[Çözüldü] Harddisk Görmeme Sorunu

Başlatan Rinn3g4N, 29 Ekim 2012 - 13:56:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rinn3g4N

75 gb'lik Yüzüklerin Efendisi extended edition indirdim 1tb'lik harici harddiske atarken sorun çıktı,nedeni sizinde tahmin ettiginiz gibi hdd fat32 formatlı ve 4gb'den yüksek dosyaları almıyor,nette araştırdım hdd içindeki verileri silmeden fat32'den ntfs çevirilebildigini öğrendim "easeus partition manager" adlı program ile çok kısa sürdügünü yazmış bir çok kullanan.Bende indirdim hdd içindeki veriler çok önemli oludugu için usb bellekte deneyeyim dedim ilk,denemez olaymışım nereye bastıysam *bilgisayar bir yavasladı kasıldı bende donmasın diye mouse falan deymedim birazdan kendine gelir dedim,1 dk sonra res attı ve açılışta kurtarma ekranı geldi normal başlat dedim ardından mavi ekran geldi ve hata kodları,okunmuyorda direk kendi kendine res attıyor hemen,en iyi bilinen yapılandırma ile başlat ve güvenli modu'da denedim olmadı win 7 cd takıp başlangıç onarma dedim cevabı:"Çözüm bulamıyorum microsofta iletin sorununuzu lütfen(önerilir [:D])".

Baktım olmuyacak dedim format atim en çok 1,2 saatimi alır veriler kaybolmasında gerisi önemli degil dedim,bu sefer hdd bölümlerini görmüyor ne c'yi nede d'yi.Şu an debian'dayım debian saglam çalısıyor hala c'yi ve d'yi görüyor ama windows açılmıyor daha kötüsü formatta yemiyor,çözümü linux üzerinden uygulamam lazım sanırım.

Bu arada c ile d'nin formatı ntfs hala,fat32 değil windows kurulumda niye görmüyor hala anlamış değilim.

C'deki verileri D'ye ve harici hdd'ye yedekliyorum.Windows bida nasıl kurabilirim.[X(]

[:o]Yardımlarınızı bekliyorum...[:o]

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ekim 2012 - 15:05:24

Sorun çözüldü arkadaşlar çözüm burada: "http://forum.donanimhaber.com/m_67439242/tm.htm"

Alıntı YapÇözüm:

Partition Wizard Bootable CD ISO kalıbını indirip sonra Unetbootin ile USB belleğe yazdırdım.Açılışta esc basıp ilgili usb'yi seçtikten sonra default olarak *önyükleme yaptım.
Karşıma gelen grafik arayüzünde harddisk bölümlerini sorunsuz gösteriyordu,hiçbir etkisi olacagını düşünmememe(oha kaç tane "me" yazdım öle  ) rağmen boot bayrağını kelebekx3'in tavsiyesi ile sda1'e aldım ve res attıgımda normal açıldı windows.Asıl soru boot bayrağı öncedende sda2'deydi bir sorun çıkmazken şimdi sda1 almak gerekti...
Eğer birinin acısını paylaşmazsan, onu anlayamazsın.
Ama sadece onları anladın diye, onlarla aynı fikirde de olamazsın.

ekremsenturk

Bir disk biçiminden diğer bir disk biçimine geçerken, disk biçimlendirilir. Tüm veriler gider. Bu iş her zaman böyledir. FAT32 den FAT32'ye geçerkende aynıdır. İnternet'te okudukların bazen birilerinin tahmini veya yanlış tercümesi olabilir. Verilerini kurtarabildiysen, C ce D disklerini Disk yönticisi veya Gparted ile biçimlendir ve C disk'ini "boot" olarak işaretle. Ardından Windows'u yeniden kur.