word of tanks nasıl kurabilirm

Başlatan kamil_3545, 10 Ekim 2012 - 00:06:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kamil_3545

iyi günler ben windows da iken word of tanks online oyununu oynuyordum.Linux a wine ile kuruluyormuş fakat ben bu konuda biraz acemiyim. wine programını indirdim fakat hiç kullanmadım yardım ederseniz sevinirim :)

Barış Can

Merhaba,

Gerekli oyunun "Setup.exe" dosyasını sağ tıklayıp "Wine ile aç" sekmesine tıkladığınızda kurulum tıpkı windows işletim sistemindeki gibi başlamalı. Hangi aşamada takıldınız acaba?
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

kamil_3545

cevabı geç yazdım kusura bakmayın internetle ilgili sorunlarm vardı.
oyunu wine ile normal kurdum kurulumda hiç sıkıntım olmadı fakat başlatınca 'warning. application word of tanks is started' diye bi yazı çıkıyor oyun açılmıyor sorunum bu şekilde oldu

Barış Can

Peki, oyunu uçbirimden açarak bize hatayı aldıktan sonraki uçbirim çıktılarını aktarabilir misiniz? Böylece daha sağlıklı sonuçlar alabiliriz.

Uçbirimden açmak için .exe'yi uçbirime sürüklemeniz yeterlidir sanıyorum.
» kişisel blog.

kamil_3545

kamil@mariner:~$ '/home/kamil/.local/share/applications/wine/Programs/World of Tanks/World of Tanks.desktop'
bash: /home/kamil/.local/share/applications/wine/Programs/World of Tanks/World of Tanks.desktop: Erişim engellendi
kamil@mariner:~$
bu şekilde bi çıktı aldım

Barış Can

.desktop uzantılı dosyayı sürüklemişsiniz sanırım, .exe uzantılı dosyayı sürüklemeniz gerekmekte.
» kişisel blog.

kamil_3545

wine ile kurdum fakat nereye kurulduğunu bulamadım exe dosyasını bulmak için nereye girmeliyim ?

KemalALKIN

www.tckemal.ist

kamil_3545

videoda bi patch den bahsediyo ama bulamadım onu belki o yüzdendir

KemalALKIN

kamil_3545

www.playonlinux.com download/s --> ubuntu kısmından sisteminize playonlinux kurunuz daha sonra onu açıp menülerden birinde bulunan wine sürümlerini yönet kısmına girin ve listeden wine 1.5.9 WoT veya wot yamalı son sürümlerden birini ekleyin veo onunla bir sanal makine yapın ve onda deneyin.
www.tckemal.ist

kamil_3545

sizi çok uğraştırdım biliyorum ama dediğiniz gibi yaptım yamayı seçtim programda yan tarafa geçti sonra sanal sürücüyü nasıl yapmalıyım :)

KemalALKIN

kamil_3545

PlayOnLinux program penceresindeki yapılandır simgesine yani dişli çarkı gibi bir logo var en sağda ona tıkla ve default yazısı olacak solda o sol kenarın altına doğru yeni diye bir buton var ve ona tıklat ileri tıkla 32bit olarak seç ve ileri tıkla sonrada wine sürümü olarak varsayılan yerine o indirdiğiniz sürümü seçin ve ileri deyin işlem bittikten sonra wine prefix falan yazan ufak pencerecik çıkacak sonrada mono ve gecko kurmak ile ilgili iki kere kur install çıkacak onlarada onay verin indirip kursun ve işlem bitince sol kenar listeden default olan yerde altında veya üstünde ismine göre sıralanır sizin makineninize tıklatın. (Bir aşamayı atlattım yeni makine yaparken makine ismi sorar onada tank falan yaz o isme tıklamış olacaksınız bu son aşamada) . Şimdi artık o yaması olan wine bulunan bir sanal makineniz oldu artık o sekmelerden o oyuna gereken paketleri paket kurma gibi bir isim olan sekmeden (yani tank makinesine tıklayınca sağdaki sekmelerden) örneğin ne gerek ise directx falan kuracaksınız %99 otomatik kurar eğer crash hata falan derse ileri ve tamam falan yapın iptal etmeyin o halleder. Son olarakta en son sekmedeki exe kur gibi bir buton var oradan oyun exesi ile kurulum yapın. Kısayol oluşturup girmek için ise 1. sekmeden yani ilk sekmeden kısayol oluştur tıklatın bekleyin ve listeden oyunu açan exeyi seçin ve isim isteyecek örnek tank yazın masa üstü ve playonlinux menüde oluşacaktır son olarak bu kısayol ile açın oyunu.

Hangi paket gerekiyorsa bakmak için www.winehq.org ve google üzerinden oyunu aratın wine üzerinde sadece oyunu yazın google üzerinden ise wine oyun ismi veya oyun ismi wine yazarak deneyiniz.

Kolay gelsin. Kurmanız gereken paket isimleri paket kur sekmesindekiler ile aynı olacaktır basit olacak.
www.tckemal.ist

kamil_3545

çok güzel anlatmışsınız anlatım için teşekkür ederim fakat programda dediğiniz gibi en köşedeki yeniyi tıkladıktan sonra choose the name of the virtual drive diye bi yazı çıkıyor ben oraya patch ın adını yazdım kendı kendıne orda kurdu defaultun üstünde  kurarken verdiğim isimle bi bölüm oluştu sonra ne yapacağımı bilemedim sanırım bi hata yaptım

KemalALKIN

kamil_3545

default makinesi ile bir exe kurma vb işlem yapamazsınız zaten. Çünkü içi boştur. Bir sorun yapmamışsınızdır sadece biraz acemilik var :). Youtube üzerinden aratıp öğrenebilirsiniz. Benim anlatımım ile videolara bakıp eş zamanlı olarak denemiş kadar olup denersiniz.
www.tckemal.ist

kamil_3545

evet çok acemilik var ama bu programı öğrenmem iyi oldu hiç deilse most wanted falan oynuyorum :) çok yanıtlarınız için teşekkür ederim :)

if

@kamil_3545, çözüldü ise cozuldukonusu

Bir de lütfen iletilerinizi yazım kurallarına uyarak yazmaya çalışınız.

KemalALKIN

kamil_3545

Ben teşekkür ederim. İşinize yarayan bir bilgi ise ne mutlu bana :).
www.tckemal.ist