[Çözüldü] Ubuntu 12.10, Grub 2.0 Düzenlemek

Başlatan aec, 23 Ekim 2012 - 14:39:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aec

Ubuntu 12.04'te Grub 1.99 kullanırken "Grub Customizer" adlı programla girdilerin adlarını değiştirmiş ve kendime göre düzenlemiştim. 12.10 güncellemesini yaptığım anda;
"Ubuntu
Advanced Options for Ubuntu" gibi yeni seçeneklerin ardından kendi düzenlediğim girdileri görüyordum. Alternatif seçenekleri seçtikten sonra ise "Ubuntu, Linux 3.5.0-17 ve kurtarma kipi" seçenekleri görünüyordu.

Tekrar düzenlemek için Grub Customizer'ı çalıştırdım. Önceden kullandığım Windows girdisinin yanına bir tane daha eklenmişti. Sonrasında alternatif seçenekleri, Eski Linux Versiyonları girdisinin altına almak istedim. Ama pek beceremedim. Diğer Windows'u da görünce programı öntanımlı ayarlarına döndürdüm. Böyle olunca "Ubuntu" girdisi kayboldu. "3.5.0-17" yazan girdi yerinde duruyordu ben de oradan girdim. Ancak bu sefer pencerelerin üstündeki siyah çubuğun kaybolduğunu gördüm. Acaba eski bir kernel sürümünden mi giriş yaptım?

İki Windows girdisi de yerinde duruyor. Eskisine tıklayarak giriş yaptım ve şu an Windows'tan yazıyorum. Grub menüsünü olması gereken hale dönüştürmek için ne yapmalıyım? Açıkçası bu saatten sonra bu programa pek güvenmiyorum.

guopx

Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

aec

Konuyu açtıktan sonra programı araştırdım ve buldum. Aynı sorunları yaşayanlar olursa diye yazıyorum.

Çözümler şu şekilde:
1- İki Windows girdisi de aynı şekilde çalışıyor. Birini silebilirsiniz.
2- Ubuntu girdisi eski versiyonların olduğu yere atılıyor. Onu tekrar en üste alın.
3- Bu çizgi Unity ile alakalı. Ya Unity'yi sıfırlayın ya da benim gibi sadece yeniden başlatın.