Çok ilginç! Uçbirimde ve Yazılım merkezinde 16 Mbit diğer yerlerde 3 Mbit :)

Başlatan Unity, 29 Ekim 2012 - 18:42:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Unity

Arkadaşlar selam. 16 Mbit ultranet kullanıcısıyım. Kotam şuan itibariyle 65 GB yani 3 mbit hıza düşmüş durumdayım normal olarak.
Fakat şöyle süper bir olay var :D
Uçbirimde ve Ubuntu yazılım merkezinden indirdiğim her şey 1 mb/s ile iniyor fakat Chrome'dan bir dosya indirdiğimde, bağlantım normal  300 kb/s civarlarında seyrediyor.
Bunu açıklayabilen var mı acaba :)

Intel i7 2700K 3.50 Ghz x8 | 8 GB 1600 Mhz Bellek | Corsair SSD 120 GB Sata3 | WD 1 TB Caviar Black S3 | Nvidia GTX 560 Ti | 47" LG LEDTV | Logitech Z906 THX

zeusmaster

Karşı sunucunun size saniyede ne kadar veri gönderebildiği önem kazanıyor burada.
Up and Running...

Unity

Alıntı yapılan: bahdem - 29 Ekim 2012 - 18:44:26
Karşı sunucunun size saniyede ne kadar veri gönderebildiği önem kazanıyor burada.

Karşı taraf isterse 1 gbit yollasın, benim bağlantım 3 mbit ile sınırlı olduktan sonra bir şey değişmez.
Burada anlatmak istediğim o değil zaten @bahdem
Intel i7 2700K 3.50 Ghz x8 | 8 GB 1600 Mhz Bellek | Corsair SSD 120 GB Sata3 | WD 1 TB Caviar Black S3 | Nvidia GTX 560 Ti | 47" LG LEDTV | Logitech Z906 THX

if

Alıntı yapılan: Unity - 29 Ekim 2012 - 19:12:59

Anlatmak istediğiniz nedir ben de anlayabilmiş değilim eğer uçbirim ve yazılım merkezinden 'dosya' indirmenin chromium üzerinden indirmeye kıyasla daha hızlı olduğu ve bunun neden böyle olduğunun açıklamasını istemenizi dışında bir şey söylemek istiyorsanız. @bahdem'in söylediğin doğru. Aslında asıl asıl hem uçbirimde, hem yazılım merkezinde hem de Chromium'da aynı dosyanın aynı sunucudan indirilip indirilmediği olmalı.

Unity

Alıntı yapılan: if - 30 Ekim 2012 - 02:26:15
Alıntı yapılan: Unity - 29 Ekim 2012 - 19:12:59

Anlatmak istediğiniz nedir ben de anlayabilmiş değilim eğer uçbirim ve yazılım merkezinden 'dosya' indirmenin chromium üzerinden indirmeye kıyasla daha hızlı olduğu ve bunun neden böyle olduğunun açıklamasını istemenizi dışında bir şey söylemek istiyorsanız. @bahdem'in söylediğin doğru. Aslında asıl asıl hem uçbirimde, hem yazılım merkezinde hem de Chromium'da aynı dosyanın aynı sunucudan indirilip indirilmediği olmalı.

Hayır, burada bahsetmek istediğim şey, kotadan dolayı 3 mbite düşen hızım nasıl olur da 1 mb/s ile indirme yapar. Normalde bağlantı hızım düşmeden ulaştığım hıza, bağlantım düştüğü halde ulaşabiliyorum
Fakat burada ilginç olan, uçbirim ve yazılım merkezinde 16 mbit bağlantı, torrent, chrome ve firefox vb gibi tarayıcılar da 3 mbit.
Şimdi anlatabildim mi?

cagriemer

Belki servis saglayiciniz port bazinda trafik sekillendirme yapiyordur.

Aaron

Ubuntu Yazılım Merkezi'nden bir şey indirdiğiniz zaman -detaylı olarak bilmiyorum ama- kullandığınız protokol gereği bağlantınızın tüm imkanlarını kullanarak 1mbit hız ile indirir ama Chrome ile HTTP ile indiriyorsanız bunun yanında gelen internet paketleri nedeni ile hızınız bant genişliğinizin tamamını yani hızınızın tamamını kullanmaz. Bu testi herhangi bir torrent istemcisi ile de deneyebilirsiniz. Eğer bir torrent istemcisi kullanıp bir dosya çekmeye çalışırsanız aynı anda tarayıcı ile internette dolaşamayabilirsiniz çünkü torrent istemcisinin ayarını değiştirmediğiniz sürece internet hızınızın tüm imkanlarını kullanarak dosyayı karşıdan çeker ve inanılmaz bir yavaşlık yaşarsınız. Bu anlattıklarımı teknik terimler ile anlatacak olanlar vardır mutlaka.

Unity

Alıntı yapılan: Aaron - 30 Ekim 2012 - 14:42:57
Ubuntu Yazılım Merkezi'nden bir şey indirdiğiniz zaman -detaylı olarak bilmiyorum ama- kullandığınız protokol gereği bağlantınızın tüm imkanlarını kullanarak 1mbit hız ile indirir ama Chrome ile HTTP ile indiriyorsanız bunun yanında gelen internet paketleri nedeni ile hızınız bant genişliğinizin tamamını yani hızınızın tamamını kullanmaz. Bu testi herhangi bir torrent istemcisi ile de deneyebilirsiniz. Eğer bir torrent istemcisi kullanıp bir dosya çekmeye çalışırsanız aynı anda tarayıcı ile internette dolaşamayabilirsiniz çünkü torrent istemcisinin ayarını değiştirmediğiniz sürece internet hızınızın tüm imkanlarını kullanarak dosyayı karşıdan çeker ve inanılmaz bir yavaşlık yaşarsınız. Bu anlattıklarımı teknik terimler ile anlatacak olanlar vardır mutlaka.

1 mbit değil 1 mb/s megabayt yani. diğer açıklama ile 9 mbite denk gelen bir bağlantı hızı.

Aaron

Alıntı yapılan: Unity - 30 Ekim 2012 - 17:37:13

1 mbit değil 1 mb/s megabayt yani. diğer açıklama ile 9 mbite denk gelen bir bağlantı hızı.

O kadar şey yazmışım siz benim yazım hatamı ayıklayıp geri yazmışsınız :)

Unity

Alıntı yapılan: Aaron - 30 Ekim 2012 - 18:20:18
Alıntı yapılan: Unity - 30 Ekim 2012 - 17:37:13

O kadar şey yazmışım siz benim yazım hatamı ayıklayıp geri yazmışsınız :)

Konunun ana konusu hız olunca öyle oldu :)
Her neyse ben en iyisi hiç bir şey sormadım :)
2 gün sonra kota sıfırlanıyor ve eski hızıma kavuşuyorum
Herkese iyi akşamlar

Aaron

@Unity Aslında sorunuza teorik olarak cevap verdim dediğim gibi teknik olarak daha iyi açıklayabilecek onlar arkadaşlar yazacaktır. Size verdiğim cevabı denerseniz zaten dediğimi anlayacaksınız.