IP, Port, Ubuntu Server, firewall Sorunu

Başlatan orcungumus, 26 Ekim 2012 - 17:44:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

orcungumus

Sorunun hangisinden kaynaklandığını bilmediğimden tümünü konu iletisi içine aldım.

Localdeki bir bilgisayardan kendi local ip'imi vererek ubuntu serverdaki var/www ulasabiliyorken, modemden su sekilde tanımlamama ragmen "Bu web sayfası kullanılamıyor" hatası alıyorum (* TCP ne bilmiyorum o seyi HTTP yapmama ragmen kendi otomatik TCP yapıyor)

Ubuntu Server'da herhalgi bir engelleme olsa localde de göremeyeceğimi düşünüyorum.

Ubuntu Server'dan, Apache2'den falan bu iş için ayrıca seyler yapmak gerekiyor mu?

Hatta IP'yide vereyim deneyip görün. 195.174.211.210:80

Bu arada forumda biraz gezindim şu kodu kullanarak daha önceden ssh seysini yüklemişim. (ne işe yaradığını bilmiyorum)

sudo apt-get install openssh-server openssh-client

Teşekkürler.

if

@orcungumus, yerelden ulaşabiliyorken dışardan sunucuya ulaşılamadığını mı söylemeye çalışıyorsunuz?

NAT altında DMZ'nin kapalı olup olmadığına bakınız.

orcungumus

NAT altında DMZ'yi kapalı durumda ve açık durumda denedim, şu an kapalı.

if

@orcungumus, sorunun ne olduğunu çıkartamadım ben. İlk iletimde sorduğum gibi mi?

Bir de İngilizce kelimeler yerine Türkçe karşılıklarını yazarsanız memnun olurum.

orcungumus

İlk iletide sorduğunuz gibi, yerel bilgisayarlarda 192.168.2.99 numaralı ip adresi kullanarak ulaşabildiğim sunucuya internet kanalı üzerinden ulaşamıyorum. Veri Kanalını(Port)' 80 diyerek dahili ip'ye sanal sunucu kurulumu ile yönlendirmeye çalıştım.

Bu sanal sunucu ile yönlendirdiğim zaman aldığım hata(belli bir süre bekliyor ve bu hatayı aıyorum)

Bu sanal sunucu ile yönlendirmediğim zaman aldığım hata

Ama hiç bir şekilde sunucuya internet kanalı ile ulaşamadım.

cagriemer

Apache hangi IP adresini dinliyor? Gerci yerelden erisebiliyormussunuz. Farkli bir port deneyebilir misiniz? Bir de sanal sunucu kuralini silip sadece DMZ'yi birakin yapilandirma olarak.