Ram e Windows XP yada Ubuntu nasıl kurulur

Başlatan modern, 23 Eylül 2008 - 03:48:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

modern

Arkadaşlar malum sistemlerimizi ne kadar güçlendirsek te bir şekilde pc miz ağırlaşıyor ram disk vs. yükseltmeler yetersiz kalabiliyor.
Dolayısıyla acaba ram yani hafıza kartına windows yada linux versiyonlarını bir şekilde kurabilirmiyiz, elbette ki ram diskte hiçbir şey kalıcı değil fakat hafızadaki bilgiyi malum işletim sistemleri takas dosyasına atıyor butun işletim sistemi ilk kurulduğunda hard diskte bir swap dosyasına atılıp açılışta tekrar ordan ram e yazılıp kurulabilir mi, olursa aslında çok hızlı bir sisteme sahip oluruz di mi ? yoksa çok ütopik mi düşünüyorum....

WarGasm

Flash bellekten bahsediyorsunuz sanirim. Flash bellege isletim sistemi kurulabilir, google'da bununla ilgili aramalarinizda nasil yapacagini bulabilirsiniz ancak amacinizin performans oldugunu goruyorum ve flash bellekler usb uzerinden calisiyor. Usb'nin de en iyi flash bellekler uzerindeki veri aktarimi 30 mb civarinda ve kimsenin flash bellek uzerinde kurdugu isletim sisteminden performans aldigini duymadim.

umutubuntu

Flash disklere kurulabilen bir çok dağıtım mevcut ama ram (bellek) üzerine kurulma işi bana çok ütopik geldi.
Daha önce böyle bir şeye rasladım diyemem.

modern

bellek üzerine kurulumdan bahsediyorum bir şekilde yapılabilinir gibi geliyor bilirsiniz 98 başlangıç disketi/cd si ile vb. yontemlerle boot ettiğinizde ram disk tabir edilen bir bolme açılıyor , bir partition ya da .
o tip boot lar da ram disk boyutu çok küçük ama bazı yontemlerle autoexec içine komut yazılmak suretiyle örneğin xp açılışında bir ram disk oluşturup (8 gb ram içnden 5 gb gibi) bir başka partiton da ki xp klonlanarak boot edilebilinir mi ? acaba....

umutubuntu

windows ile ilgili diğer forumlardan yardım alabilirsiniz.
Ubuntu ile bu tarzda bir işlem yapıldığına hiç bir yerde rastlamadım.
Eğer dediğiniz şekilde varsa, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar size yardımcı olacaklardır.

Eren

Windows üzerine tartışacaksanız Pclabs (http://forum.pclabs.gen.tr) forumlarını kullanabilirsiniz. Ram'e işletim sistemi kurmak pek mümkün değil çünkü ram de kalıcı olarak veri tutulması imkansıza yakın.

umutubuntu

Birde şu durum geldi aklıma, günümüzdeki topu topu ortalama 1 yada 2 gb'lık ram'lere azami 4 gb boş disk alana ihtiyacı olan bir işletim sistemi nasıl yüklenebilir ?

modern

tamam teşekkürler
ram e kalıcı bilgi yazılamadığını sorumu sorarken zaten belirttim , ram de ki bilgiler takas dosyasına atılabiliyor

modern

arkadaşım sorumu sorarken belirttiğiniz her şey sorumun içindeydi
6 gb ram içinden 5gb ram disk olarak kullanılabilinir
kalanıda standart ram olur

umutubuntu

Her şey değil, 6 gb'lık ram'e sahip makinaya açıkçası henüz rastlamadım.
Takas alanı kullanımı Linux'larda ram'in yetmediği durumlarda devreye girmektedir, yani ram'de veri durmadığına göre takas alanına işletim sistemini yüklemeniz gerekiyor olacak ve takas alanına işletim sistemi yüklenebilirmi ? öncelikle bunun cevabını verip dahasında eğer yüklenebildiyse bu takas alanında bulunan işletim sistemi nasıl çalıştırılır onu düşünmek gerekir.

kafkasyali

Tamamen ram üzerine kopyalanabilen bir dağıtım olan Slax'ı deneyebilirsiniz. Fakat açılış süresi ram'e her seferinde yeniden kopyalama yapacağı için çok uzun sürebilir. Bunun yanında ayarları kaydetme özelliği var mı bilmiyorum.

Slax hafif, hızlı, ister CD/DVD/Flashdisk/RAM gibi ortamlarda çalışan dağıtım olarak, ister direkt kurulum yapılabilecek bir yapıya sahiptir. Ben Mini CD'ye çektim. Sürekli el çantamda taşıyorum. Bana göre DSL (Damn Small Linux)'tan güzel.

Kullanmayacak olsanız bile mutlaka web sitesini inceleyin. Dil kısmında Türkçe de var.

http://wp.me/1pScW
sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ؛ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐs

maxspacemax

Bazı dağıtımlarda Copy to Ram seçeneği mevcut Bilgisayarı Cd'den başlatıp copy to ram seçeneğini seçiyorsunuz ve bilgisayarı çok hızlı kullanabiliyorsunuz. Ben bunu PcLinuxOS Minime'de görmüştüm.

Sypro

RAM, ROM grubuna dahildir. Başka bir deyişle Read only memory (yalnızca okunabilir bellek)'dir. O yüzden RAM üzeine bırakın sistem kurmayı ufak bir dosya bile kopyalayamazsınız. O işi sistemin kendisi yapar ve sonlandırır, elektrik kesildiği anda RAM ile ilgili işlemler sonlanır ve bir sonraki oturumda önceki verileri bulamazsınız.
Swap alan olayı da tamamen hikaye, çünkü RAM gibi o da resetlenen bir alan. Veri içinde sonsuza kadar durmuyor.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

mbt28

Dediğin şey mümkündür. Kçk dizinini ram üzerine atarssın, başlangıç rame kopyalama yüzünden yavaş açılabilir. Home dizini üzerinden yaptıkların kalıcı olacaktır fakat kök dizini üzerinde yapılan değişikliklerin disk üzerindede olmasını sağlamalısın. Sana öyle çok hız kazandırmaz, bu şekilde kazanacağın hızı çok hızlı hdd'ler alıp bunlara raid uygulayarakta kazanabilirsin.

modern

arkadaşlar değişik seçenekler sundunuz
yardımlarınız için
teşekkürler

Mepis

Kurulamaz, kurulabildigini iddia eden arkadaslar kurulumu denesinler ve basarili olamayacaklarini gorecekler.

maxspacemax

Alıntı yapılan: Mepis - 25 Eylül 2008 - 07:09:55
Kurulamaz, kurulabildigini iddia eden arkadaslar kurulumu denesinler ve basarili olamayacaklarini gorecekler.
İşletim sistemi Ram'e kopyalanabilir. Ram'a işletim sistemi kuramazsınız muhakkak bilgisayar açıkken o bilgileri HDD , Flash Disk  veya Cd-Dvd'den Ram'e kopyalamak zorundasınız. Bazı dağıtımlar copy to ram seçeneğini başlangıca eklemiş Cd'deki dosyaları Ram'e kopyalayıp daha hızlı bir kullanım sunuyorlar.

mbt28

Zaten kurulmazda benim söylemek istediğim açılışta kök dizininin belleğe alınmasıydı zaten. copy2ram olayında olduğu gibi.

ilhuns

Merhabalar

Ram e kurulum mümkün ancak ekstra bir donanımla bu oluyor örnek olarak gigabyte in çıkardığı i-ram adında donanım sanırım bu donanımda tek olabilir bu konuda ancak yapılan testlerdede çok gerekli bir olay olarak gösterilmemiş 10.000 devirlik raptor ile iram kullanılarak ram üzerine kurulmuş bir sistemin açılış hızlarında 4 sn gibi bir fark oluşmuş daha geniş ve detaylı bilgiye adresten ulaşabilirsiniz.

http://techreport.com/articles.x/9312/1

mbt28

10.000 devirde neymiş öyle uçak motoru gibi. Benim 7200 devirlik samsung bile nasıl ses yapıyor.

lener49fi

flash bellee Xp kurmak, diğer forumlarada, Windows işletim sistemlerine göre tarif edilmiş. Ubuntu'dan flash disk'e xp kurabilir miyiz?