[Çözüldü]Lenovo Z570 Ubuntu 12.10 Kurulum Problemi

Başlatan Xenophobia, 18 Ekim 2012 - 00:37:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Xenophobia

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.

Elimdeki dizüstünün yetersiz gelmesinden ötürü, gidip bir tane Lenovo Z570 aldım. Ubuntu 12.04 kurmaya çalıştım ama maalesef enteresan sorunlarla karşılaştım. Grub ekranına erişemedim, çalışan cd ile manuel kurulum yaptım yine olmadı.

Aldığım hata

Error: prefix not set

Bu kısımda enter ile ilerleyince, boot seçenekleri geliyor ama ne seçersem seçeyim reset işlemi gerçekleşiyor.

Benzer sorun yaşayıp aşmış olan arkadaşlar mevcut ise tavsiye bekliyorum.

Şöyle bir konu mevcut, lakin pek bir şey çıkarmış da değilim. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2002993

heartsmagic

Merhaba.
nomodeset parametresi ile kurulum yapmayı denedin mi orada söylendiği üzere?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Xenophobia

Kurulumu yaptıktan sonra bilgisayar açılmıyor. Grub ekranına ulaşamıyorum. Grub ekranı gelmeden, yukarıdaki hatayı aldığımda da "nomodeset" girişi yapabilir miyim? Yoksa bambaşka bir yerde mi yapmam lazım?

if

@Xenophobia, Wubi kurulu yapmadınız, değil mi? 64 bit mi 32 bit mi kurdunuz? Grub ekranına ulaşamıyorsanız nomodeset parametresini kullanmanız bildiğim kadarıyla mümkün değil fakat canlı cd/usb ile başlatabiliyorsanız deneyebilirsiniz?

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

Xenophobia

Çalışan cd ile kurulum yaptım. Wubi kullanmadım. 64 bit OS kurdum. Grub ekranına ulaşamadığımdan F6 ya da "e" kombinasyonları ile parametre denemeleri yapamadım. Çalışan cd ile açıp, grub içinde değişiklikler yaparak denemeyi düşünüyorum ama bu da bir çözüm olmazsa, açıkçası gözüm yemiyor yeniden bir W7 kurulumu yapıp, yapılandırmayı.

if

@Xenophobia, dediğiniz gibi canlı cd/usb üzerinden /etc/default/grub değiştirilip güncellenerek başlatmak denenebilir.

Bir de şöyle bir şey var: http://askubuntu.com/questions/169692/error-prefix-not-set-unable-to-install-ubuntu-12-04-64bit

Xenophobia

heartsmagic

Denilen anlaşıldı mı anlaşılmadı mı? Anlaması zor oradaki cevabı, ilk defa görüyorum öyle bir şey.

Xenophobia

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Ekim 2012 - 00:28:02
Denilen anlaşıldı mı anlaşılmadı mı? Anlaması zor oradaki cevabı, ilk defa görüyorum öyle bir şey.

Valla ben de ilk kez gördüm. Ubuntu klasörü ile ilgili döngüsel bir hatadan bahsediliyor sanırım. Yardımcı program aracılığı ile ISO kalıbından silinmeli diye anladım ben. Sonra da kalıp yakılıp, o şekilde kurulmasının sorunu ortadan kaldırdığını anlatmış. En azından ben öyle anladım.

Lakin az önce 12.10 indirdim, çalışan cd ile kurmaya kalktım ama W7 kısmını da diğer bölümü de görmüyor. Diski tek bir parça olarak 750 GB görüyor. Haliyle ben de risk etmek istemedim ve kurmadım. Ne biçim sorunlar bunlar ya? Neden herkes gibi sorunlar yaşayamıyorum?  :)

heartsmagic

Diski tüm bir parça olarak görüyorsa acaba Windows 7 ile beraber diskin dinamik diske dönmüş olma ihtimali var mıdır?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=21228.msg255895#msg255895

Xenophobia

Hayır, dinamik diske döndürmemiş. Disk bölümleri temel olarak görünüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2012 - 03:33:13

Kurulum yapmayi basardim ama bu sefer de grub ekrani gelmiyor acilista. Win7 ve Ubuntu secimi yapamadigimdan, direkt olarak Win7 basliyor. On yukleyiciyi her zaman oldugu gibi 'sda' kismina kurdum ama nedense baslangicta grub es geciliyor.

heartsmagic

Kurulumu nasıl yaptın?
Yeniden elle Grub2 kurmayı denedin mi?

Xenophobia

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Ekim 2012 - 03:46:27
Kurulumu nasıl yaptın?
Yeniden elle Grub2 kurmayı denedin mi?

Çalışan cd ile kurulum yaptım. 12.10 kurdum bu sefer. Bir önceki denemede LWM ile kur seçeneğini işaretledim, sanırım bu yüzden mantıksal bir sürücü oluşturdu MBR kısmında. Hdd, Lan, Usb, Cd ve Ubuntu şeklinde başlatma seçenekleri mevcut. Yalnız bahsettiğim gibi, Hdd ile başlatmayı denediğimde grub erişimi olmuyor. Açılmayınca ilk yaptığım şeydi elle yeniden grub2 kurulumu yapmak ama nafile, yine direkt olarak W7 başlıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ekim 2012 - 17:17:57

Sorunu Boot Repair programı ile çözdüm.