12.10 Güncelleme sonrası açılış sorunu

Başlatan hakan98, 26 Ekim 2012 - 19:43:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakan98

12.04 u 12.10 a güncelledim ama artık yeniden başlat diyince siyah bir ekran gelip öyle kalıyor.Kapatıp açtığımda ise advanced options'tan generic-pae seçmezsem açılmıyor.Yine aynı siyah ekran geliyor.Generic-pae kullanmadan sorunsuz biçimde açmanın bir yolu yok mu?Bu arada generic-pae nedir ?  :D cahilliğimi bağışlayın googleda bişi çıkmadı 

ebubekirs

pae http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=15752.0

Sizin seçtiğiniz generic-pae çekirdek sürümü hangisi ? Diğer seçeneklerde neler var tam olarak ?
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

hakan98

Konsolda uname -r yazınca şu çıktıyı alıyorum.
3.2.0-23-generic-pae
diğer seçenekler de ise generic,generic(güvenli mod),generic-pae,generic-pae(güvenli mod)
Bunlar arasından generic'i seçersem ekran 4:3 formatında oluyor.Güvenli modları ise henüz denemedim.

if

@hakan98, eğer pae uzantılı çekirdekle sıkıntısız kullanabiliyorsanız Ubuntu'yu onunla devam etmenizde bir sakınca yok. Diğer çekirdekleri kaldırabiliriz. 12.10'da 3.5 serisi çekirdek kullanılıyor. Siz eski çekirdekle başlatıyorsunuz sanırım. Görelim hangi çekirdekler varmış: dpkg -l | grep linux-image

hakan98

hakan98@HpPavilion:~$ dpkg -l | grep linux-image
ii  linux-image-3.2.0-23-generic-pae          3.2.0-23.36                                i386         Linux kernel image for version 3.2.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-3.5.0-17-generic              3.5.0-17.28                                i386         Linux kernel image for version 3.5.0 on 32 bit x86 SMP
ii  linux-image-extra-3.5.0-17-generic        3.5.0-17.28                                i386         Linux kernel image for version 3.5.0 on 32 bit x86 SMP
ii  linux-image-generic                       3.5.0.17.19                                i386         Generic Linux kernel image
ii  linux-image-generic-pae                   3.5.0.17.19                                i386         Transitional package

generic pae 4gb ve üzeri ramlerde sorunsuz çalışıyormuş sanırım.Benim ram'im 2gb ve unity kullanırken de KDE kullanırken de sık sık çökme,takılmalar oluyor ya da bazı işlevler düzgün çalışmıyor.

if

linux-image-3.5.0-17-generic çekirdeğini kullanınca sorun yoksa bununla devam edebilirsiniz. Eski çekirdeği kaldırmak için sudo apt-get purge linux-image-3.2.0-23-generic-pae
sudo apt-get autoremove
komutunu komutlarını kullanabilirsiniz.

hakan98

ama bu komutları kullanırsam eski çekirdek silinir ve 3.5 olan hiçbir çekirdekte siyah ekranı geçemiyorum :(

if

3.5 serisi çekirdekte sorun var yani? Peki bu çekirdek üzerinde çekirdek önyükleme seçeneklerinden[1] herhangi biriyle giriş yapabiliyor musunuz?

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

hakan98

Yardımlarınız için teşekkür ederim ama hata bende sanırım.Sürüm yükseltmeden önce diğer güncelleştirmeleri tamamlamalıymışız.Ben bunu yapmamıştım ondan böyle bir sorun oldu büyük ihtimalle.Şu anda 12.10'u silip 12.04 kurdum.Onunla devam edeceğim bundan sonra.Sonuçta LTS :D

cagriemer

Yeniden kuruluma gidildigi icin konuyu kilitliyorum.