Ubuntu acılmama hatası

Başlatan semihyakut61, 22 Ekim 2012 - 17:48:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

semihyakut61

Öncelikle merhaba arkadaşlar size bir sorum olucak.
Windows xp kullanıyordum ve sıkıldım . Linux ubuntu yu kurmaya karar verdim .  Sitesinden indirdim 4gb usb ye yazdım bunu programla . Ubuntuyu normal format atar gibi kurdum en son kurulum tamamlandı dedi reset attı başladı şifreyi girdim ve siyah bir ekran geldi karşıma naptıysam başka birşey gelmedi . Sonra gittim yine xp yi kurdum . Sonra yine ubuntuyu kurdum . bu seferde mavi bi ekran geldi ve test gibi birşey yapmaya başladı . Bunu düzgüncede nasıl kullanicam acaba . Biosdan pek anlamıyorum usb yi görsün diye sadece usb yi seçiorum hata yaptıgımı düşünmüyorum bi yardım edermsiniz ?
Bilgisayarımda 1gb Ram
256 mb ekran kartı var . Ge Force Fx5200
Bi yardım edermisiniz ? Dvd cd si aldım yorumlara göre ona yazıp ondan denicem. Xp yi full silip ubuntu kurmak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

apocuk

Bu bağlantıda http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=36265.0usb'den kurulum için bir kaç program önerilmiş, program isimlerini forumumuzda aratırsanız
bir çok bağlantıya ulaşabilirsiniz. İşin açığı ben problem dvd diye düşündüm o yüzden usb'yi önerdim, belkide kurtarma kipinden giriş
yapmayı bir deneyin, hatasız giriş yapabilecek misiniz? sonucu buraya geçin elimden geldiğince yardım etmeye çalışayım
Mecburiyet Esaretin Diğer Adıdır.....
http://abdurrahmanakturk.wordpress.com/

semihyakut61

Ya cok bir bilgim yok Usb yada Cd den kurmak istiyorum ubuntu 12.10 sürümünü . Bi yardım edebilirmisiniz ? Ve Cd ye yazılabilecek ubuntu linkini verirmisiniz ?

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

semihyakut61

Tamam teşekkür ederim dvd var elimde herşeyi denedikten sonra buraya geri dönücem.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ekim 2012 - 21:25:13

Dvd cd yi okumadı bilgisayar dvd bozuk heralde . ben indirdim ubuntu yu ve unetbootin ile usb ye kaydettim . Bundan sonra direk format işleminemi giricem yoksa yapmam gereken birşey varmı ? Birde boot da benim 3 tane seçenek var . Birisi Cd-Dvd Rw filan Birisi flopy disk . Bide Samsung flan bşeler yazyor . Bunların 3 ünü kaldırıp Usb yimi 1. sıraya getiricem ?

heartsmagic

USB görünüyorsa ilk sıraya onu getireceksin. Kurulum için başka bir şey yapmana gerek yok, nasıl kuracağını bilmiyorsan forumdaki veya vikimizdeki kurulum belgelerine bakabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

semihyakut61

Tamam teşekkürler . 1 Kere kurdum zaten . Güzel kuruluyor . Şifre ekranı geliyor şifremi yazıyorum siyah bi ekranda takılıyor . Mause gözüküyor sadece diger her yer siyah

heartsmagic

semihyakut61

Yok yarın sabah kurucam tekrardan denicem . Son birşey soriyim . Biosdan Usb yi 1. sıraya alıyorumya. kurulum bittikten sonra o aynı şekildemi dursun yoksa Ayarları Default a çeviriyimmi ?

if

@semihyakut61, iki şekilde de olabilir, fark etmez.

semihyakut61

Evet bugün yine 12.10 u kurmaya kalktım usb den . bütün adımları doğru yaptım .  kurulum tamamlandı dedi ilk olarak şu ekrangeldi
sonra şifreyi girdim siyah bi ekran ve ondan sonra ekran geldi ne yapmam lazım ?
http://imageshack.us/photo/my-images/411/23102012013.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/163/23102012018.jpg/

if

semihyakut61

Fotografı attım ya. şifreyi yazdıktan sonra  http://imageshack.us/photo/my-images/163/23102012018.jpg/ bi ekran geliyor . Hata gibi birşey heralde  ve bu ekran gittikten sonra şifre ekranı tekrar geliyor . Şifre ekranında sorun yok ama . Sonra şifreyi tekrar yazıyorum ve yine bu ekran geliyor .

if

İlk iletinizde bağlantılar görünmüyordu.

Sistem nomodeset parametresiyle[1] başlatmayı deneyin. BIOS'tan floppy'yi iptal edin.

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

semihyakut61

Tamam denicem . İlk defa ubuntu kuruyorum birşey anlamadım ama artık deneye deneye yapıcam birşeyler .  Dil ekranından sonra F6 Diğer Seçenekler e basıcakmşm . Bunu kurulumdamı yapıcam ? Suan xp var tekrardan ubuntu kurcamda.

if

Bu sorun kurulum sırasında ya da Ubuntu'yu kurmadan dene dediğinizde ortaya çıkmıyorsa kurulumda nomodeset parametresi kullanmanıza gerek yok. Ama kurulumdan sonra sistemi açamıyorsanız nomodeset parametresini kullanmanız gerek. Masaüstüne düştükten sonra sorunu çözmeye başlayabiliriz.

semihyakut61

Tamam . artık bıktım çünki dünden buyana 4 kere ubuntuyu kurdum olmadı diye tekrar xp yi kurdum cok ugraştım inş. bu sefer yapıcam . Yapana kadar durmak yok

empax

Tavsiyem Xubuntu veya gorsellik isterseniz ozellestirilmis versiyonu olan Voyager Linux kurmaniz. Sebebi Ubuntu'nun Unity ara yuzu sisteminize biraz agir gelebilir. Sifirdan kurulan Ubuntu(Unity) ilk acilista 600Mb civari ram ile basliyor, biraz yavas bir performans ile karsiasabilirsiniz. Kolay gelsin.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

semihyakut61

Peki dedigin Voyager Linux dedin görünüm filan güzel olsa iyi olur . Link atarmısın bana türkçe olsun ama ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ekim 2012 - 22:52:09

Sistem nomodeset parametresiyle[1] başlatmayı deneyin. dedin ben yaptım ve oldu ama bu seferde kurulumun ortasında şöyle bi hata verdi  . Kurulum aracı dosyaları kopyalarken bir hata ile karşılaştı . Ermos Input/Output error . Usb ile kuruyorum . İso yu Usb ye Universal usb installer ile yazdım . Acil Cevap Bekliyorum.

empax

USB'ye yazdirmak icin Unetbootin programini kullanirsan daha iyi.
Windows versiyonu da mevcut.
بسم الله الرحمن الرحيم

heartsmagic

I/O hatası dediğimiz şey bildiğimiz okuma/yazma hatası. Bellek sağlıklı mı? Bilmiyorum dosya sistemi, yazdırılan uygulama falan böyle bir etki yapar mı.

semihyakut61

Dediginiz şeye bakarak tekrar indiricem ubuntu 12.10' u  ve  Unetbootin ile yazdırcam Usb ye . Sonuçları yazarım sonra.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Ekim 2012 - 11:07:33

Ya birşey sorucam. Usb ye Universal usb installer programıyla yazınca başlangıcta direk d6 ya basınca  sistem parametreleri acılıyor .
Unetbootin ile kurdum bu sefer mavi bi ekran geliyor ve f6 filan işlemiyor  . Unebootin ile kurupta nomodeset parametresini nasıl acıcam bi yardım edermisiniz ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Ekim 2012 - 11:31:15

F6 filan yok ilk olarak usb ile ayarladıgım gibi şöyle bi ekran geliyor.
http://imageshack.us/photo/my-images/708/24102012019.jpg/
Parametreyi nasıl girecegimi bulamadım . Unebootin ile kurunca böyle oluyor.

empax

Default secenegi veya T ve I tuslarina basmak ise yaramiyor mu?
بسم الله الرحمن الرحيم

semihyakut61

Unetbootin ile kurduktan sonra Monodeset parametresini nasıl kapatabilirim onu soruyorum ben ?

empax

Kurulumdan sonra sistemi Canlı USB ile açıp sistemin kurulduğu ortama girerek /boot/grub/grub.cfg dosyasını yönetici olarak açıp düzenleyin. quiet splash yerine nomodeset gelecek, yani quiet splash'i sileceksiniz nomodeset yazacaksınız.

Yönetici olarak açmak için,
sudo gedit /boot/grub/grub.cfg
Voyager kurduysanız gedit yerine leafpad yazacaksınız.
بسم الله الرحمن الرحيم