Filezilla bağlantı sorunu

Başlatan ibramtayo, 02 Aralık 2012 - 10:27:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ibramtayo

öncellikle merhabalar, ilk konum umarım yanlış yere açmamışımdır.

bir hafta önceye kadar ubuntu'ya kesin geçiş yaptım. ilk kurduğumda filezilla ile bağlanmaya çalışıyorken aşağıdaki aynı hatayı veriyordu sonra lamp server kurunca düzeldi(nasıl olduysa). dün akşam bilgisayara format atıp bir daha ubuntu'yu kurdum. aynı şekilde filezilla yı yükledim fakat bu sefer ne yaptıysam düzeltemedim. kullanıcı adım ve şifremden eminim yanlış girmiyorum çünkü ftp den girebiliyorum.

Durum: (reklamolmasın).com için adres çözümleniyor
Hata: Bağlantı zaman aşımına uğradı
Hata: Sunucuyla bağlantı kurulamıyor
Durum: Yeniden denemek için bekleniyor...
Durum: (reklamolmasın).com için adres çözümleniyor
Hata: Bağlantı zaman aşımına uğradı
Hata: Sunucuyla bağlantı kurulamıyor

internette araştırdığımda ufw status gibi bir şey diyordu bende de kapalı diyor onunla bir alakası olabilir mi acaba?

heartsmagic

ufw güvenlik duvarı ve sende ftp için bir kısıtlama yok anladığım kadarıyla. Sorun Filezilla'ya özel ancak bu çıktıdan sadece bağlantı yapamadığı anlaşılıyor, daha fazlası yok. Dağıtım 12.10 ve sistemin güncel mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ibramtayo

evet güncel olduğunu zannediyorum. yalnız ben unity i kaldırdım gnome shell yükledim sonra bir kaç program yükledim. ondan sonra bağlanmaya başladı. buraya gelip çözüldü demek istemedim zira nasıl çözüldü bilmiyorum.

if

@ibramtayo, neler kurmuştunuz? Gnome-Shell'de çalışırken Unity'de çalışmıyor mu şu an?

ibramtayo

@if, formattan sonra standart kurduğum şeyleri kuruyorum. lamp server, filezilla, bluefish, chrome, arşiv yöneticisi, bir cd yazma programı... sistemi iki defa yükledim iki defasında da bu sorun oldu. birinde Unity'de diğeri Gnome-Shell'di. ikisinde de ilk önce çalışmadı. sonra nasıl olduysa çalıştı. format attıktan sonra yüklediğimde ilk önce güncellemeleri yüklüyorum ve yine bağlantı sağlanmıyordu bunu da bir bilgi olarak söyleyeyim. şuan gayet memnunum ama başka bir bilgisayara ubuntu kursam nasıl bilinçli olarak düzelteceğim bilmiyorum.

heartsmagic

Önce bağlantı sağlayıp sonradan iş görmemesi bir değişikliği getiriyor akla. Tabi hangi an olduğunu senin kestirmen gerekiyor ne yazık ki. Uygulamaya ait günlük dosyası falan da olmayınca hata tespiti zorlanıyor cidden.

ibramtayo

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Aralık 2012 - 13:32:48
Önce bağlantı sağlayıp sonradan iş görmemesi bir değişikliği getiriyor akla. Tabi hangi an olduğunu senin kestirmen gerekiyor ne yazık ki. Uygulamaya ait günlük dosyası falan da olmayınca hata tespiti zorlanıyor cidden.

hocam sanırım yanlış okudunuz. önce bağlantı sağlamıyor, sonra nasıl oluyorsa bağlantı sağlanıyor. vallahi ben de acemi olmasam bir katkım olsun isterim. bir programı buradan wikiden filan bakarak kuruyorum.

neyse eğer aynı sorunla karşılaşıp buraya gelen olursa hemen filezilla'yı kaldırmasın bir iki gün beklesin. normal programlarını yüklesin. ara ara kontrol etsin.

heartsmagic

Evet, yanlış okumuşum. Bir ara deneriz bizler de.