Steam Linux Beta Kayıtları Başladi!!!

Başlatan janparey, 27 Ekim 2012 - 12:20:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

janparey

Merhabalar arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi Gabe Newell widows 8 beta çıktığında kendisi, 8 macerasının felaket olacağını söylemişti.Bu düşüncenin arkasında Microsoft'un windows 8 ile marketçilik işlerine el atmasının etisi olduğu da söylenebilr elbette. Vizyon sahibi gabe abimiz bunun steam'in geleceği için pek hoş olmayacağını öngörmüş ki steam'in valve oyunları ile birlikte linux'a port edilmeye başlandığını söylemişti.
İlerleyen süreçte zamanla blog üzerinden süreçin mihenk taşları ara ara paylaşıldı.Mesela opengl üzerinde çalışan left4dead oyununun aynı donanım üzerinde windows makinede 270fps verirken ubuntu 12.04 üzerinde 303.5fps vermesi gibi.Daha sonra açıklama yapıldı ve bu ay sonuna kadar beta sürümünün hazır olacağı ve 1000 kişilik bir kullanıcı topluluğu üzerinden denemeye sunulacağı duyuruldu.Evet şimdi o gün geldi çattı.Linux kullanıcıları ,1000 kişinin seçileceği beta sürecine katılmak için bu linkten başvuru yapabilirler.Seçilenler olursa yine bu başlık üzerinden ilk izlenimlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.

ersinkandemir

Anketteki Wine sorusu moralimi bozdu doğrusu. Wine üzerinden çalışmayacak değil mi?
Where there's a shell, there's a way.

Unity

Ben başvurumu yaptım. Böyle detaylı bir başvurucu sürecinden geçtiğimiz için muhtemelen sağlam donanımı olanlar seçilecek.

Ayrıca Wine üzerinden oyun oynuyor musunuz diye bir soru, Wine ile oyunların çıkacağı anlamına gelmez.
Intel i7 2700K 3.50 Ghz x8 | 8 GB 1600 Mhz Bellek | Corsair SSD 120 GB Sata3 | WD 1 TB Caviar Black S3 | Nvidia GTX 560 Ti | 47" LG LEDTV | Logitech Z906 THX

Luna

Kayıt linki?

Edit : tamam yazının içinde varmış. :)
İşlemci : İntel i5 750 2.66Ghz LGA 1156
Ekran kartı : GIGABYTE GTX 470 Super Overclock 1280 MB GDDR5 320 Bit
Ana Kart    : BIOSTAR H55 HD LGA1156 DDR3-1600
HDD : WESTERN DIGITAL Caviar Blue (WD3200AAJS) 3.5inç 320GB
RAM : G.SKILL Ripjaws 2 GB DDR3 1333Hz CL9 + 4 GB Team Elite 1333 Mhz
Kasa : Aerocool X Strike Mid Tower
PSU    : XILENCE Eco Series 550W

Unity

Intel i7 2700K 3.50 Ghz x8 | 8 GB 1600 Mhz Bellek | Corsair SSD 120 GB Sata3 | WD 1 TB Caviar Black S3 | Nvidia GTX 560 Ti | 47" LG LEDTV | Logitech Z906 THX

krwlng

Wine ile ilgili kısım sanırım Gnu/Linux kullanıcılarının, diğer taraftaki oyunlara olan bağımlılığını ölçmek için sorulmuş.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

janparey

İşin ilginç tarafı anketi 2 kez doldurmama rağmen wine ile ilgili bir soru veya kısım gördüğümü hatırlamıyorum fakat burada gördüğünü iddia eden iki kişi var demek ki benim dalgınlığıma gelmiş.Wine sorusunun öntanımlı cevabı neydi acaba hatırlıyomusunuz?Ben muhtemelen onu seçtim  ;D

Ertroll

Zamanim ve yeterli donanimim olmamasi nedeniyle basvuramiyorum. Umarim onumuzdeki yaza kadar acilir da son kullanicilar olarak kullanmaya baslariz. Haber icin tesekkurler.

Ninoslayer

Çok büyük ihtimal bu 1000 kişilik beta sürümünden kısa bir süre sonra herkezin indirebileceği bir beta sürümü yayınlarlar. O da uzun bir süre beta olarak kalır tahminimce. Linux kullanıcısına uğraşmadan güzellik yok. Ben uzunca bir süredir takip ediyorum işleyişi yavaşta olsa adamlar yayınladılar sonunda. Umarım ilgi görür, çünkü bence linux'un yayılması için büyük bir adım ama fazla duyulmadı bence.