/var klasörüne chmod ayarı

Başlatan bbakirtas, 01 Aralık 2012 - 10:55:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bbakirtas

Öncelikle herkese selamlar
Ubuntu Server 12.04.1 LTS indirdim kurdum ardından gnome desktop kurulumunu yaptım.Sunucum local de çalışıyor.internete açık değil ve gayet güzel çalışıyor.Ama benim sorunum /var/www klasörünün File acceess'ini read and write yapamıyor olmam.Oturumumu root olarak kullanıyorum./var klasörü haric geri kalan tüm klasörleri /usr /etc vb hepsinin file access ini değiştirebiliyorum.

/var/www klasörüne grup olarak www-data belirledim olmadı root belirledim oda olmadı.Sağ tıklayıp properties ten permisssions a giriyorum oradan değiştiriyorum apply permissions to enclosed files dediğim an tekrar eski halini alıyor (--) terminal den chmod -R 777 /var/www yaptım oda olmadı internetteki bir çok dökümanı denedim :)

ilk defa linux server kurdum istediğim çoğu şeyi yapabildim ama dediğim gibi /var klasöründe takıldım kaldım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

krwlng

Öncelikle, "/usr" veya "/etc" dizinlerinin sahipliklerini değiştirmenizi kesinlikle tavsiye etmem, lazım oldukça yetki alıp sonrasında yetkiyi bırakmak en mantıklısıdır, zaten o tip dizinlerin sahipliğini değiştirmek için bir sebepte yoktur normalde.

Asıl meseleye gelirsek, sudo chown -R kullanıcı:$kullanıcı /var/www komutu işinizi görür, olmazsa sudo chmod 775 /var/www
sudo chmod g+s /var/www
sudo useradd -G www-data kullanıcı
komutu ile de aynı yetkiyi alabilirsiniz.

Ayrıca, sudo nautilus /var/www şeklinde bir komut ile her defasında geçici yetki alarak işinizi halledebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

bbakirtas

dediklerinizin hepsini yaptım yinede olmadı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Aralık 2012 - 12:14:17

server'ı baştan kurdum şuan hiç bir klasöre izin veremiyorum nautiluslada denedim root olarak oturumum açık :(

empax

sudo chmod -R 777 /var/www
Aynen bu sekilde deneyin bir de.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

bbakirtas

o şekildede olmuyor :(

file access hala --

bu yüzden dosya kurulumuda yapamıyorum :( make komutu çalışmıyor

krwlng

@bbakirtas, bu komutlardan sonra bile erişim alamıyorsanız sanırım siz bir şeyleri iyi bozmuşsunuz, belki bunun izinlerinin değişmemesi gereken dosyaların izinlerini değiştirmenizle bir alakası olabilir.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

bbakirtas

üstadım valla dvdden kurulum yaptım :)gnome kurdum phpmyadmin kurdum çalıştırmam gereken asterisk'i indir onun dışında başka birşey yapmadım :(
chmod ayarlayamadım içinde asteriskin kurulumunu yapamıyorum :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Aralık 2012 - 12:56:11

make sorununu çözdüm

apt-get install libncurses5-dev i kurunca çalıştı
ama hala chmod sorunum devam ediyor

if

@bbakirtas, sistem dosyalarının izinlerine niye müdahale ediyorsunuz?

cd /
ls -l
çıktısına bakayım

heartsmagic

/usr, /etc konularına kesinlikle katılıyor ve izinleriyle oynamamanı bir kere de ben hatırlatmak istiyorum. Sistem dizinleriyle mümkün mertebe oynamamalısın. Kaldı ki @krwlng'nin dediği gibi gerek yoktur.

Asıl soruna gelirsek, "olmuyor" demek bizler için çözüm irdelemesi adına bir şey ifade etmiyor. En azından çıktıları görmeliyiz. Örneğin:

ls -ld /var/www
sudo chmod 777 /var/www
ls -ld /var/www
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MaRZoCHi

Merhaba, ben de localhost kurdum fakat CHMOD nedeniyle gerekli yetkiye sahip değilim sanırım.

Sıkıntım şu, script yüklerken config dosyası oluşturulamıyor ve klasörleri delete tuşu ile silemiyorum. Fakat dosya oluşturup okuyabiliyorum.
Birkaç konu okudum fakat yardımı olmadı malesef.

Ekran görüntüleri ve çıktıları ekliyorum :

marzochi@marzochi:/var/www$ ls -l ./
toplam 4
drwxrwxrwx 3 marzochi marzochi 4096 Haz 22 12:42 html
marzochi@marzochi:/var/www$ sudo chmod 777 ./ -R
toplam 4
drwxrwxrwx 3 marzochi marzochi 4096 Haz 22 12:42 html
marzochi@marzochi:/var/www$ sudo chmod 755 ./ -R
toplam 4
drwxr-xr-x 3 marzochi marzochi 4096 Haz 22 12:42 html
marzochi@marzochi:/var/www$

[eklenti yönetici tarafından silindi]

if

@MaRZoCHi, 755 de 777 de kullanıcın için gerekli tüm izinleri sağlar. Dizinin sahipliği de senin kullanıcı da. Nerede oluşturmaya çalışıyorsun dosyayı?

MaRZoCHi

Alıntı yapılan: if - 22 Haziran 2014 - 21:17:13
@MaRZoCHi, 755 de 777 de kullanıcın için gerekli tüm izinleri sağlar. Dizinin sahipliği de senin kullanıcı da. Nerede oluşturmaya çalışıyorsun dosyayı?

Sıkıntım şu, gerekli izinlerim olsa da "delete" tuşuna basınca silme işlemi yapmıyor. Sağ tıklayıp seçeneklerden "Sil" i seçebiliyorum ve burda tekrar onay istiyor. Ek olarak localhosta kurduğum script gerekli dosyalarını kendi oluşturamıyor.

Benim var/www ve alt dizinler için hangi kodları uygulamalıyım. CHMOD olarak 755 ve 777 de denedim fakat dediğim gibi yukarıdaki işlemleri yapamıyorum.

Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler...

if

@MaRZoCHi, silmek istediğin dosya/dizin tam olarak nerede? Yazıdğınız betik nerelerde dosya/dizin ooluşturuyor?

MaRZoCHi

Oluşturulacak dosya

Localhsotun ana dizini :
/var/www/html/

Script için dizin :
/var/www/html/engine/data

Fakat sorunu şu şekilde çözdüm.

Root olarak /var/www klasörünü silip yeniden oluşturdum.
Aynı şekilde içindeki html klasörünü de... Daha sonra chmod değerlerini 777 yaparak scriptin dosyalarını tekrar attım ve artık sorun yok.

İlginiz için teşekkürler...

--------- ÇÖZÜLDÜ ----------------