Youtube webapplicationunu yanlışlıkla yülkedim kaldıramıyorum

Başlatan alinacifaruk, 23 Ekim 2012 - 11:41:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alinacifaruk

youtube'un web uygulamasını yükledim yükleme merkezinden kaldıramıyorum. bir de 12.04'ten güncelleme sonrası yavaşlama oldu bu sorunları nasıl gideririm şimdiden teşekkürler.

if

Niye kaldıramıyorsunuz? Ne diyor kaldırmak istediğinizde?

bytan

Eğer yanlış anlamadıysam:

sudo apt-get purge unity-webapps-youtube

Yavaşlama kısmını biraz daha açmalısın.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

alinacifaruk

9.10 sürümünden beri eski bilgisayarımda ubuntu kullanıyorum. 12.04 çok hızlı bir şekilde çalışıyordu. 12.10 güncelleştirmesi ile uygulamalar çok yavaş açılıp kapanmaya başladı.  uygulamaların 30 sn kadar açılıp kapanması sürüyor. 1-2 sn'de hiç yavaşlık hissetmeden açılıp kapanıyordu uygulamalar.  bilgisayarı web,ofis ve e-mail için kullandığımdan yazılım merkezinden program ekleyip kaldırıyorum. program ekleyip kaldırdığım bile pek yok. o yüzden uçbirim kodu yazmadım. web application'unu youtube'un göremedim. kod ile yazmayı deneyecem. bir de 11.10'dan beri güncelleme yolu ile güncelliyorum format atmadım bir senedir. yavaşılığı çözemezsem hangi sürümünü indireyim 12.04'ü mü yoksa 12.10'u mu başka nasıl yavaşlığı önleyebilirim.

if

@alinacifaruk, araştıralım bakalım yavaşlığın kaynağını: lspci
/usr/lib/nux/unity_support_test -p
glxinfo | grep render
ps aux
dmesg | tain -n 30

alinacifaruk

uç birime kodu yazacam di mi 12.04 uygulama açılırken efekt yoktu şimdi var 2 boyut desteği kalkmış ondan olabilir mi

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

alinacifaruk

Alıntı yapılan: bytan - 23 Ekim 2012 - 20:29:24
Uçbirime yazacaksın.
ana seçkede uçbirimi açıyorum. kenarda uçbirim gözüktüğü halde ekranda bir şey gözükmüyor. ekte verdim herhangi bir program açılmıyor. üstte sadece uçbirim menüsü var.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

heartsmagic

Üstte dediğin yer neresi?
ctrl+alt+t ile açamıyor musun uçbirimi doğrudan?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alinacifaruk

üstte menü çubuğu gözüküyor açılınca program gözükmüyor ekran görüntüsü durumu oluyor nasıl nereye yazacam

if

@alinacifaruk, en son verdiğiniz görüntüde soldaki çubuğu üzerindeki simgelerden 10.su uçbirime ait. Açmışsınız yani.

alinacifaruk

açık gözüküyor yazacağım yer çıkmıyor program çalışıyor ama yazacağım yer çıkmıyor o şekilde kalıyor yandan mecbur sağ tıkla kapatıyorum nasıl görünür kılarım programı

monthy_python

Farklı bir çalışma alanında mı açılıyor acaba uçbirim?
uçbirimin hemen altındaki dörde bölünmüş gibi görünen simgeyi tıklayıp kontrol edin.

if

Yazacak yer çıkmıyor derken şöyle bir şey çıkmıyor mu?

alinacifaruk

hiçbir çalışma ekranında ne yazıkki yok. tepesinde uçbirimin menüsü var. yazılım merkezinden silip yeniden yükledim yine aynı durumla karşılaştım.

monthy_python

** uçbirim açıkken "ctrl shift n" ile yeni pencere açılmıyor mu?
** "Uterm" ve "UXterm" adlı iki farklı uçbirim daha var, onlarda da var mı aynı sorun?
** bu hata sadece uçbirimde mi oluyor? diğer programlar normal çalışıyor mu?

not: et kokarsa tuz dökersin, tuz kokarsa ne yapacaksın! ne kötü bir hataymış çalışmayan terminal, allah kolaylık versin!  ???

heartsmagic

Kısacası sen ctrl+alt+t yaptığında uçbirim gelmiyor karşına? Şu an youtube meselesi yok anladığım kadarıyla kısacası yeni kurulum yaptın. Fakat bu açılan uygulamaların karşına gelmemesi sorunu var? Sadece uçbirim mi yapıyor bu sorunu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alinacifaruk

youtube sorunu yazılım eklede çıktı kaldırda yazdım halloldu. uçbirimden çok başta yazdığım efektler yüzünden uygulamanın 30 sn'de açılıp kapanma sorunu var. efektleri nasıl kaldırabilirim. 12.04'te efekt yoktu 1-2 sn'de program açılıyordu.  uxterm açılıyor,xterm'de. sistem gözlemcisi de aynı durumla karşılaşıyor. aynı menüye sahip. o sorun o menü programı güncelleme ile bozulmuş zannderim ondan kaynaklı. kodun çıktısını gönderemiyorum bu programlarla ekran görünütüsü ile gönderiyorum.

if

@alicanfaruk, komutları tek tek veriniz. Ek donanımlarda sürücü gösteriyor mu size? 12.04'de de görsel efekler vardı.

alinacifaruk

format ile hız sorununu çözdüm problemi çözmek zor görünüyordu. herkese yardımlarından dolayı teşekkürler.