Sata ve IDE Sorunu

Başlatan gnucan, 22 Kasım 2012 - 23:09:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gnucan

Merhaba,

Bilgisayarımın bir bölümünde windows 8 kurulu. Diğer kısmına ubuntu'yu kurmak istediğimde "an operating system was not found ...." gibi bir hata alıyorum. BIOS'tan sata, ide, ahci vb. gibi bir ayar değişikliği yok. ne yapmalıyım?

grayloop

@gnucan
Win8 başka işletim sistemleriyle birlikte çalışmaya pek istekli değil. Forumda Windows 8 aratırsanız çözümlere ulaşabilirsiniz İnşaallah.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

gnucan

bilgisayarda Windows 8 olmasa da aynı sorun oluyor. Biraz önce Windows 8 i sildim. fakat yine aynı hatayı aldım. mesele bios'tan sata, ide değişimi meselesi sanıyorum. ama biosta böyle bir seçenek yok.

if

@gnucan, neden sata-ide sorunu olduğunu düşünüyorsunuz? Windows8'i silsenizde UEFI bölümü kalkmadığı takdirde kurulumda sıkıntı yaşanabilir.

gnucan

peki tam olarak nasıl silebilirim bu bölümleri?

if

@gnucan, Ubuntu'yu "Bilgisayara kurmadan dene" diyerekten başlatabiliyor musunuz? Canlı cd/usb'yi takmanıza rağmen kurulu işletim sistemi yok mesajını alıyorsanız bence önce BIOS'tan başlangıç seçeneklerini ayarlayıp CD'yi en öne alın. Windows'u sildiğiniz ve Ubuntu'yu da henüz kurmadığınız düşünülünce dahili diskte kurulu bir işletim sistemi yok ve önyükleyici dahili diskten başlamaya ayarlanmışsa aldığınız hata normal.

gnucan

Ben o ekrana bile gelemiyorum. Başlangıç disketi olarak usb yi seçiyorum biostan. fakat bu hatayı alıyorum. herhangi bir aksiyon olmuyor ubuntuyla ilgili.

if

İndirdiğiniz kalıbı (.iso) parmak belleğe (usb) nasıl yazdırdınız?

gnucan

unetboot ile...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Kasım 2012 - 02:05:23

şu anda bir linux dağıtımıyla live olarak oturum açabildim. ne yapmalıyım?

if

İndirdiğiniz Ubuntu kalıbının md5 bütünlüğün denetleyip yanlışsa yeniden indirmenizi ve kalıbı yazdırma işlemini yeniden yapmanızı tavsiye ederim. Kalıb düzgün yazılmamış olacak ki işletim sistemi yok diyor.

İsterseniz açabildiğiniz dağıtımı da kurabilirsiniz.

Herşeyden önce sudo fdisk -l çıktısını aktarır mısınız?

gnucan

ubuntunun önerdiği usb aracıyla ubuntuyu yükledim ve sorun çözüldü. Teşekkür ederim yine de.

heartsmagic

O hâlde lütfen: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.