[Çözüldü] Konumlandırılamıyor Problemi

Başlatan emrecontact, 21 Ekim 2012 - 11:23:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrecontact

Merhabalar,
Linux'ta daha çok yeniyim fakat uçbirim üzerinden update yapmaya kalktığımda yada sudo apt-get install komutunu kullandığımda E: ***** paketi konumlandırılamıyor diyor. Baya bir araştırdım ve depo güncellemesinden bahsediliyor fakat kimse kolay bir yolla anlatmamış. Yine de arayüz kullanarak bu depoları güncellemeyi buldum fakat bu kez de güncel depo listesi (ppa) bulamadım. Lütfen yardım.

emre@emre-ubuntu:~$ sudo apt-get install updates
[sudo] password for emre:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
E: updates paketi konumlandırılamıyor
emre@emre-ubuntu:~$

if

@emrecontact, update adında bir paket kurmak istiyorsunuz fakat öyle bir paket yok. Olmayan paket de konumlandırılamıyor haliyle. Güncelleme yapmak için vermeniz gereken komut sudo apt-get update olmalı.

Ne yapmak istiyorsunuz?

emrecontact

Öncelikle sistemimi update etmek istiyordum,onu tamamladım verdiğiniz komut sayesinde teşekkür ederim. İnstall komutu fazlaymış sanırım.
Bir soru daha sorayım size,
PPA güncellemesini nasıl yapacağız? Bu ppa'ları nerden bulabilirim?

if

@emrecontact, PPA "personal package archive"'in kısaltmasıdır. Bunlar kişisel paket depoları olarak kullanılır. Ubuntu depolarında bulunmayan paketleri ya da depodaki paketlerin daha güncellerini içeren depolardır. İhtiyacınız olmadıkça eklemezsiniz. Yani, herkes PPA kullanıyor diye sizinde kullanmanız gerekmez. Hatta kullanmamak daha iyidir.

Bir şey daha, "update yapmak" yerine güncellemek kullanırsanız sevinirim.

emrecontact

Güncelleme sorunu çözdüm teşekkür ediyorum.
Aslında windows ve Mac'den çok daha basit (sadelik anlamında) Linux,ama alışkanlıkları değiştirmek çok zor oluyor.
Teşekkür ederim ilginize.