Ses sorunu

Başlatan Nash, 02 Ekim 2012 - 00:55:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Nash

Arkadaşlar merhaba,

Evde boş boş duran çok eski bir bilgisayarım vardı. Tavsiye üzerine Lubuntu 12.04 kurdum ve gerçekten şaşırdım. Çalıştığını bile unutmuştum ben.  :) Ama ne yaptıysam ses sorununu çözemedim. Forumu da epey kurcaladım ama olmuyor, hoparlörlerden hiç ses alamıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

lspci:
00:00.0 Host bridge: NVIDIA Corporation nForce3 250Gb Host Bridge (rev a1)
00:01.0 ISA bridge: NVIDIA Corporation nForce3 250Gb LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: NVIDIA Corporation nForce 250Gb PCI System Management (rev a1)
00:02.0 USB controller: NVIDIA Corporation CK8S USB Controller (rev a1)
00:02.1 USB controller: NVIDIA Corporation CK8S USB Controller (rev a1)
00:02.2 USB controller: NVIDIA Corporation nForce3 EHCI USB 2.0 Controller (rev a2)
00:05.0 Bridge: NVIDIA Corporation CK8S Ethernet Controller (rev a2)
00:06.0 Multimedia audio controller: NVIDIA Corporation nForce3 250Gb AC'97 Audio Controller (rev a1)
00:08.0 IDE interface: NVIDIA Corporation CK8S Parallel ATA Controller (v2.5) (rev a2)
00:0a.0 IDE interface: NVIDIA Corporation nForce3 Serial ATA Controller (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation nForce3 250Gb AGP Host to PCI Bridge (rev a2)
00:0e.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation nForce3 250Gb PCI-to-PCI Bridge (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV280 [Radeon 9200 PRO] (rev 01)
01:00.1 Display controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV280 [Radeon 9200 PRO] (Secondary) (rev 01)

cagriemer

Lubuntu'da ek suruculer gibi bir kisim var degil mi? Eger varsa orada yuklemeniz gereken bir surucu var mi bakar misiniz?

Nash

Evet var. Tıklayınca;'' Bu sistemde kullanımda olan sahipli sürücü yok.'' diyor.

heartsmagic

alsamixer ile baktığında tüm kanallar açık görünüyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Nash

Evet hepsini açmıştım daha önce.

Ninoslayer

sudo aplay -l

çıktısı ne veriyor acaba ?

https://wiki.ubuntu.com/Audio/InstallingLinuxAlsaDriverModules birde şöyle bir döküman var ingilizce, bir sıkıntı olursa yardımcı olabilirim. Bir arkadaşım sorununu bu yol ile çözmüştü.

gelturi

Benim eski bilgisayarımda da lxde  xfce masa üstleri ile yükleyince seste problemler yaşıyordum çözüm olarak ya ubuntu yani gnome masa üstü ile yükleyip daha sonra xfce veya lxde yüklüyordum o zaman gnome ses uygulamasını (indicator) kullanıyordu diğer bir yöntemde xfce veya lxde ile yüklenmiş sisteme alsamixer ile bile ses alamazken Pulseaudio ses kontrolünü yükleyip ses kanallarıyla oynadığımda ses sorunu ortadan kalkıyordu bu ayarları alsamixer ile değiştirince ses gelmiyor ama bunla ses geliyor denemenizi tavsiye ederim...

Nash

sudo aplay -l

**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
Home directory /home/. not ours.
kart 0: CK8S [NVidia CK8S], aygıt 0: Intel ICH [NVidia CK8S]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: CK8S [NVidia CK8S], aygıt 2: Intel ICH - IEC958 [NVidia CK8S - IEC958]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0

Alıntı yapılan: Ninoslayer - 04 Ekim 2012 - 23:18:49

https://wiki.ubuntu.com/Audio/InstallingLinuxAlsaDriverModules birde şöyle bir döküman var ingilizce, bir sıkıntı olursa yardımcı olabilirim. Bir arkadaşım sorununu bu yol ile çözmüştü.

Bu iyiymiş aslında, hiç denemediğim bir yöntemdi ama yarısında hata verdi. Synaptic paket yöneticisinde. O kadar çok denedim ki ne yapsam olmuyor sanırım ya acemilikten ya da b.sayardan dolayı bir şey var. :) Neyse çok önemli değğil sessiz kullanırım bunu. Teşekkürler yine de herkese.

@gelturi pulseaudio'yu da denemiştim o da olmamıştı.

heartsmagic

Bu kart için etrafta pek şikayet de görünmüyor. Sorun Lubuntu temelli mi acaba bilemiyorum. Herhangi bir film, şarkı oynatmayı deniyorsun, yürütülüyor bunlar ama ses çıkmıyor değil mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Ninoslayer

Benim bu çıktıdan anladığım yanılıyor olma ihtimalim büyük ancak 2. kartın seçili olması gerektirği. LXDE'de ses ayarları nasıl yapılıyor bilmiyorum ancak LXDE kullanan bir arkadaş varsa yardımcı olabilir belki. Aynı ses kartı olan bir bilgisayarda nerdeyse bütün linux dağıtımlarını denedim hiç birinde bir sorun çıkmadı.

if

@Nash, sudo echo "options snd-hda-intel model=3stack" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/alsa-base.conf komutu ile sorunun çözülmesi gerek buraya[1] göre. Yalnız siz bir şeyler yüklemeye çalışmışsınız ve "yarısında hata vermiş". Tam olarak ne yaptınız?

[1] https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+question/196990