12.10 yükseltme sonrası simgeler ve ses,takvim kayboldu

Başlatan ERG1959, 20 Ekim 2012 - 20:05:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

Bilgisayarı yeniden başlatın, grub ekranından Ubuntu (recovery) olanı seçin.

ERG1959

if

Direk Ubuntu'ya giriyorsanız bilgisayar başlarken SHIFT tuşşuna basılı tutarak açabilirsiniz grub ekranını.

ERG1959

Merhabalar. henüz sorunlarım cözülmedi sanırım benim eksik bilgimden kaynaklanıyo.ekran kartını degiştirdim ondan olabilirmi ekran kartım ati

grayloop

Alıntı yapılan: ERG1959 - 23 Ekim 2012 - 15:31:23
Merhabalar. henüz sorunlarım cözülmedi sanırım benim eksik bilgimden kaynaklanıyo.ekran kartını degiştirdim ondan olabilirmi ekran kartım ati

Ubuntu yükledikten sonra ekran kartınızı mı değiştirdiniz?
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

if

Hani ara değiştirdiniz @ERG1959?

Yükseltme tamamlanmamış. Paketler tam kurulmamış o yüzden.

ERG1959

hayır zaten yaklasık 6 aydan beri kullanıyodum anakartıma entegre bir ekran kartım vardı yandı onun yerine ati aldım taktım.3 gün öncesine kadar sorunsuz calısyodu ne zamanki güncelleme yöneticisi
sisteminizi 12.10 a yükseltebilirsiniz dedi ondan sonra herseyim mahvoldu.tesekkür ederim ilginize

if

Dediğim gibi, kurtarma kipine girerek yeni şifre atamanız gerek, ondan sonra yükseltme işlemini tamamlarız.

ERG1959

tesekkür ederim kurtarma kipinede nasıl girecegimi bilemiyorumki.sizleride mesgul ediyorum ayrıca özür dilerim

if

Kurtarma kipine girmek için
Alıntı yapılan: if - 23 Ekim 2012 - 01:03:39
Direk Ubuntu'ya giriyorsanız bilgisayar başlarken SHIFT tuşşuna basılı tutarak açabilirsiniz grub ekranını.

ERG1959

selamlar. olmadı yardım da alamadım sistem cöktü

heartsmagic

"Olmadı" cevabından fazlaca bir şey çıkartamayız bizler. Neden olmadı mesela?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ERG1959

Selam sorunlar cözülebilecekmi acaba? cok zor durumdayım hic istememe ragmen win i kullanıp mesaj yazmak zorunda kalıyorum
iyi geceler

if

@ERG1959, bilgisayarınızı açtığınızda Ubuntu ya da Windows'u seçtiğiniz bir ekran gelmiyor mu?

heartsmagic

Özelden yazdığın üzere kurtarma kipinde nasıl beyaz bir ekran geliyor? Kurtarma kipi masaüstüne düşmez, başka bir şey de yapmaz. Kurtarma kipi ile sistemi açıp "root shell" seçeneği ile devam edeceksin.

Söylediğim gibi bize detay lazım, kendini daha iyi ifade etmek için biraz gayret göster lütfen.

ERG1959

merhabalar öncelikle herkeze iyi bayramlar. bilgisayarı acıyorum eflatun olan bir renk belirip en üstte ubuntu yazısı onun altında ubuntu mem test test yazıyo. ubuntuyu acarken shift tusuna basılı tutarsam generik kurtarma kibi diye bir yazı cıkıyo ondada farklı sayılar var anlatamıyorumki resim cekip de yükleyemiyorum yenisini kurmak en iyisi tesekkürler

if

@ERG1959, o mor ekranda Ubuntu (recovery....) yazan bir seçenek yok mu?

ERG1959

heartsmagic

Alıntı yapılan: ERG1959 - 25 Ekim 2012 - 10:20:14
ubuntuyu acarken shift tusuna basılı tutarsam generik kurtarma kibi diye bir yazı cıkıyo ondada farklı sayılar var

generic-recovery dediği şey kurtarma kipidir. Ona gireceksin, root shell ile devam edeceksin.

ERG1959

bu arada masa üstü ortamının unity oldugunu fark ettim oysa ben gnome diye biliyordum acaba ondan olabilirmi ?? dediğinizi yaptım kurtarma kipine girdim sanırım benim makinanın sistemi degişmiş olmadı yine

heartsmagic

Kurtarma kipine girip ne denedin?

@ERG1959, farkındaysan yarım yarım gidiyoruz sürekli.

ERG1959

kurtarma kipinde actım makineyi .
geri yükleme seckesi diye bir yazı cıktı ve altında bunlar yazıyodu

resume,
clean
dpkg
fail safex
fsck
grub
network,root
system summary
diye aynen bu sırada kocaman bir ekran cıkıyo burda ne secersem sistem eski haline döner yada sorunlarım biter

if

@ERG1959, o seçkeden birine girince sorunlar hemen bitmeyecek:) Önce kullanıcı şifresi atamalıyız size çünkü bir şekilde sudo kullanamıyorsunuz.

O seçkeden root olanına girin ve mount -o rw,remount /
passwd KULLANICI_ADINIZ
komutlarını yürütün.

ERG1959

selam . evet dediğiniz gibi o seckeden root olanına girdim. şu komut cıktı Give root password for maintence or typ control d for countiunue ne yazssam kabul etmedi

heartsmagic

Mümkünse belgelerini yedekleyerek sıfır kurulum yap.