Nod 32 Kurulumu yaptım, sistem açılmıyor

Başlatan Unity, 21 Ekim 2012 - 14:25:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Unity

Selam

Merakıma yenik düştüm gittim Nod32 indirip kurulumunu yaptım ve yeniden başlatmamı istedi.
Başlatınca da sistemim açılmıyor. Ekran kartı kurulumu olmaz da low grafic diye bir uyarı verip fare işareti de çarpı şeklinde olur ya, aynen o şekilde çarpı şeklinde fare imleci çıkıyor siyah ekranda bekliyor
Nod32 yi nasıl silebilirim. Sitesine baktım uninstaller varmış onunla siliniyormuş ama ben sistemime giremiyorum
Intel i7 2700K 3.50 Ghz x8 | 8 GB 1600 Mhz Bellek | Corsair SSD 120 GB Sata3 | WD 1 TB Caviar Black S3 | Nvidia GTX 560 Ti | 47" LG LEDTV | Logitech Z906 THX

burk

Eğer uçbirime ulaşabiliyorsanız;
sudo apt-get purge Nod32 && sudo apt-get autoremove komutunu deneyin.

Unity

ucbirime ulastim fakat interneti aktif edemiyorum. grub ekranindaki kurtama kipinden ugrastim sonuc yok. komut satiri ile interneti nasil aktif edebilirim
Intel i7 2700K 3.50 Ghz x8 | 8 GB 1600 Mhz Bellek | Corsair SSD 120 GB Sata3 | WD 1 TB Caviar Black S3 | Nvidia GTX 560 Ti | 47" LG LEDTV | Logitech Z906 THX

arpia

@burk'un önderdiği komutlar için İnternet'e ihtiyacınız yok.

Alıntı yapılan: Unity - 21 Ekim 2012 - 14:25:21
çarpı şeklinde fare imleci çıkıyor siyah ekranda bekliyor

Bu haldeyken CTRL+ALT+F1 tuşlarına aynı anda bastığınızda, kullanıcı adınızı ve şifrenizi soran siyah bir ekran gelecek.
Giriş yaptıktan sonra komutları deneyebilirsiniz.

Unity

Alıntı yapılan: arpia - 21 Ekim 2012 - 18:29:01
@burk'un önderdiği komutlar için İnternet'e ihtiyacınız yok.

Alıntı yapılan: Unity - 21 Ekim 2012 - 14:25:21
çarpı şeklinde fare imleci çıkıyor siyah ekranda bekliyor

Bu haldeyken CTRL+ALT+F1 tuşlarına aynı anda bastığınızda, kullanıcı adınızı ve şifrenizi soran siyah bir ekran gelecek.
Giriş yaptıktan sonra komutları deneyebilirsiniz.

Teşekkürler. Onları ilk seferde denemiştim zaten. Şimdi dosyalarımı yedekliyorum. En kolay yöntemle sorunumu çözeceğim.

burk

Peki verdiğim kodları denediğinizde ne gibi bir sonuç aldınız?

Unity

Network bağlantısının olmadığı uyarıları aldım ve etkinleştirmek için komut bulamadım.
Diski biçimlendirmeden tekrar Ubuntu kurdum, eski programlarım vs her şey çalışıyor fakat Ev dizinine tıklanmıyor. Onu da bir şekilde aşacağız inş  :)

if

Bu nod32 bedir bilmiyorum da ev dizinidediğiniz yer neresi? Dizin izinleriyle ilgili bir mesele olmasın?

krwlng

Yanlış hatırlamıyorsam nod32 için bir deb paketi yoktu, ikili bir kurulum paketi vardı ve kaldırma işlemi için de ya uygulama listesinden kaldırma yapmak ya da kurulu olduğu dizinde kaldırma dosyasını çalıştırmak gerekiyordu. Hala temiz kurulum yapmadıysanız sisteminizi kurtarma seçeneği ile açıp uçbirimden nod32 kurulu olan dizine gidip kaldırma işlemi yapın.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Unity

Temiz bir kurulum değil de, üzerine yükleme yaptım yukarıda belirttiğim gibi.
Şuan Nod32 ile bir sorunum yok.
Ev dizini dediğim de, Unity panelde Nautilus'a girdiğim yer. Dosya gezgini
Tıkladığımda açılmıyor fakat sağ tıklayıp resimlerime veya müziklere girersem açılıyor

if

ls -l /usr/share/applications/nautilus-home.desktop çıktısı nedir?

krwlng

@Unity, görüntü ile ilgili sorununuz yok sanırım şuan, sadece dosya yöneticisinde çift tıklama ile açma sorununuz var değil mi?

Unity

-rw-r--r-- 1 root root 459 Eki 21 15:02 /usr/share/applications/nautilus-home.desktop

Evet sadece panelden tıkladığımda açılmıyor. Tek tık bu arada

krwlng

O zaman sorununuz Unity panel ile ilgili olabilir, sudo unity --reset komutu ile Unity ayarlarını sıfırlamayı denediniz mi?

Unity

Alıntı yapılan: krwlng - 22 Ekim 2012 - 17:10:48
O zaman sorununuz Unity panel ile ilgili olabilir, sudo unity --reset komutu ile Unity ayarlarını sıfırlamayı denediniz mi?

Bunu denememiştim ama sıkıldım bastım biçimlendirmeyi, yeniden temiz kurulum yaptım.
Olan hazır sistemime oldu
Bir daha Nod32 gibi saçmalıklardan uzak duracağım
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler