[Çözüldü] 12.10 ' da Yazılar ve Resimler Problem Çıkarıyor

Başlatan anubisx, 22 Ekim 2012 - 01:40:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

anubisx

Merhaba arkadaşlar 12.04 ten 12.10 ' a dist-update ile dağıtımdan 3-4 gün önce geçmiştim. O günden bu güne sistemimde aşağıdaki resimlerde gösterdiğim sorunlardan oluşuyor. Belli bir yeri veya programı yok, Terminal de Google Chrome' da falan çıkabiliyor. Unity de problem vardır diyerek Gnome a geçtim ancak hala aynı. Her dakika en az 1 kere böyle olup mouse ı üzerine getirdiğimde düzeliyor. Sizce ne yapmalıyım ?

cagriemer

Su anda sisteminiz guncel mi? Degilse bir guncellemeyi dener misiniz?

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

anubisx

Evet, sistemim güncel. Sorunun kaynağını tahmin edemiyorum bir türlü..

cagriemer

Peki ekran kartiniz nedir? Hangi surucuyu kullaniyorsunuz?

anubisx

Nvidia 425M kullanıyorum. Diğer sürümlerden farklı olarak Additional Drivers' tan driver yüklemedim 12.10 ' u baştan kurduğumda. Şu noktayı düzelteyim,

12.04 kullanıyordum 12.10 a yükselttim. Bu gösterdiğim sorunlar ortaya çıktı.  Ardından format atıp 12.10 ' u en baştan yükledim, sorunlar Unity de de Gnome dada devam ediyor.

cagriemer

Peki "Additional Drivers" dediginiz yerdeki surucuyu kurunca duzeliyor mu?

anubisx

Denemedim, deneyeyim ..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Ekim 2012 - 14:56:32

Aslında deneyemedim NVidia kurulumunda problem çıktı, hiçbir şekilde düzeltemedim xorg.conf' u 12.10 u tekrar kurdum aynı sorun devam ediyor..

anubisx

Evet, header ve linux source install yaptıktan sonra tekrardan driverları kurmayı denedim ve başarılı oldu.

Bunun hakkındaki yazımı da blogumda paylaştım, ayrıntılı olarak okumak isteyenler için :

http://goo.gl/KJt79

cagriemer

Sorun cozulduyse; cozuldukonusu

Bu seferlik ben etiketliyorum.