Ubuntu server yavaşlık problemi

Başlatan amisos, 08 Ekim 2012 - 14:32:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

amisos

Arkadaşlar kurumsal bır yerde çalışıyorum ve kendi serverımız üzerinde bir makineye ubuntu kurdum üzerindede wordpress çalıştırıyorum sayfaya bir subdomain verip dışarıya açtığım zaman çok yavaş çalışmaya başladı sayfanın büyüklüğüde öyle çok fazla değil.acaba ubuntu üzerinde kapalı olan birşeylermi var onlarımı açmalıyım? yoksa wordpress ile alakalı bir sorunmu var? bulamadım bir türlü.

Gelecek cevablar için şimdiden teşekkürler...

heartsmagic

Sorun Ubuntu sunucu yavaşlık sorunu değildir. Tahminim o ki WP'ye ait ayarlamalarda sorun var. Kendisini dışarıya açtıktan sonra içeride çalıştığın ayarları değiştirdin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

amisos

öncelikle cevabın için teşekkür ederim

Dışarıya açtıgım zaman sadece wordpress ayarlar>genel menusunden "WordPress adresi (URL)"  ve "Site adresi (URL)" yazan yerlere kendi dış subdomain adresimi yazdım başka değişiklikte yapmamıştım acaba bundan kaynaklanabilirmi

tefoski

- Ayni sorunu yaşadım,
- WordPress - Joomla - PHP Fusion,
- hepsini denedim,
- sonuç ; sayfalar çok geç açılıyor,sayfa düzenleme işleri çok zaman alıyor ...
- zannedersen sunucumun birleşenleri yetersiz kaldı ;

CPU Intel Xeon Serisi
RAM (Bellek)   256 MB

- Tahminim ; Veritabanı işleri bu birleşenlerde zor çalışıyor,
- PHP sistemlerde herhangi bir zorluk yaşamıyorum,
- Sayfa açılımları mükemmel,
- tabii flash elemanları da mümkün olduğunca az kullanmak şartı ile

- Diğer sunucu seçenekleri çok pahalı,
- mükemmel olmasada yettiriyoruz...

Sonuç ; Sunucu Ram ve CPU yetersiz " OLABİLİR " diye düşünürüm.

BirDost

heartsmagic

Alıntı yapılan: amisos - 09 Ekim 2012 - 11:10:45
öncelikle cevabın için teşekkür ederim

Dışarıya açtıgım zaman sadece wordpress ayarlar>genel menusunden "WordPress adresi (URL)"  ve "Site adresi (URL)" yazan yerlere kendi dış subdomain adresimi yazdım başka değişiklikte yapmamıştım acaba bundan kaynaklanabilirmi

Peki veritabanında durum nasıl? wp-options tablosuna bakabilirsin. Özellikle ilk iki sayfadaki ayarlara göz gezdir. Oraya işlenmiş mi site adresin, işlenmemiş mi görebilirsin böylece.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

amisos

Sanalda bir servera kurdum 4cpu ve 6 gb ram var sunucuyu gözlemlediğimde çok fazla kaynak kullanmadığını görüyorum ama arttırıp tekrar deneyeceğim,birde sizin dediğiniz gibi tablolara  bakim belki sorun oradadır

arpia

Alıntı yapılan: tefoski - 09 Ekim 2012 - 20:47:01
RAM (Bellek)   256 MB

Sonuç ; Sunucu Ram ve CPU yetersiz " OLABİLİR " diye düşünürüm.
İşlemci için sanmıyorum ama bellek miktarı bir hayli yetersiz bu durumda. En azından ilerisi için.

@amisos, yerel ağınızda da yavaş mı çalışıyor? Kabaca, lokal ip ile bağlandığınızda da durum aynı mı?