Stereo çıkışa 5.1

Başlatan mbt28, 22 Eylül 2008 - 23:15:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mbt28

Ses çıkışı+stereo girişi+mikrofon girişi olan bir dizüstü bilgisayara 5.1 ses sistemi bağlayabilirmiyim. Bağlarımda bütün çıkışları çevresel ses sistemi için ayarlayıp 5.1 ses sistemimi kullanabilirmiyim?

Windowsta bu işi yapan bir program duymuştum acaba linux üzerinde de bu mümkünmü?

denizhanyerel

Eğer ses sisteminizde Dolby ProLogic işlemcisi varsa yaparsınız. Bu işlem için herhangi bir progam yüklemeniz de gerekmez. Ancak çeşitli programlar bu işlemden alınacak verimi arttırabiliyor. Ben uzun bir süre sistemimi anlattığım şekilde kullandım ve ekstra bir programa ihtiyaç duymadım.
Linux User #489601
Ubuntu User #27213

mbt28

Alıntı yapılan: denizhanyerel - 28 Aralık 2008 - 18:29:22
Eğer ses sisteminizde Dolby ProLogic işlemcisi varsa yaparsınız. Bu işlem için herhangi bir progam yüklemeniz de gerekmez. Ancak çeşitli programlar bu işlemden alınacak verimi arttırabiliyor. Ben uzun bir süre sistemimi anlattığım şekilde kullandım ve ekstra bir programa ihtiyaç duymadım.
Yok işte :D . Dizüstü olduğu için fazla bir seçeneğim yok.

Felâsife

5+1 iniz de yalancı 5+1 düğmesi yok mu?  :D
Benim ses sisteminde theater diye bir düğme var ve ses sistemini uydu alıcısına bağladım stero çıkışlı olmasına rağmen hoparlörlerin hepsinden de ses geliyor. :D
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Çağlar

7+2 sistem kullanıyorum sistem kaynağım stereo. :D Tavsiyem xmms ile stereo genişletmeyi açın sonra ses sisteminden surround açın mis gibi oluyor. :) Gerçek olmasa da sahte bir surround. :)
We got a badass over here!

mbt28

Alıntı yapılan: Çağlar - 29 Aralık 2008 - 01:01:56
7+2 sistem kullanıyorum sistem kaynağım stereo. :D Tavsiyem xmms ile stereo genişletmeyi açın sonra ses sisteminden surround açın mis gibi oluyor. :) Gerçek olmasa da sahte bir surround. :)
Yani bilgisayar üzerindeki mikrofon, girdi ve çıktı girşlerinden ses alabiliyormusun? Mesela mikrofon çıkışından subwofer ve center almak gibi?

Çağlar

Alıyorum aslında ama kullanamıyorum. Anfim 2 kanal o yüzden. AC'97 onboard kartım bu arada.
We got a badass over here!