Evrensel Menü'ye Eleman Ekleme

Başlatan ismailx, 01 Kasım 2012 - 09:35:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ismailx

Merhabalar, bu forumda acemiyim umarım başlığı doğru yere açmışımdır. Ubuntu 12.4'te evrensel menüde bir zarf ikonu vardı fakat 12.10'da bu yok. onu nasıl tekrar menüye yerleştirebilirim, artı; evrensel menüye başka elemanlarda ekleyebilrmiyim? teşekkürler

burk

Programın adı nedir? Ayrıca eklemek istediğiniz yer panel mi? Zira menüde ismini yazdığınızda çıkmaya başlar ve son kullanılan olarak durur orada.

ismailx

Alıntı yapılan: burk - 01 Kasım 2012 - 10:21:49
Programın adı nedir? Ayrıca eklemek istediğiniz yer panel mi? Zira menüde ismini yazdığınızda çıkmaya başlar ve son kullanılan olarak durur orada.
teşekkürler oldu.. thunderbird ten bahsetmiştim. dediğinizi yaptım evrensel menüye otomatik yerleşti fakat bütün programlar öyle olmuyor mesela amarok programını çalıştırıyorum evrensel menüye yerleşiyor ama bilgisayarı yeniden başlattığım zaman kayboluyor bunu nasıl sabitleyebilirim?

decent

Amarok için bahsettiğin işlem resimdeki gibi midir ?

ismailx

Alıntı yapılan: decent - 01 Kasım 2012 - 11:11:45
Amarok için bahsettiğin işlem resimdeki gibi midir ?

ben solda ki menüyü değil üstteki menüyü kastettim.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Resmi göremediğim için yorum yapamıyorum ancak evrensel menü dediğin yer bildirim alanı mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

decent

Ekli resimde görülen alandan bahsediyorsan;
Orası sistem bildirim alanıdır, oraya yerleşen uygulamalar sistem kapanıncaya kadar açık kalırlar.

Fakat ses simgesi altına sürekli olacak şekilde yerleştirebilirsin..

gsettings set com.canonical.indicator.sound interested-media-players "['amarok']"

Bilgi için bkz.

Alıntı yapılan: http://www.noobslab.com/2012/10/important-thingstweaks-to-do-after.html22: Add other Media Player to Ubuntu Sound Menu
If you are using different audio player to player audio files then you can add player in sound menu with following method.
Enter following command in terminal to install Dconf-Tools:
<blockquote>

• sudo apt-get install dconf-tools
Go to Dash and open "Dconf-Editor"

Type your Player name in (interested-media-player + preferred-media-player) and you can remove any media player by writing name in (blacklisted-media-players).
See following image

ubuntu sound menu

ismailx

Anladım arkadaşlar ilginiz için hepinize teşekkür ederim.  :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Kasım 2012 - 19:37:44

Alıntı yapılan: decent - 01 Kasım 2012 - 16:41:51
Ekli resimde görülen alandan bahsediyorsan;
Orası sistem bildirim alanıdır, oraya yerleşen uygulamalar sistem kapanıncaya kadar açık kalırlar.
Ekli resimden bahsediyorum fakat siz sistem bildirim alanı diyorsunuz.. fakat ubuntu wikide oranın evrensel menü olduğu söyleniyor, kafam karıştı biraz  ???

ekremsenturk

Tercüme'ler bazen sürüme göre biraz farklı olabilir. Üst panel'e bir simge eklemek istediğinde, simgeyi bulduğun yerden (Menü'den) sürükle bırak ile ekleyebilirsin. Silinmemesi için , sağ tıklayıp, kilitle seçebilirsin.

ismailx

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 01 Kasım 2012 - 20:44:19
Tercüme'ler bazen sürüme göre biraz farklı olabilir. Üst panel'e bir simge eklemek istediğinde, simgeyi bulduğun yerden (Menü'den) sürükle bırak ile ekleyebilirsin. Silinmemesi için , sağ tıklayıp, kilitle seçebilirsin.
Sol başlatıcı menüde tarif ettiğiniz şekilde oluyor dakat o üst menüde olmuyor orası biraz farklı gibi ...

burk

Alıntı yapılan: ismailx - 01 Kasım 2012 - 21:01:59
Sol başlatıcı menüde tarif ettiğiniz şekilde oluyor dakat o üst menüde olmuyor orası biraz farklı gibi ...
Bunun için @decent'in önerisini deneyin.

heartsmagic

Ubuntu Wiki'nin neresinde orası için evrensel menü deniyor?

ismailx

Alıntı yapılan: heartsmagic - 02 Kasım 2012 - 00:06:16
Ubuntu Wiki'nin neresinde orası için evrensel menü deniyor?
wikide, windowstan ubuntuya geçiş başlıklı konuya bakınız ,madde 1.3 evrensel menü

heartsmagic

Konuyu bence dikkatli incelemelisin :) Senin söylediğin ve gösterdiğin yerle oradaki anlatım uyuşmuyor. Evrensel Menü dediğimiz yer ("Global Menu" İngilizce ismiyle) pencereler için kullanılan bölümdür.

ismailx

if

@ismailx, peki istediğiniz şey yapabildiniz mi?

ismailx

Alıntı yapılan: if - 02 Kasım 2012 - 01:23:52
@ismailx, peki istediğiniz şey yapabildiniz mi?
istegim şeyi kısmen yapaildim. mesela thunderbird oldu ama diger uyulamalar da olmuyor ama sorun degil  :)

heartsmagic

Oraya istediğin şekilde uygulama gömemezsin zaten, uygulamanın o desteğinin olması gerekmekte.