Paket Sistemi bozuk hatası

Başlatan İskender, 19 Ekim 2012 - 13:02:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İskender

Ubuntuyu dün gece 12.10 a yükselttim yükleme sırasında (uykuluydum dikkat edemedim ama 3. aşamada olsa gerek) 2 kere yüklemeyi atlamak zorunda kaldım.. (Ondan sonra uyuya kaldığım için sabahleyin kalktığımda bir kere yeniden başlattım ve  okula gittim. ) Geldiğimde sağ üst köşede hata mesajı vardı...

Bu konuda ne yapılabilir..

bu remisn konuyla bir alakası olabilir mi?

cagriemer

Ben resimleri goremiyorum. Bazen bu sorun yasanabiliyor forumda muhtemelen baskasi gorebiliyordur ama yine de metin olarak gecebilir misiniz aldiginiz hatalari?

aurora

Resimleri ben de göremiyorum.

İskender

güncelleme yöneticisi eski hali gibi değil bu arada resimleri atabileceğim bir sistem varsa oradan atayım (gerçi eski şeklinde değil ama)

if

@İSkender, sorunu yazamaz mısınız?

İskender

Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:

libqtgui:i386:Depends:libqt4-declarative(=4:4.8.3+dfsg-0ubuntu3)ama 4:4.8.3
+dfsg-0ubuntu3 kurulu
               Depends:libqtcore4(=4:4.8.3+dfsg-0ubuntu3)ama 4:4.8.3+dfsg-0ubuntu3
kurulu
libtiff4:i386:Depends:libjpeg8(>=8c)ama 8c-2ubuntu7 kurulu
              Depends:zlib(>=1:1.1.4)ama 1:1.2.7.dfsg-13 kurulu

kurulum yöneticisinden update-manager diye bir pencere açıldı ve yukarıdaki yazı geldi.. Aşağıdaki resimde ise yazılım güncelleştirmesinin ayarlarına girmiştim belki paketlerde sorun var diye:

Canonical Ortakları ve Canonical Ortakları(kaynak kodu)bunlar seçili halde ancak bunların altında(kaynak kod yazanın altında)7 tane seçilmemiş (ve seçemedim ) paket vardı belki bununla alakası vardır diye yazmıştım ama alakası olmayabilir de

if

@İskender, sürüm yükseltirken PPA'lar ve kimi depolar kapatılır. PPA'lar hariç kapatılmış depo varsa açabilrsiniz.

sudo apt-cache policy libqt4-declarative libjpeg8 çıktısına bakabilir miyim?

İskender

iskender@ubuntu:~$ sudo apt-cache policy libqt4-declarative libjpeg8
[sudo] password for iskender:
libqt4-declarative:
  Kurulu: 4:4.8.3+dfsg-0ubuntu3
  Aday:   4:4.8.3+dfsg-0ubuntu3
  Sürüm tablosu:
*** 4:4.8.3+dfsg-0ubuntu3 0
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ quantal/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
libjpeg8:
  Kurulu: 8c-2ubuntu7
  Aday:   8c-2ubuntu7
  Sürüm tablosu:
*** 8c-2ubuntu7 0
        500 http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ quantal/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
N: Ignoring file 'tualatrix-ppa-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'google-chrome.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'atareao-atareao-precise.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'tualatrix-ppa-precise.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'google-chrome.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'tualatrix-next-precise.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'atareao-atareao-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'tualatrix-ppa-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'google-chrome.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'atareao-atareao-precise.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'tualatrix-ppa-precise.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'google-chrome.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'tualatrix-next-precise.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'atareao-atareao-precise.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ekim 2012 - 10:40:11

ayrıca birkaçtane daha örnek vermek gerekirse terminaldende hep bu çıkışı alıyotum..

iskender@ubuntu:~$ sudo apt-get install vim-full
[sudo] password for iskender:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
E: vim-full paketi konumlandırılamıyor

tux

Aynı hatayı bende alıyorum ve ayrıca ubuntudan internete de giremiyorum. Ne yapabilirz?

İskender

benden bir öneri sakın format atma ben atayım belki düzelir dedim şimdi canlı cd olmadan pc açamıyorum

tux

Alıntı yapılan: İskender - 20 Ekim 2012 - 23:24:41
benden bir öneri sakın format atma ben atayım belki düzelir dedim şimdi canlı cd olmadan *bilgisayar açamıyorum
Önerin için sağol. ben yüklerken bir dosyada değişiklik yapıyorum bunu sonra tekrar eski haline getirin dedi. Bende o dosyanın adını not almadım onu bulamıyorum. Bir de o hata verdiği iki dosyada ubuntu'nun istediklerini kurabilsek sorun belki çözülür ama bunları nasıl yapacağım onu bilmiyorum.

İskender

bir başılık aç hatayı yaz belki çözüm bulunur.. Forumda tecrübeli kişiler elbet var yardım ederler.

heartsmagic

Yeniden kuruluma gidildiği için konuyu kapatalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.