[Çözüldü] Ubuntu Yazılım Merkezi'ni kullanamıyorum

Başlatan thejeweler23, 27 Kasım 2012 - 16:10:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thejeweler23

Açtığımda paket kataloğu onarılana kadar hiçbir öğe kurulamaz veya kaldırılamaz diyor. Onar seçeneğini seçiyorum, benden kimlik doğrulaması istiyor. Şifremi giriyorum bu sefer Güvenilir olmayan paketlerin kurulumunu gerektirir diye uyarı veriyor. Ayrıntılara baktığımda libavutil51 yazıyor. O uyarı mesajındaki onar tuşuna tıklıyorum bu sefer de Ubuntu Software Center çökme raporu veriyor. apt-get -f install çıktım da şu.

orbay@orbay-305V4A-305V5A-3415VA:~$ apt-get -f install
E: /var/lib/dpkg/lock dosyası kilitli açılamıyor - open (13: Erişim engellendi)
E: (/var/lib/dpkg/) yönetim dizinini kilitlenemiyor, yönetici misin?

Bir de masaüstünde hata mesajı aldım. "Paketler denetlenirken bir hata meydana geldi:Bozuk paket sayısı>0.Bu genellikle kurulu paketlerinizin karşılanmayan bağımlılıkları olduğu anlamına gelir."

Sorunumu kendim çözdüm. libavutil51 paketini uçbirimden sudo apt-get install libavutil51 komutu ile kurdum. Artık güncellemeleri kurup Ubuntu Software Center'ı kullanabiliyorum  :)

matrax_41

sudo apt-get install -f komutu verdiğinde yazılım merkezini kapatmalısın.

thejeweler23

Dediğini uyguladım ama çıktı hala aynı. Bu bir sorun mu?orbay@orbay-305V4A-305V5A-3415VA:~$ apt-get install -f

matrax_41

sudo rm /var/cache/apt/archives/lock komutunu uyguladıktan sonra dene.

ebubekirs

Alıntı yapılan: thejeweler23 - 27 Kasım 2012 - 16:45:12
Dediğini uyguladım ama çıktı hala aynı. Bu bir sorun mu?orbay@orbay-305V4A-305V5A-3415VA:~$ apt-get install -f

başına sudo yazmamışsınız.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

thejeweler23

özür dilerim şimdi düzelttim.orbay@orbay-305V4A-305V5A-3415VA:~$ sudo apt-get install -f
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Sıralanan paketler otomatik olarak kurulmuştu artık gerekli değiller:
  evolution-common libedataserverui-3.0-4 liberror-perl libevolution
  libgtkhtml-4.0-0 libgtkhtml-4.0-common libgtkhtml-editor-4.0-0
  libmail-spf-perl libnetaddr-ip-perl libpst4 libytnef0 re2c spamassassin
  spamc
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.
N: Ignoring file 'ubuntu-wine-ppa-quantal.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'deluge-team-ppa-quantal.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'ubuntu-langpack-ppa-quantal.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'tualatrix-ppa-quantal.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_lordofultima_ubuntu.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'ubuntu-wine-ppa-quantal.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'deluge-team-ppa-quantal.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'ubuntu-langpack-ppa-quantal.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'tualatrix-ppa-quantal.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'private-ppa.launchpad.net_commercial-ppa-uploaders_lordofultima_ubuntu.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

if

"N: Ignoring file" diye aratıp bulduğunuz çözümü uygulayın.

sudo apt-get clean
sudo apt-get autoclean
sudo apt-get autoremove
gksu software-center