Kurulum sırasında D'yi swap olarak değiştirdim bölüm gözükmüyor ?

Başlatan emreseckin, 19 Kasım 2012 - 19:21:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emreseckin

D bölümü NTFS idi swap yaptım takas alanı olarak şimdi ise gözükmüyor kde partition manager kurdum işe yaramadı bölüm türünü değiştirirken biçimlendirmemiştim içinde hala dosyalarım var film müzik vs vs nasıl ntfs ye çeviririm geriye ?

ekremsenturk

krwlng

@emreseckin, bölüm türünü değiştirdiğiniz an dosyalarınız silinir, ntfs bir dosya sistemini ext dosya sistemine çevirirseniz siz istemeseniz bile sistem o bölümü biçimlendirir. Takas alanı için de aynı şey olması kuvvetle muhtemeldir.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

emreseckin

Alıntı yapılan: krwlng - 19 Kasım 2012 - 20:54:52
@emreseckin, bölüm türünü değiştirdiğiniz an dosyalarınız silinir, ntfs bir dosya sistemini ext dosya sistemine çevirirseniz siz istemeseniz bile sistem o bölümü biçimlendirir. Takas alanı için de aynı şey olması kuvvetle muhtemeldir.
Bilgisayarım bölümünde gözükmüyor ama o bölümün dolu olduğunu webminden görebiliyorum 450 gb mesela tamamı boş kısım 300 gb diyor 150 gb dolu olduğunu söylüyor

KDE neden hata veriyor ?

' '/usr/bin/partitionmanager-bin --dontsu'' komutu çalıştırılamadı.

krwlng

@emreseckin, daha önce buna benzer bir sorun benim de başıma geldi, siz swap yapmışsınız, ben veri kurtarma modülü olarak ayarladım diski, içi dolu görünüyordu ama bir türlü içini açamıyordum, çünkü dosya sistemi değişmişti ve içerisindeki bütün bilgiler gitmişti, çok uğraştım denemediğim yöntem kalmadı diyebilirim, yabancı forumlarda başka kullanıcıların denedikleri ve işe yarayan birçok yöntem bende işe yaramadı, çünkü ufakta olsa yaptığımız işlem arasında farklar vardı. Sonucunda diski biçimlendirip veri kurtarma yaptım ve kurtarabildiğim kadar veriyi kurtardım. Dosya sistemi değiştirirken içerisindeki bilgileri sabit tutmak düz mantıkla çok çok zor, yapılabilir gibi şeyler okuyabilirsiniz bazı internet sitelerinde fakat şuana kadar bu yöntemlerin hiçbiri bende işe yaramadı. Sonuca gelecek olursak, deneyin, denemediğiniz şey kalmasın fakat aklınızın bir köşesinde @bytan'ın verdiği bağlantı da bulunsun.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

if