12.10 Format sonrası "grub rescue" hatası

Başlatan İskender, 20 Ekim 2012 - 23:00:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İskender

başlıktada dediğim gibi bilgisayara cd den 12.10 formatı attım ancak format sonrası
eror: file '/grub/i386-pv/normal.mod' not found
grub rescue > _(yanıp sönen imleç yani giriş yapabiliyorum )

bu hatayı aldım.. Acil yardım lazım çünkü şu an cd üzerinden demo moduyla giriş yapıyorum..

guopx

Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

İskender

1'i anlamadım 3 yapmaya karar verdim

Yöntem 3

Yine makinayı canlı cd ile açtıktan sonra boot-repair uygulamasını kurup çalıştırmak yeterli:

Kod: [Seç]sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo apt-get update
sudo apt-get install boot-repair-ubuntu
sudo boot-repair

Not: Kurulu sistemi açtıktan sonra, şayet yeni kurduğunuz diğer işletim sistemi grub menüsüne yerleşmediyse grub menünüzü güncelleyin:

Kod: [Seç]sudo update-grub

ubuntu@ubuntu:~$ sudo apt-get install boot-repair-ubuntu
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
E: Unable to locate package boot-repair-ubuntu

guopx

@iskender başlık biraz eski o paket yazılım kaynaklarından kaldırılmış olabilir 1 veya 2 yi deneyin. Nereyi anlamadınız yardımcı olalım :)

İskender

vallaha ubuntuyu 2 aydır falan kullanıyorum ama hiçbirşey anlamadım desem yeridir..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2012 - 23:30:12

ubuntu@ubuntu:~$ sudo fdisk -l

Disk /dev/sda: 500.1 GB, 500107862016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 60801 cylinders, total 976773168 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0008604a

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *        2048      499711      248832   83  Linux
/dev/sda2          501758   976771071   488134657    5  Extended
/dev/sda5          501760   976771071   488134656   83  Linux
ilk kodun çıktısı budur diğerlerini çözemedim

guopx

Yöntem 1'i kısaca anlatmaya çalışayım
canlı cd ile ubuntuyu açın uçbirimden sudo fdisk -l yapın bunun amacı ubuntunun hangi bölümde olduğunu bulmak. sisteminde başka linux dağıtımı kurulu değilde ext4 biçimki bölüm ubuntunun kurulu olduğu bölümdür.
o bölüm sende /dev/sdax olsun (sdbx de olabilir değişir yani ama ext4 biçimli olması ele verir ordan anlarsın :) )
sonra sudo mount /dev/sdax /mnt kodları kopyalayıp uçbirime yapıştıracaksın sadece geri kalan kısmı sen kendine göre (/dev/sdax'e göre ) uyarla kopyala yapıştır :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2012 - 23:37:27

2 tane linux var sisteminde bunlardan hangisi ubuntu? çözememen normal çünkü tablon farklı. büyük ihtimalle sda5 ama yine de emin olman lazım

İskender

her ikiside lanet olası ikisinide silip bir tane yapmaya çalışıyorum ama olmuyor ..(tabi bu olayların çıkış noktasıydı. Buraya gelmemin ana sebebi)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2012 - 23:45:25

ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount /dev/sda1 /mnt
mount: /dev/sda1 already mounted or /mnt busy
mount: according to mtab, /dev/sda1 is already mounted on /mnt
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount /dev/sda5 /mnt
mount: unknown filesystem type 'crypto_LUKS'
her ikisiylede aldığım sonuc bu hangisini kullanmalıyım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2012 - 00:04:52

peki bu şekilde değilde başlandıçta çıkan yerden yükleme yapabilirmiyim ?

heartsmagic

Yöntem 1'i dikkatlice uygularsan istediğini yapabilirsin. Fakat sistemi CD'den açtıktan sonra hiçbir yere bölümleri bağlama. Kısacası dosya yönetisinde disklere falan tıklama.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

İskender

olsa zaten problem yok.. sudo fdisk -I komutundan sonrası hep problem çıkartıyor..

guopx

Bu arada nasıl bir format attın anlatabilir misin? sda3 ve sda4 kayıp :)

if

mount: /dev/sda1 already mounted or /mnt busy

Bağlı bulunan bölümü tekrar bağlamaya çalışıyorsunuz. Bunun ardından da başka bölüm - /dev/sda5 - bağlamaya çalışıyorsunuz. Halbuki sadece Ubuntu'nun kurulu olduğu bölümü bağlamanız gerek. Anlatımı okuyor musunuz?

İskender

@guopx windows u silip tamamen ubuntu kurdum.. Ondan sonra bu grub hatasını aldım.. Tekrar windows kurayım yanına ubuntu kurarım dedim ama windows u hiç kuramadım.. Yeni baştan ubuntu kurdum..

@if Anlatımı okuyorum ama anlamıyorum.. terminalde alışık oldugum kodlar apt-get install ve apt-get update gerisini fazla kullanmadığım için ne manaya geldiğini bilmiyorum...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2012 - 16:05:46

Durumu format atarak düzelttim..

if

@İskender, bu tür anlatımlarda anlamadığınız kısmın nasıl yapılması gerektiğini sorabilirsiniz. Yaşadığınız sıkıntıyla alakalı bir kaç örneğe baksaydınız keşke, daha rahat anlardınız.