[Çözüldü] Windows 8 in yanına ubuntu 12.10

Başlatan aoc, 10 Kasım 2012 - 23:57:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aoc

Öncellikle bilgisayarimda 5 adet bölüm war

* windows 7 için
* windows 8 için
* yedek(d)
* ubuntu için
* diğeri ise windowslar için 100mb lik sistem alanı
  ;D

Ubuntuyu yüklemeden önce windows 8in loaderi ile w7 yi açabiliyordum ama ubuntuyu yükledikden sonra windows 8 i açmaya çalıştığımda hata verdi(yeni mavi ekran) window7 ise hiç görmedi ne kurulu olduğu diski nede kendisini.

Grub'un yükleneceği alan olarak direk hdd nin kendisini seçtim acaba sorun ondan midir?

windowslari açamayinca bende live cd den bilgisayari açarak ubuntunun bulunduğu bölümü formatladim böylece windows 8 i açabildim ama windows 7 hala bozuk (winload.exe hatası veriyor)

acaba ubuntuyu nasıl kurmaliyim? ::) yorumlar için şimdiden teşekkürler..

bigbang

Bildiğim kadarıyla win8 ve Linux dağıtımları bir arada kurulamıyordu. Sorunun bununla alakalı olabilir. İlla windows kullanacaksan Win7 ile devam et en azından Ubuntu kullanırken sorun yaşamazsın. Ayrıca 100 mb'lık sistem alanı demişsin. Test ettiğim gün hatırlıyorum win8 350 mb istiyor o kısım için. Ama bence win8 nedeniyle oluyo herşey sorununda ama tabi daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi bir açıklama yapacaklardır.
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

grayloop

Alıntı yapılan: aoc - 10 Kasım 2012 - 23:57:57
Öncellikle bilgisayarimda 5 adet bölüm war

* windows 7 için
* windows 8 için
* yedek(d)
* ubuntu için
* diğeri ise windowslar için 100mb lik sistem alanı
  ;D

Diski 5'e bölmek sağlıklı mıdır?
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

jayw

Önyükleme aşamasında güvenliği artırmak amacıyla UEFI adlı bir sisteme geçildi. Internet'te biraz araştırma yaparak detaylara ulaşabilirsiniz. @bingbang'in de dediği gibi bir arada kurulamıyordu fakat zor da olsa bir şekilde kurabilenler var(1). bu problem zamanla aşılıp kurulum eskisi gibi kolaylaşacaktır sanırım.

(1) http://superuser.com/questions/415198/make-uefi-gpt-bootloader-ssd-usb-linux-and-windows-work-together

bigbang

Sorunun aşılabilmesi için Microsof diğer sistemleri üreten firmalar "key" adı altında lisanslar satıcaktı, en son böyle bir haber okumuştum. Mesela Ubuntu'nun Win8 ile birlikte yüklenebilmesi için Canonical'ın 40 dolar gibi bir ücret ödemesi gerekiyordu. Ama en son durum nedir bende tam olarak bilmiyorum. Ama son 10 gündür Windows'u hiç açmadım. Özellikle özelleştirmeler ile ilgili kurcalamaya başlayınca Voyager daha da güzel görünmeye başladı. Arada kardeşim Windows'u açıyordu artık o da Voyager'da yapıyor her işini. Görünen o ki Windows yakında tarih olcak bilgisayarımdan.
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.

odyssey

Ben son 1.5 yıldır pencereli sistemi kullanmıyorum
Gayet memnun ve mutluyum

aoc

Yorumlar için teşekkürler. anladiğim kadariyla kesin bir çözüm yolu yok ama zorlanirsa olabilir. :)

@bigbang evet haklisin ilk başta 350mb di ama windows 8 de hdd bölümleme yaptim 100mb düştü. neden oldu bende anlamadim:(

@gridongu windows 7,  4 den fazlasina izin vermiyordu sanirim bu iş w8 ile değişmiş ubuntu için olan alani windows 8 ile yapabildim ve windows7 bu alanı görmüyor. pek sağlıklı denemez :(

@jayw teşekkürler. bugün UEFI sistemini araştıricam yorumlarimi yazarim ^^ bir de şöyle bir şey denedim windows 8 in loaderini yeniden yüklersem belki ubuntuyu görürür dedim ama windows hdd yi şifreli olarak görüyor ubuntu warken.

@odyssey bende yakında birakicam ama hemen olmuyor:D yayaş yavaş  8)

bigbang

Bence Valve Steam'i tamamen Linux altında çalıştırmaya başladığında yani kararlı sürüm ile karşımıza geldiğinde, birçoğuna göre Linux'un eksiği olan oyun kısmı da aşılmış olcak. Bu sayede Windows'tan büyük kopmalar olacak. Oyunlarla Linux'a geçen kişiler ise Linux dünyasının diğer yeteneklerini gördüğünde ise bie daha Windows'a geri dönüş yapmayacaklar.

odyssey

Az önce Steam Linux içeriğinden Linux uyumlu olan sadece World Of Goo demosu buldum
Ama bu oyun Ubuntu deposunda da var zaten
Bu Steam Linux sürümünün bize ne kazandıracağını tam çözemedim

aoc

biryolcu

Bende hem 8 hem linux mint var sorunsuz kullanıyorum.
Aldığın hata buna benzer bişi mi:
IRQ_LESS_OR_EQUAL

heartsmagic

Alıntı yapılan: odyssey - 11 Kasım 2012 - 08:15:37
Gayet memnun ve mutluyum

Bu yorumun başlıktaki soruya yönelik nasıl bir çözüm olduğunu sormak isterdim, ancak cevabı bildiğim için sormuyorum. Ayrıca eklemek de isterim ki "mesajımız" anlaşılmamış durumda. Eğer bu anlaşılmama durumu uzarsa ne yazık ki daha fazla anlaşılmak için uğraşmayacağız @odyssey. Platformalar bize değil, bizler platforma uyum sağlamalıyız. Uyum sağlayamayacağımızı düşünüyorsak o zaman yapılması gereken şey çok basittir ve sen onun ne olduğunu çok iyi biliyorsun. Meseleleri yokuşa sürmek kimseye bir şey kazandırmıyor.

@gridongu, eğer genel anlamda soruyorsan diskleri istediğin şekilde istediğin sayıda parçaya bölebilirsin. Sağlıksız olacak bir durum yok orada yani.

@aoc, sen EFI ile ilgili hata mı aldın? Kurulumdan sonra aslında Grub2 ile ilgili dosyamızı görsek belki daha iyi fikir yürütebilirdik. Bu arada Grub'u diskin kendisine kurmak hata değildir.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aoc

Alıntı yapılan: biryolcu - 11 Kasım 2012 - 13:40:37
Bende hem 8 hem linux mint var sorunsuz kullanıyorum.
Aldığın hata buna benzer bişi mi:
IRQ_LESS_OR_EQUAL

öncellikle yardimin için sağol inş bende çalıştıracam^^ öyle bir hata verdimiyor grubdan windows 8 i seçiyorum windowsun simgesi çıkıyor ve parola ekranına gelmeden önce üzgün surat işareti yapip(yeni mavi ekran olduğunu düşünüyorum)  reset atiyor . Hata çok hızlı geçiyor net bilgi vermiyor bir sorunla karşılaştı diyor. bence sorun windowsun hdd yi görmemesi ubuntu bir şekilde şifreliyor(kilitliyor) hdd yi.

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Kasım 2012 - 13:52:50

@aoc, sen EFI ile ilgili hata mı aldın? Kurulumdan sonra aslında Grub2 ile ilgili dosyamızı görsek belki daha iyi fikir yürütebilirdik. Bu arada Grub'u diskin kendisine kurmak hata değildir.

üst yorumda biraz daha bahsetmeye çalıştım sorunu, grub dosyası derken? bugün tekrar kurucam ubuntuyu o zaman yazayim buraya

odyssey

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Kasım 2012 - 13:52:50
Alıntı yapılan: odyssey - 11 Kasım 2012 - 08:15:37
Gayet memnun ve mutluyum

Bu yorumun başlıktaki soruya yönelik nasıl bir çözüm olduğunu sormak isterdim, ancak cevabı bildiğim için sormuyorum. Ayrıca eklemek de isterim ki "mesajımız" anlaşılmamış durumda. Eğer bu anlaşılmama durumu uzarsa ne yazık ki daha fazla anlaşılmak için uğraşmayacağız @odyssey. Platformalar bize değil, bizler platforma uyum sağlamalıyız. Uyum sağlayamayacağımızı düşünüyorsak o zaman yapılması gereken şey çok basittir ve sen onun ne olduğunu çok iyi biliyorsun. Meseleleri yokuşa sürmek kimseye bir şey kazandırmıyor.

@gridongu, eğer genel anlamda soruyorsan diskleri istediğin şekilde istediğin sayıda parçaya bölebilirsin. Sağlıksız olacak bir durum yok orada yani.

Şu tavırlarınız yüzünden şimdiye kadar bu forumdan kaç üye ve Linux dan kaç kullanıcıyı uzaklaştırdığınızı biliyormusunuz ?
Ben sayamadım açıkçası
Ancak kralı gelse beni bu platformdan uzaklaştıramaz
Belki bu forumdan uzaklaştırabilirsiniz ve bu sayede kendinizi avutabilirsiniz ama asıl bu şekilde davranmak size birşey kazandırmaz
Madem benden bu kadar nefret ettiniz göndermekte özgürsünüz

aoc

Her zaman linux ve türevleriyle uğraşanlara saygı göstermişimdir. çünkü bu insanlar linux ün anlaminin sadece "ücretsiz" olmadiğinin ve windowsun tekeli ile bu işlerin yürümeyeceğini bana ve benim gibi düşününlere anlatmaya çalışıyor,emek harciyor. Burada böylesine güzel ve anlamli bir iş yapilirken incir çekirdeğini doldurmayacak sorunları yansıtmak ne kadar doğru bilemiyorum.

heartsmagic

@odyssey, o zaman doğruya doğru konuşalım. Madem kendine bu konuda çok güveniyorsun.

Eğer bu tavırlarımızla, bahsettiğim konular dahilinde üyeler veya kendisini Linux kullanıcısı olarak tanımlayan insanlar bu forumdan uzaklaştırılmış durumdaysa veya kendileri gitmişse, gayet isabetli olmuş demektir. Zira, bu platform işte tam bu sebepten ötürü hâlâ birçok yerin yakalayamadığı ya da koruyamadığı bir seviyede bulunmaktadır. Biz forumlara ve bu Linux'a destek işine senden farklı bir gözle bakıyoruz: Bizim için insanlara Linux konusunda yardım etmek bir başka sisteme b.k atmak anlamına gelmiyor.

Kralının gelmesine gerek yok, misel seni defalarca bu forumdan ben ve diğer arkadaşlar uzaklaştırdık. Sen dönüp dolaşıp farklı isimlerle yine üye oldun buraya. Şimdi merak ediyorum da madem burayı ve bizleri pek sevmiyorsun, tutumumuzu doğru bulmuyorsun burada işin nedir? Kısacası biz seni yine uzaklaştırırız da sen yukarıdaki satırları yazdığında sergiledeğin "baba" tavrı geri gelmemek adına kullanabilecek misin?

@aoc, hepimizin derdi Linux'u sevdirmek, yaygınlaştırmak. Fakat Linux+Windows sorunu yaşayan bir üyenin başlığına gelip "Ben kullanmıyorum, memnunum" yazmak sence o üyeye ne kazandırır? Kısacası sapla samanı ayırmak lazım önce. Kaldı ki gördüğün üzere çok değerli vaktimizi insanlara önce nasıl davranacaklarını öğretmekle geçiriyoruz. Onlarsa kendi güzel vakitlerini geçtim yardım etmek, olayları baltalamak için kullanıyorlar.

odyssey

@heartsmagic

Ben bu foruma defalarca kovulmama rağmen geliyorsam yüzsüz biri olduğum için değil kullandığım işletim sistemi konusunda gerektiğinde yardım almak gerektiğinde ise yardımcı olabilmek için
Ama siz farklı düşünüyorsanız orası ayrı
Bu forum tabii ki diğer forumlardan daha kalabalık çünkü diğer dağıtımlardan çok daha fazla kullanıcısı olan bir dağıtımın türkiye destek forumu
Bazı başlıklarda içtenlikle görüşlerimi ve davranışlarımı paylaşmış olmak bu forumun gidişatını yada amaçlarını baltalamak değil sadece samimi bir ortam olduğunu düşündüğüm için bu tarz bir davranış içerisine girmiş olmamdandır
Eğer ben bu forumdan yine gidersem bu kez ubuntu yada dağılımlarını kullanmamın bir anlamı kalmaz
Bu mesele daha fazla uzamasın
Göndermek istiyorsanız siz bilirsiniz yok istemiyorsanız yine siz bilirsiniz
Ancak gerçek olan birşey var ki o da her kullanıcı bu platformu benim kadar sevip düşünseydi belki Linux bu ülkede daha başka noktalarda olurdu

heartsmagic

İş değişiyor ama şimdi, senin söylediklerinle yaptıkların birbirini tutmuyor. Gerektiğinde yardım almak için kendini düşünerek foruma üye oluyorsun. Tamam, güzel bunda bir beis yok, herkes zaten bir şekilde yardım almak için geliyor. Gelelim yardım etme konusuna, ne kadar yardım edip etmediğini irdelemek, bunun kararını vermek bana düşmez bu forumda.

Ancak, evet ancak bir başlığa gelerek yardım isteyen birisine "Ben pencere, bilmem ne kullanmıyorum memnunum" demek geçtim yardımı, makul ve sağlıklı düşünen, düşünmesi gereken birinin bile yapmayacağı bir olaydır. Bu forumda hiçbir şekilde, hiçbir yönüyle yardım olarak algılanmaz, algılayan da itiraz görür. Geçtim yönetici kisvesiyle kendimi, normal bir üye bile tepki gösterebilir bu durumda. Bu nedenle "ben yardım ediyorum" "mavalını" bir kenara bırakalım bu başlık için. Bir nevi yalan yani. Kendini kandırıp kandırmadığını bilemem, ancak bu yüzeysel söylemlerle beni kandırman pek olası değil.

Şimdi, biz farklı düşünüyoruz elbette. Senle aynı düzlemde bile değiliz bu konuda. Burası Ubuntu olduğu için kalabalıktır, değildir bilemem. Sen yukarıdaki cevabımda buranın kalabalık olması ile ilgili bir ifade görüyor musun? Kalabalığımızla değil, "seviyemizle" sana bir şey anlatmaya çalıştım, ki o seviye için işte yazılanları dikkatle okumak, okurken gösterilen bu özeni cevap yazarken de kullanmak gerekiyor.

Her ortamı da "samimiyet" kisvesiyle sulandırmak hiçbir şekilde bahane değildir. "Troll" yaklaşımına nasıl müsamahamız yoksa başka sistemleri kötüleyerek Linux'un/Ubuntu'nun övülmesi konusunda da müsamahamız yok. Kimse çocuk değil, kimsenin ne kullanacağı seni ilgilendirmez. Beni de ilgilendirmez, ilgilendirmediği için insanlara akıl verme yarışı içinde değilim. Kendim memnun olduğum şeyi kullanıyorum, elimin, dilimin döndüğü sürece de onlara yardım etmeye çalışıyorum. Samimiyet budur, başka bir şey değil yani.

Son not. Eğer meselenin uzamamasını diliyorsan sana daha önce kibar ve nazikçe yapılan uyarıyı göz önünde bulundurmalıydın. Bulundurmadın, tuttun bu başlığı da b.ka çevirdin. Uyarıyı sertleştirdik, yine itiraz ettin. Ne yapalım uzaklaştıralım mı meselenin uzamaması için. Meseleyi uzatan senin. Buradan şunu belirtmiş olalım ama bu sefer uzaklaştırma uygularsak geri döndüğünün anlaşılması durumunda seni "daha önce yaptıkların" için görmezden gelmez, mümkün mertebe tekrar uzaklaştırırız. Zaten sen de farkındasındır ki çok gizlenebilen bir yapın yok. Eğer derdin sadece yardım etmek ve almak olsaydı bu başlıkta olduğu gibi saçma sapan söylemlere hiç girmezdin. Neden mi doğrudan tekrar uzaklaştırma yapmıyorum? Bıktım cidden. Sense aynı tavırları sergilemekten bir türlü bıkmadın.

odyssey

Anlaşılan anlaşmaya niyetiniz yok
Bu durumda beni bu forumdan uzaklaştırmayın diye yalvaracak değilim keza Linux camiası sadece Ubuntu dan ibaret değil
Zaten bu forumdan yine uzaklaştırılırsam daha da dönmeye niyetim yok zaten keza bazı davranışlardan bıkan sadece siz değilsiniz
Ne diyelim yolunuz açık olsun benden buraya kadar
Siz göndermesenizde ben kendim gidiyorum
Sdn foruma dönmediğim gibi burayada dönmem
Yinede işiniz rast gelsin
Bu son iletimdir daha olmayacaktır

Not: Ben asla maval okumadım ve yalan söylemedim
İleti geçmişime bir daha bakın isterseniz

heartsmagic

Güzel, böylece anlaşmış olduk. Öteki türlü elbette anlaşmaya niyetim yoktu zira anlata anlata dilimde tüy bitmesine rağmen karşı taraf hâlâ "Ben sulu sulu cevaplar vereyim siz mazur görün" hevesi içindeydi.

Başlığı görüp de bunlar nasıl insanlar diyecek arkadaşlar için: İçimiz gayet rahat. Arakdaşımıza defalarca şans verdik, bu en fazla kullandığı şansıydı. Kimseyi Linux'tan soğutmak, uzaklaştırmak gibi niyetimiz yok. Ancak, bir yerde yardım almak isteniyorsa oranın kurallarına uyulmalı, geçtim oranın kurallarını makul bir çerçevede hareket edilmeli. Daha bu başlıkta yaptığı davranışı açıklayamayan, ısrarla üzerinde durmamıza rağmen bir türlü izah edemeyen birisi "erdemli ve gururlu" davranarak forumu terk ettiğini düşünüyorsa, nasıl düşünürse öyle kalabilir. Ziyaretçi olarak okuduğunda bu cevabı da görecektir. Bu başlıktaki benzer cevap da son bir aydır verdiği üç dört cevabın bir benzeridir. Elin işletim sistemine laf yetiştirinceye kadar insan kullandığı sistemi biraz daha öğrenip, insanlara cidden yardımcı olmayı becerebilir. İleti geçmişine de ihtiyacım yok, forumda görmediğim ileti yok şu ana kadar.

Bir süre sonra bu "hoş" yazışmaları ayırır, ilgili yere taşırız. Aynen bir sürü baltalanan başlıkta olduğu gibi kısacası.

aoc

Öncelikle cevaplar için tekrar teşekkürler. İnternetim yavaş olduğu için konuda bahsi geçenleri araştirmak ve bununla ilgili dosylari indirmek uzun sürüdüğü için bende yedeği aldim hdd yi baştan bölümledim ve Windows7 - windows8 - Ubuntu 3 ünü bir arada çalıştırmayi başardim

Yaptiğim işlemler;
*Windows7 yi bilgisayara kurdum
*Windows7 üzerinden hdd yi bölümledim, bu bölümlemeyi kaç tane ve nasil yaptiğim aşağidaki resimde war
*Windows8 i bilgisayara kurdum
*Ubuntu ve grub'u kurdum. Grub'u hdd nin bölümlerine değil direk hddnin kendisine kurum diğer türlü çalışmıyor.

Not: Windows7 grubda görünmüyor fakat windows 8 in loaderi üzerinden çalıştırabiliyor.

1-windowslar için sitem alani
2-windows 7
3-yedek(d)
4-windows 8
5-ubuntu
6-ubuntu için takas alani

if

Geri bildirim ve etiket için teşekkür derim @aoc.