi nedir?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

tunc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Aralık 2012 - 00:27:19
CD üzerinde chmod işlemi olmaz haliyle, okunabilir bir ortamdır. Ancak öyle olmasına rağmen Thunar'ın falan erişim sorunu yapmaması lazım. Kısacası normal bir sorun değil bu. CD'den ilgili dosyayı masaüstüne kopyala ve Evince ile uçbirimden açmaya çalış kendisini, sudo kullanma.

Tekrar okudum da ilk iletiyi, tek bir dosya yok öyle mi? TOC.pdf sadece indeks tutuyor. Peki notaların olduğu dosyaların biçimi nedir?
Dediğiniz çözümleri denedim. Notalar da pdf dosyaları, fakat  şifre gibi isimlendirilmiş ve çook fazlalar. Yani nota isimleri "uaha" "uaba" falan gibi isimlerden oluşuyor. Bunları HDDye atmak istemiyorum index'ten açmak istiyorum ama  henüz beceremedim.

heartsmagic

İndeks dosyası CD'den çalışmaya ayarlıysa daha doğrusu bulunduğu dizinde arıyorsa onu yerele alıp denemen sorun yapar. CD üzerinden doğrudan neden çalışmıyor bilemiyorum. Thunar ile değil de meselâ neden doğrudan Evince ile denemedin?

yvz

cd sürücüye erişim izinleriyle ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Cddeki başka bir dosyayı başka bir program ile açmaya çalıştığınızda aynı sorun oluyor mu?

tunc

CD'nin tüm içeriğini masaüstüne attım. evince ile açınca
Failed to execute child process "/usr/bin/Thunar" (Permission denied). hatası alıyorum.
sudo ile evince açmaya çalışınca ise
tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~$ sudo evince
No protocol specified

** (evince:2402): WARNING **: Could not open X display
No protocol specified
Cannot parse arguments: Cannot open display:

Alıntı yapılan: yvz - 05 Aralık 2012 - 21:28:04
cd sürücüye erişim izinleriyle ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Cddeki başka bir dosyayı başka bir program ile açmaya çalıştığınızda aynı sorun oluyor mu?

hayır açabiliyorum.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Aralık 2012 - 11:52:41
İndeks dosyası CD'den çalışmaya ayarlıysa daha doğrusu bulunduğu dizinde arıyorsa onu yerele alıp denemen sorun yapar. CD üzerinden doğrudan neden çalışmıyor bilemiyorum. Thunar ile değil de meselâ neden doğrudan Evince ile denemedin?
evince ile açıyorum child process olarak thunar'ı çağırıyor ve orada "permission denied" hatası alıyorum. Benim anladığım bu. Direk thunar açamıyor. Direk evince, thunar'ı çağırıyor...
;D sinirler oynadı...

if

Alıntı yapılan: tunc - 03 Aralık 2012 - 21:57:02
TOC.pdf isimli bir dosyada index bulunuyor. Bu index içinden de üzerine tıklandığında açılan notalar var.

@tunc, aldığınız hata ve yukarıdaki açıklamayı birleştirirsek "index"deki girdiler cd aslında cd içerisindeki başka dosyalara bağlantı olabilir ve tıklantığında dosyalar Thunar'la açılmak istenebilir. Fakat açmak için gerekli izin olmayınca da Thunar açamamış olabilir.

Cd nasıl bağlanmış? mount

Hangi grublara atanmış kullanıcınız? groups $USER

Şu şekilde bağlayıp deneyin: sudo mkdir /media/nota
sudo chmod 777 -R /media/nota
sudo mount -o rw,loop cd_nin_yolu.iso /media/nota

tunc

tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~$ groups tunc
tunc : tunc adm cdrom sudo dip plugdev lpadmin sambashare

tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~$ mount
/dev/sda6 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
none on /run/user type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=104857600,mode=0755)
/dev/sda5 on /home type ext4 (rw)
gvfsd-fuse on /run/user/tunc/gvfs type fuse.gvfsd-fuse (rw,nosuid,nodev,user=tunc)
/dev/sr0 on /media/tunc/CD24_USR3 type iso9660 (ro,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,iocharset=utf8,mode=0400,dmode=0500,uhelper=udisks2)
/dev/sr0 on /media/nota type iso9660 (ro)

Aşağıdaki komutları uyguladım izin meselesi (daha önce cd mount edildiğinde kilitli dosyalar değiştirilemez gözüküyordu) halloldu sanırım fakat hala aynı hatayı alıyorum.
tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~$ sudo mkdir /media/nota
tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~$ sudo chmod 777 -R /media/nota
tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~$ sudo mount -o rw,loop /dev/sr0 /media/nota

Ve sonuç da şu şekilde

Şöyle bir durum var ki CD'yi HDDye bir klasöre atıp onun izinlerini 777 yaptığımda dahi aynı hatayı alıyorum

if

CD sadece okuma haklarıyla bağlanıyormuş.

@tunc, cd'nin kopyasını alın. Ev dizini altında herhangi bir yere kopyalayın. Sonra sudo mount -o rw,loop cd_nin_yolu.iso /media/nota komutunu uygulayın.

tunc

tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~$ cat /dev/sr0 > ~/Documents/notalar.iso
tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~$ cd Documents/
tunc@tunc-Presario-C500-RZ342UA-ABA:~/Documents$ sudo mount -o rw,loop notalar.iso /media/nota
mount: warning: /media/nota seems to be mounted read-only.

Evet son durum da budur. Anladığım kadarı ile mount olayı ile bir alakası yok sadece işletim sistemim evince adlı programın /usr/bin içindeki bir programı çalıştırmasına iznim yok. Evince adlı programa böyle bir izin verebiliyor muyum?

heartsmagic

Evince bir şey çalıştırmaz, bir şey görüntüler. Soruyu tam olarak anlayamadım aslında. Konudan biraz koptum fakat bu çalıştırılmak istenen şeyin yapısı bizim için önem arz ediyor. Düz PDF dosyaları değil bunlar, en azından bunun anladım başlıktan.

tunc

Evet galiba değiller hepsi birbirini açabildiğine göre. Sanırım bir şekilde birbirlerine bağlılar ama nasıl bilmiyorum. Table of contents kısmından birşeye tıklanınca normalde başka bir yerde olan başka bir pdf dosyasını çağırıyor... Neyse sanırım oturup teker teker dosyaların isimlerini rename yapmak daha kolay olacak şu saatten sonra. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Konudan tarafımdan vazgeçilmiştir  :)