[Çözüldü] 12.04 sürümünde Windows yazı tipi sorunu

Başlatan Aaron, 09 Kasım 2012 - 20:21:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aaron

Windows 7'den aldığım sistem yazı tiplerinin tamamını /usr/share/fonts klasörü içerisine atıp sudo fc-cache -fv komut satırını kullandım. Fakat yazıtipleri bir türlü aktif hale gelmiyor. Misal Firefox'ta bir site açıyorum -mesela mynet.com- hiçbir yazı tipi görünmüyor. Ne yapılabilir?

hckr

Sorunun bu sebepten kaynaklandığına emin misini Windows yazıtipleri olmasa da gözükmesi lazım.Microsoft yazıtipleri için Ubuntu Restricted Extras paketini kurup EULA lisanslarını kabul etmeniz gerekiyor.

Aaron

@hckr Bu sebepten kaynaklandığına eminim çünkü eklediğim yazı tiplerini silip denediğimde bir sorun olmadan siteyi görüntüleyebiliyorum. Anlamadığım nokta daha evvel her zaman bu yol ile yüklediğimde sorun oluşmuyordu. Neden böyle yaptı şimdi anlayabilmiş değilim.

Rbbt

Ev dizinindeki .fonts klasörüne atmanız yeterli oraya atınca herhangi bir sorun vermiyor.
What happens when I become main source of a pain!!!

Aaron

Rbbt

Klasör gizli, gizli klasörleri görünür yapın dosya yöneticiniz ayarlarından...
What happens when I become main source of a pain!!!

Aaron

@Rbbt Zaten öyle yaptığım halde yok :) Ayrıca .fonts klasörü altına atıp tekrar önbelleği oluşturup denedim yine bir değişiklik yok. Sistemi yeniden başlatacağım.

grayloop

Yazılım merkezinden MS yazıtiplerini yükleyebilirsiniz. Başkaca da yazıtipi yüklemek isterseniz yazıtipi yönetici uygulamaları var. Beğendiğim yazıtiplerini bu uygulamalarla rahatça yükledim.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

Aaron

Sistemi yeniden başlattım ve bir değişiklik olmadı.

@gridongu Onu da denedim yazı tipleri aktif oluyor fakat bu sefer de Tahoma kullanan sitelerde direkt sorun oluyor. O yüzden Windows tarafındaki bütün yazı tiplerini rahatça kullanmak istiyorum bu yüzden aracı program olmaksızın olmasını istiyorum. Daha önce yukarıda da yazmıştım bahsettiğim yol ile yaptığımda daha önceleri bir problem yaşamamıştım. İlk defa böyle bir şey geliyor başıma.

grayloop

Firefox sürüm yükseltmesi sırasında sorun oluşmuş olabilir. İlk aklıma gelen bu.

Alıntı YapO yüzden Windows tarafındaki bütün yazıtiplerini rahatça kullanmak istiyorum bu yüzden aracı program olmaksızın olmasını istiyorum.

Aracı programı bir kez kullanıyorsunuz zaten. Rahatça kullanabilirsiniz sonra.
                                 H. Yavuz

Aaron

Alıntı yapılan: gridongu - 09 Kasım 2012 - 21:09:11
Firefox sürüm yükseltmesi sırasında sorun oluşmuş olabilir. İlk aklıma gelen bu.

Alıntı YapO yüzden Windows tarafındaki bütün yazıtiplerini rahatça kullanmak istiyorum bu yüzden aracı program olmaksızın olmasını istiyorum.

Aracı programı bir kez kullanıyorsunuz zaten. Rahatça kullanabilirsiniz sonra.

Misal 500 adet yazı tipini bana tek tek yükletmeyecek ise alabilir miyim ismini?

Düzenleme: Chrome'da da sorun mevcut. Yazı tipleri kullanılmıyor.

grayloop

Alıntı YapMisal 500 adet yazıtipini bana tek tek yükletmeyecek ise alabilir miyim ismini?

Yazılım merkezinde "Yazı tipi yöneticisi" olarak var. "Font" olarak arattığınızda bulursunuz. Tek tek yüklemezsiniz. Ben Windows'un Fonts dizininden hepsini işaretleyerek tek seferde yükledim. Bir de Fontmatrix var, ama denemedim. Baktığım kadarıyla işlevi aynı.
                                 H. Yavuz

Aaron

grayloop

Alıntı yapılan: Aaron - 09 Kasım 2012 - 22:04:21
İkisini de denedim. İşe yaramadı.

Peki o zaman, sorunu çözmek adına sorayım.:
Yazıtiplerini yükleme mi başarılı olmadı, yoksa Firefox yazıtipi sorunu mu?
                                 H. Yavuz

Aaron

@gridongu Şöyle izah edeyim;

Yazı tiplerini attıktan-yükledikten sonra herhangi bir siteyi açıyorum varsayılan olarak Sans ile geliyor. Misal Facebook'a giriyorum varsayılan yazı tipi ailesi 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif olmasına rağmen görünmüyor. Yani sürekli Sans ile açılıyor.

grayloop

@Aaron,
Firefox ayarlarıyla ilgili olabilir, daha önce dediğim gibi. Bende bir sorun yok.

][url=http://bit.ly/c25MCx][/url]

Örnek olması açısından gönderiyorum.
                                 H. Yavuz

Aaron

@gridongu Tarayıcı bazlı bir sorun değil çünkü Chrome'da da aynı sorun var.

grayloop

@Aaron
Yazı tipi yükleyici ile yazı tiplerini yükleyebildiniz mi peki? Bir de sistem dil ayarları var, ona baktınız mı?
                                 H. Yavuz

Aaron

Türlü yollar denedim olmuyor. Daha önce birçok kez olan şey şu an olmuyor :) Pes ediyorum şu an.

grayloop

Alıntı yapılan: Aaron - 09 Kasım 2012 - 22:35:25
Türlü yollar denedim olmuyor. Daha önce birçok kez olan şey şu an olmuyor :) Pes ediyorum şu an.

Başka yollar da vardır elbette. Firefox'u tamamen kaldırıp sistemdeki dosyalarını da sillerek tekrar yüklemeyi deneyin. Pes etmeyin. :)
                                 H. Yavuz

Aaron

@gridongu Tekrar söylüyorum sorun Firefox ile alakalı değil :) Tüm tarayıcılarda aynı sorun var.

agritux

Sadece alt bilgi.
Arkadaş ev dizininde .fonts klasörüne atınca sorun olmadığını söylemiş, sizde yok demişsiniz.
Siz oluşturabilirsiniz. Sistem algılar onu.
Ama soruna faydası olup olmayacağı hakkında bilgim yok.

Aaron

@agritux Zaten yukarıda o klasörün olmadığını akabinde yine de oluşturup denediğimi yazdım.

agritux

Alıntı yapılan: Aaron - 09 Kasım 2012 - 23:46:39
@agritux Zaten yukarıda o klasörün olmadığını akabinde yine de oluşturup denediğimi yazdım.

dikkat etmemişim kusura bakmayın.

Aaron

Ekran kartı sürücüsünden kaynaklanabileceğini düşünerek güncelledim fakat yine de bir değişiklik yok. Sorun devam etmekte.