Session Sorunu

Başlatan fucar07, 11 Kasım 2012 - 21:33:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fucar07

Merhaba arkadaşlar,
Windows'ta wamp üzerinde çalışan bir sitem var. Ubuntu'da devam etmek istedim. Siteyi araştırmalarım sonucu çalıştırabildim.
Ama bir sorun yaşadım. Kullanıcıya kayıt formunda session ile sayı ürettirip güvenliği sağlamaya çalıştım. Sayıyı üretiyor, fakat post edildiğinde kontrol sayfasına session ulaşmıyor. Sebebi neden olabilir acaba? Araştırdım fakat bu şekilde bir sıkıntıya rastlayamadım. Ubuntu'dan düzeltmem gereken bir yer mi var yoksa kodlarımda mı bir sorun var?
Kodlarım:
<?php
     $_SESSION
["sayi1"]=rand(1,25);

$_SESSION["sayi2"]=rand(2,25);

$guvenlik=$_SESSION['sayi1']."+".$_SESSION['sayi2'];
     echo 
$guvenlik;
?>

<span><input type="text" name="guvenlik" class="input"/></span>

Karşıladığım dosyada:
$guvenlik2 = $_SESSION['sayi1']+$_SESSION['sayi2'];

$guvenlik2 değişkeni boş olarak yazdırıyor.

Şimdiden herkese teşekkür ederim. İyi çalışmalar...

Kod etiketi

fucar07

Teşekkürler decent.
Verdiğiniz linkte anladığım kadarıyla rastgele üretilen sayıları resim olarak yazdırıyor. Bunu bir yere not aldım.
Ama benim sıkıntım session komutunda. Session ile değer saklamak istiyorum. Ama session bir sayfadan diğerine geçince değeri siliyor. Ubuntu'da herhangi bir yeri ayarlamam mı gerekiyor bunu için?

Aaron

session_start() fonksiyonunu mutlaka kullanın.

DevPlus

Alıntı yapılan: fucar07 - 11 Kasım 2012 - 21:33:07
Merhaba arkadaşlar,
Windows'ta wamp üzerinde çalışan bir sitem var. Ubuntu'da devam etmek istedim. Siteyi araştırmalarım sonucu çalıştırabildim.
Ama bir sorun yaşadım. Kullanıcıya kayıt formunda session ile sayı ürettirip güvenliği sağlamaya çalıştım. Sayıyı üretiyor, fakat post edildiğinde kontrol sayfasına session ulaşmıyor. Sebebi neden olabilir acaba? Araştırdım fakat bu şekilde bir sıkıntıya rastlayamadım. Ubuntu'dan düzeltmem gereken bir yer mi var yoksa kodlarımda mı bir sorun var?
Kodlarım:
<?php
     $_SESSION
["sayi1"]=rand(1,25);

$_SESSION["sayi2"]=rand(2,25);

$guvenlik=$_SESSION['sayi1']."+".$_SESSION['sayi2'];
     echo 
$guvenlik;
?>

<span><input type="text" name="guvenlik" class="input"/></span>

Karşıladığım dosyada:
$guvenlik2 = $_SESSION['sayi1']+$_SESSION['sayi2'];

$guvenlik2 değişkeni boş olarak yazdırıyor.

Şimdiden herkese teşekkür ederim. İyi çalışmalar...

Kod etiketi

Aaron'un da belirtmiş olduğu gibi aklıma gelen tek şey session_start(); kullanmamış olmanız :\