Empathy Hesap Ekleme Sorunu

Başlatan fakcay, 26 Ekim 2012 - 15:17:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fakcay

Merhaba;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=36321.0 bu sayfadakine benzer bir sorunum var.

Empathy 'de hotmail hesabımı eklemeye çalıştığım zaman " An error occurred while loading the authentication page. "  yazılı bir uyarı alıyorum. .

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33293.msg417044#msg417044 bu iletide belirtildiği gibi, sistemi İngilizceye çevirdikten sonra sorunsuzca hesap ekleyebildim. Tekrar Türkçeye çevirip oturumu kapatıp açtıktan sonra Türkçe olarak da kullanabildim.

Ancak bir müddet sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda Empathy 'i açtığım zaman "Windows Live hesabı yetkilendirme gerektiriyor" yazılı bir uyarı çıkıyor ve bağlanamıyor

Uyarının yanında bulunan simgeye tıklayarak çevrimiçi hesaplara girdiğim zaman hesap ekli görünüyor.

Hotmail hesabımı Türkçe olarak Empathy 'de kullanabilmenin bir yolu var mı?

Not: Başlığı açmadan önce forumda ve internette konuyu araştırdım ama çözümü bulamadım. İlk başta verdiğim bağlantıya da yanıt yazamadım. O yüzden yeni başlık açtım.

burk

Yani sizin sorununuz Türkçe kullanım için Empathy'nin Windows Live hesabı yetkilendirme gerektiriyor hatası vermesi mi?

fakcay

burk

fakcay

env LANG="en_US.UTF8" empathy

komutuyla uç birim de denedim ama yine türkçe açıldı ve bir değişiklik olmadı. Panele ekle, özel uygulama başlatıcı gibi şeyleri de bulamadım.

burk

env LC_CTYPE="en_US.UTF8" emesene şeklinde bir deneme yapın, açılışta böyle başlaması için başlangıç uygulamarını menüden açın.

fakcay

Malesef sonuç aynı.

env LC_CTYPE="en_US.UTF8" empathy

komutunu uç birimde çalıştırınca da, başlangıç uygulamalarına ekleyince de bir değişiklik olmuyor.

fakcay

@if Komutlarla ilgili bilgi için teşekkürler.

Verdiğiniz bağlantıdaki işlemleri denemiştim. İlk mesajımda aynı bağlantıyı vermiştim. İngilizcede bir sorun yok ama tekrar Türkçeye çevirince olmuyor.

if

Rica ederim @fakcay. Kusura bakmayın, ilk iletiye yeteri kadar dikkat etmedim.

@burk'un verdiği komutla başlatınca ne çıktı veriyor?

fakcay

komutu verdikten sonra bir satır altta şunlar yazıyor
Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/50-user.conf", line 9: reading configurations from ~/.fonts.conf is deprecated.
program çalışmaya devam ediyor ama empathy penceresinde yine "Windows Live hesabı yetkilendirme gerektiriyor" uyarısı geliyor.

if

@fakcay, neden olabileceğine dair bir fikrim yok şu an.

Fontlar için: fc-cache -vf

fakcay

@if İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Verdiğiniz komutu uyguladım bir değişiklik olmadı.

Türkçe'mi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama siz sorunsuz hesap ekleyebiliyor musunuz? Ubuntu'yu yeniden yüklesem çözüm olur mu acaba?

Çevrimiçi hesaplarda facebook, Google, flickr ve windows live hesaplarını eklemeye çalıştığım zaman hep aynı hata mesajı geliyor.

" An error occurred while loading the authentication page. "

if

@fakcay, rica edderim:)

Evet Türkçe kullanıyorum sistemi. Çevrimiçi hesaplardan hiç birini kullanmadığım için hiç denemedim ki hepsini de kaldrıdım sistemden. Hepsinde sorun yaşanması Ubuntu One'da yaşanan sorunu hatırlatıyor.

Türkçe kullanıpta ekleyebilen var mı?

fakcay

Bu sorunla ilgili bir hata kaydı açılmış. İstyen takip edebilir.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/empathy/+bug/1051192

neneki

@if ; haklısın ubuntu-one'da da böyle bir sorun yaşamıştım zamanında. bunun çözümü için bekleyebilirsin arkadaşım ya da o zamana kadar ingilizce kullanabilirsin. büyük ihtimal emesene yüklesende aynı sonucu verecek. Türkçe olarak kullanıyorum bende, bende de aynı hatalar var . merak etme Türkçe kullanıpta aynı soruna sahip olan birçok kişi var. Çözüm yukarıda verilenler gibi olmalı ama olmuyor işte :)