[Çözüldü] Facebook'taki virüs Wine ile bulaşır mı?

Başlatan tosun, 05 Ekim 2012 - 19:11:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tosun

lolposter_139206_191502_000067698.npg%20(2).scr
windows işareti oluştu ama yinede sormak istedim.bulaşma ihtimali var mıdır?
bağlantı adresi bu                         
"İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı."

odyssey

Bildiğim kadarı ile Linux da zararlı bir yazılımın etkin olabilmesi için sistem dizinine girmesi gerek
Onun dışında eğer kullanıcı dizini içerisinde olduğu sürece hiç bir nane yiyemez
Tabii ben böyle biliyorum

tosun

Alıntı yapılan: odyssey - 05 Ekim 2012 - 19:15:45
Bildiğim kadarı ile Linux da zararlı bir yazılımın etkin olabilmesi için sistem dizinine girmesi gerek
Onun dışında eğer kullanıcı dizini içerisinde olduğu sürece hiç bir nane yiyemez
Tabii ben böyle biliyorum

teşekkür ederim
"İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı."

ekremsenturk

@tosun
Bunun bir Virus olduğunu kim söyledi? Eğer bir Virus ise, ne işe yarar, ne işlem görür?
Ben çalıştırmayı denedim, çalışmadı. Belki Wine ile çalıştırılabilir ( Bende kurulu değil )

gelturi

Wine ilede çalışmıyor arşiv hatası veriyor eğer virüs olsaydı kurmaya bu kadar uğraşmamaız gerekirdi diye düşünüyorum....  ;)

KemalALKIN

Wine gerçek windows ortamı değil. Bir çeşit sanal makine tarzında emüle programdır. Ufak bir programı bile .net framework vb kurarak çalıştırmak gerekirken virüsü direkt açamaz ki açsada sadece ulaşabileceği yer wine nin sanal klasörüdür onuda uçbirimden:

rm -rf /home/kullanıcıadı/.wine
ENTER

Yaparak silersiniz. Ha birde X ismi ile yani X: diski ismiyle ana dizin olan makineyede ulaşım var ancak Linux ortamına uygun değilse işlemez...

Ek olarak; .scr dosyası hangi yazılım ile çalışıyor vb. bunlara bakıp durumu anlayabilirsiniz. Java vb. ile açılıyorsa sistemde JAVA bulunduğunda çalışır ancak Windows dizinlerine yani o sisteme göre ayarlanan bir virüs vb. ise etki yapamaz. Yeterki Windows ile erişimi olan bir diskinize kaydedip çalıştırmayın :D.
www.tckemal.ist

tosun

windows lu bilgisayar'da netsis kilitlendi. bilgisayar kısa süre sonra kullanılamaz hale geldi.

facebook'tan gelen mesaj ,listede bulunan tüm arkadaşlara kendi kendine yayıldı. :o

KemalALKIN

osun

Başka bir bilgisayar ilede denedin mi veya farklı bir windows sürümünde ? :). Gene olursa sadece gerçek windowsu etkiler. Zaten kimse wine ile firefox + facebook pek yapmaz :D.
www.tckemal.ist

tosun

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 07 Ekim 2012 - 14:47:06
osun

Başka bir bilgisayar ilede denedin mi veya farklı bir windows sürümünde ? :). Gene olursa sadece gerçek windowsu etkiler. Zaten kimse wine ile firefox + facebook pek yapmaz :D.

xp yüklü bilgisayarda yukarıda anlatıklarım gerçekleşti,* tabi ki istem dışı. linux'ta hiçbir şey olmadı ;D 8)

KemalALKIN

tosun

O zaman konuya başlığının en başına [Çözüldü] yazısını ekle ve konunuzu raporlayın çözüldü diye :D.

UNIX hayattır :)..
www.tckemal.ist

cagriemer

Cozulen konularin raporlanmasina gerek yok. Zaten butun gonderiler okundugu icin cozuldu etiketi goruldugunde kapatiliyor. Raporlama butonu daha acil durumlarda kullanilmak icin orada bulunuyor.