[Çözüldü] Kablosuz ağ arayüzü donanımsal olarak kapalı görünüyor

Başlatan BrainPaid, 16 Ekim 2012 - 21:30:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BrainPaid

arkadaşlar öncelikle merhaba. Dell inspiron mini netbook'uma yakın Zamanlarda 11.10 kurdum.
Daha önceden de ubuntu kullanıyordum sadece önyükleyiciyi formatta silme gibi bir fantazi yaşamıştım.
Wireless şarj yemesin diye sistem tepsisindeki ağ  ikonu menüsünden wireless'i kapattım.
şimdi geri açamıyorum "wireless hardware disabled" alıyorum. Biraz araştırma yaptım. Bu bir bugmuş.forumda arama yaparak http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?PHPSESSID=atdrl1rfu9nmh8orp&topic=33221.0 konusuna ulaştım. konudaki arkadaş yardıma gerek duymadan problemi halletmesi üzerine "if" tayfamız da çıktı girdisine cevap yazamamış.
Yabancı forumlara felan baktım ama yabancı dilim henüz A2 seviyesinde olduğundan pek bir şey çıkaramadım.
İşte "sudo rfkill list" komutunu verdiğimde gelen yanıt: 

ne komut vermellyim yazar mısınız?

if

@Brain Ubuntu, kablosuz aygıt donanımsal olarak da kapalı görünmekte. Önce onu açın ve sonra sudo rfkill unblock all komutunu uygulayın. Olmazsa sudo lshw -c network
lsmod
ile bilgisayar marka ve modelini buraya geçin.

BrainPaid

if kardeşim, modemimin kotası yarın yenilenecek. çıktıları yarın vermeye çalışacağım. Şu an mobil cihazımdayım.

Ama 2 malumatım olacak.

1. Wireless tuşu veya butonu benim bilgisayarımda yok. Onun yerine biostan baktım. "Internal Wireless" ayarı "Enabled" gözüküyor.
2. Bilgisayar marka ve modelimi sormuştun;
"Dell Inspiron Mini 1018" (Tam kodu: 1018-2306)

if

BrainPaid

@if Yazım kuralların uyarken teknolojik kalıp terimleri de bozmamaya özen gösteriyorum. Araya karışmış olabilir, hatasız kul olmaz mazur görünüz lütfen.

Verdiğlniz linkleri şimdi inceleyeğim. Sorunumu çözsem de çözmesem de yarın çıktıları buraya yapıştıracağım ki birilerinin öğrenmesini kolaylaştıralım.

---

Türkçe olan linke bakıyorum da oradaki adam hem lubuntu kullanıyor hem Lubuntunun yanına XP kurmuş. Bende windows yok.
hem winXP hem 12.04 kuruluyken de bu bugla karşılaşmıştım. Bayağı bir kurcalamıştım (saçma sapan işlemler registryde oynamalar bile yapmıştım) nasıl yaptığımı da bilmiyorum :D
Neyse kardeşim yarın bilgisayara geçince çok daha kolay bu sorunu çözebiliriz. İyi geceler.

heartsmagic

Bir de ufak ricamız, çıktıları ekran görüntüsü yerine kod etiketi içinde doğrudan foruma geçmen olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

BrainPaid

Arkadaşlar, heartsmagic ve if abicim, sorun kodla felan çözülecek türden değil :) sizi de boşuna uğraştırıyormuşum.

Linux mint forumunda bir kardeşimiz yazmış: "BIOS'tan tüm ayarları varsayılana çevirin!"

Girdim BIOS'a, varsayılan ayarlara çevirdim ve bilgisayarımı açtığımda kablosuz anahtarı uyarısını göremedim. Kablosuz ağ aktifleşmiş.

Ben bu yöntemle çözdüm. Bahsettiğim çözümün kaynağı Linux Mint forumunda.
Link: http://http://forum.linuxmint.org.tr/index.php?topic=3885.0

tek tek sonsuz teşekkürler arkadaşlarım :)

@heartsmagic @if

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Ekim 2012 - 19:30:02

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Ekim 2012 - 10:52:18
Bir de ufak ricamız, çıktıları ekran görüntüsü yerine kod etiketi içinde doğrudan foruma geçmen olabilir.
Ekran yakalamasını bilgisayardan alıp bluetoothla mobile attım bu konuyu da mobilden açtım kusura bakmayın bir dahaki sefere kodları öyle yapacağım.

if

@Brain Ubuntu, geçtiğim bağlantılarda da aynı çözüm önerisi vardı.

Alıntı yapılan: calmo - 13 Haziran 2012 - 20:49:47
Benim yaşadığım sorunda bulabildiğimiz tek tek çözüm yolu BIOS ayarlarını sıfırlamaktır.

Alıntı YapCheck in BIOS if wireless is ENABLED (if not: enable)
Reset BIOS defaults