Gedit Neden Untitled Document Oluşturuyor ?

Başlatan Jey@Nfer, 12 Kasım 2012 - 11:22:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Jey@Nfer

Arkadaşlar tek seferde vermek istediğim bir dizi komut var :
grep -R os\\\. * | grep .py > cikti.txt |  gedit cikti.txt 
komut çalışıyor fakat fazla çalışıyor :) sonucta gedit ile cikti.txt dosyasını açıyor ancak fazladan bir de "Untitled Document 1" dosyasını açıyor.
Bunun sebebi nedir acaba ve bunu nasıl çözebilirim ? (Komutu iki parçaya bölmeden borular ve > yardımıyla )

Bu vasıtayla diğer sorunu da sorayım :
Nokta karakteri wild karakter olduğu için grep os. şeklinde arattığım zaman "osy", "osd", "osa" gibi nokta yerine herhangi bir şey gelebiliyor.
Ancak os\. şeklinde ters slah işareti koyunca da aynı sonucu veriyor.
Yani ben nokta dahil "os." fadesini bulmak için grep "os\\\." gibi bana çok garip gelen bir yöntemle aratmak zorunda kalıyorum.
Bu ters slash niye bir tane koyunca noktayı normal karakter olarak kabul etmiyor da üç tane koyunca kabul ediyor ? Bir de tabi bunun daha sade bir yöntemi var mı?

Şimdiden teşekkürler!
Hırs , azim , tevekkül ...

www.mehmetvahit.net

monthy_python

gedit boş açıldığında da "untitled document" oluşturuyor. kate ya da geany'le açın, onlarda bu durum yok.

"bu durumun sebebi nedir" yerine başlık önerisi: "gedit neden untitled document oluşturuyor"

Düzenli ifadelerle ilgili olanı bilemedim, ben de çözemedim bi türlü düzenli ifadeleri  :)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ebubekirs

grep -R os\\\. * | grep .py > cikti.txt |  gedit cikti.txt

yerine nokta karakterini aratmak için tek tırnak içinde \. ya da tek tırnak olmadan \\. şeklinde kullanabilirsiniz;

grep -R os\\. *
ya da
grep -R 'os\.' *

Ayrıca ikinci pipe işareti yerine && kullanmak daha doğrudur. Zaten buradaki ikinci komutun çıktısının üçüncü ile ilgisi yok. Bu durumda ayrı komut olarak && ile bağlarsınız, böylece ek olarak açtığı boş sayfayı açmaz. Hata çıktısı verdiğinde de devam etmesi için $& kullanırsınız.

Ek olarak ikinci komuttaki ifade, içinde py geçen kelimeleri de bulabilir. Örneğin "yepyeni". Burada tam olarak aradığınıza ulaşabilmek için

grep '\.py$'

şeklinde yazmalısınız.

Not: Sonradan farkettim, sanırım içinde "os." ifadesi geçen .py uzantılı dosyaları aratıp, bunların hangi dosyalar olduğunu cikti.txt dosyasına yazdırmak istiyorsunuz. Bu durumda;

find /aranacak/klasör -name "*.py" | xargs grep -Rl 'os\.' > cikti.txt $& gedit cikti.txt

Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

monthy_python

@ebubekirs bu ayrıntılı ve güzel açıklama için teşekkür edip gönderiyorum favorilerime, benim çok işime yaradı  :) .

krwlng

Bu konu ile ilgili launchpad üzerinde açılmış birden fazla hata kaydı var, hem gedit hem gksu üzerinden birkaç hata kaydı girilmiş, sanırım bu durum birçok kullanıcının sorunu olmuş.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

gecegezen

Aynı sorun gksu veya sudo ile açtığımda bende de oluyordu yani root kullanıcısı ile çalıştığımda gedit'tin root altındaki ayar dosyasını silerek düzeltmiştim. Tam olarak hatırlayamıyorum ama galiba dosya "$HOME/.config/gedit" olmalı. Söyle bir deneme yapalım.

mv $HOME/.config/gedit $HOME/.config/gedit2

ayarlar sıfırlayacaktır bu komut.

Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

Jey@Nfer

@ebubekirs
gerçekten çok teşekkürler çok faydalı oldu :)
Hırs , azim , tevekkül ...

www.mehmetvahit.net

ebubekirs

Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim