LibreOffice Bağış Kampanyası - 2012

Başlatan yakusha, 01 Ekim 2012 - 16:59:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

LibreOffice'i daha iyi bir ürün haline getirmek için TDF bir bağış kampanyası düzenliyor!



LibreOffice'in geleceğini güvence altında tutmak, TDF'nin operasyonel faaliyetlerini desteklemek ve LibreOffice'i daha iyi bir ürün haline getirmek için imkanı olan herkesi bütçesi oranında bağış yapmaya davet ediyoruz.

Bağışlarınızı http://donate.libreoffice.org/tr/ adresinden PayPal, Kredi Kartı ve Banka Havalesi ödeme seçeneklerini kullanarak Türk Lirası olarak yapabilirsiniz.

TDF'nin resmi duyurusuna geçmeden önce, neden bağış yapmalıyız sorusuna kısaca yanıt vermek gerekirse, LibreOffice bir özgür yazılım projesi ve bağımsız bir vakıf çatısı altında geliştirilmekte. Geçmişte OpenOffice.org'un sahip olduğu Sun ve Oracle gibi büyük şirketlerin hamiliğine sahip değil, tek kaynağı ve güvencesi cömert ve paylaşımcı katkıcıları... Unutmamak gerekir ki TDF'nin Almanya'da resmi bir vakıf olarak kurulması için gerekli olan 100.000 Euro'da topluluk tarafından kısa sürede toplanmıştı. O zamanki sınırlı ödeme araçlarının yanına Kredi Kartı gibi çok kolay bir ödeme aracının eklenmesiyle eminin ki Türkiye'deki kullanıcılar olarak biz de bir önceki bağış sürecinde yapamadığımız bağışları telafi edelim.

LibreOffice bir özgür yazılım ve hepimizin! Ona sahip çıkarak daha iyi bir LibreOffice için lütfen bağışta bulunalım. Bu bağışlarımız sayesinde eminim LibreOffice kısa sürede çok daha fazla özelliğe sahip olacak ve gelişimi çok daha hızlanacak... Çok da uzatmadan TDF tarafından sunulan ve Bağış Kampanyası için yerel dillere çevrilen metni paylaşalım:
Alıntı Yap
The Document Foundation (Belge Vakfı) ikinci yıl dönümünü kutluyor ve bir sonraki aşamaya geçmek için bir kaynak toplama kampanyası başlatıyor!

Dördüncü çeyreğin bağışçıları topluluğun önümüzdeki yılki bütçesini belirleyecek!

28 Eylül 2012  tarihinde The Document Foundation Berlin'de projenin duyurulduğu 28 Eylül 2010 tarihinde başlayan yolculuğunun ikinci yaşını kutladı. Üstelik bunun son 12 ayında vakıf Almanya'da yasal olarak kurulmuştu, Yönetim kurulu ve Üyelik Komitesi davet yoluyla değil değil meritokrasi temelli üyeliğin benimsendiği TDF üyeleri tarafından seçildi, Intel destekçi oldu ve LibreOffice 3.5 ve 3.6 aileleri duyuruldu. Bunlara ek olarak TDF LibreOffice'in bulut ve tablet sürümlerinin prototiplerini ortaya konuldu, bu sürümlerin 2013 veya 2014'ün başında kullanılabilir olması beklenmektedir.

1 Ekim tarihinden itibaren The Document Foundation gelişimin bir sonraki dalgasını desteklemek için bir kaynak toplama kampanyasına başlıyor. Yönetim Kurulu başkanı İtalo Vignoli dediği üzere; "Şimdiye kadar gönüllülerimiz bu projeyi devam ettirmek içi gerekli işgücünün çoğunu sağladılar, fakat geçen iki yılın sonunda gerçekten BÜYÜK
düşünmeye başlamak artık bir gereklilik. Bizim bir hayalimiz vardı ve dünya çapında binlerce kişi bu hayalin gerçekleşmesini sağladı ve şimdi biz yazılım geliştirmenin süper ligine çıkmak ve  savunuculuğunu yapmak istiyoruz. 2012 yılının dördüncü çeyreğinde bağış yaparak, bağışçılar 2013 yılında kullanılabilir olan bütçemizi
belirleyecekler."

Topluluk üyeleri,  PayPal, Kredi Kartı ve Banka Havalesi gibi bir çok ödeme seçeneğini içeren özel bir bağış sayfası oluşturdular: http://donate.libreoffice.org/tr/  adresinde yayın yapan bu sayfa, etkinlik boyunca güncelenecek ve mevcut başarımları ve ulaşılan zor hedefleri gösterecek.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Thorsten Behens'in sözleriyle: "Sadece 24 ayda, bu projenin başladığı zaman bir çok kişinin imkansız dediği şeyleri başardık. Çok büyük sayıda insanı, eski OOo kod mirasına sürdürülebilir bir gelecek sağlamak için tek şans olan bağımsız bir vakıf fikri etrafında birleştirdik. Ohloh verilerine göre sadece iki yılda Firefox ve Chrome'dan sonra 12 aylık dönemdeki 325 aktif geliştiricimizle en büyük 3. yazılım projesi olduk."

LibreOffice, 40.000'den fazla kod gönderimi yapan -eski OpenOffice.org geliştiricilerini de içerein- 540 katkıcının ortak emeğinin bir ürünü. Program artık daha hızlı ve  daha güvenilir bir halde ayrıca kendinde önce gelen veya rakiplerinden daha fazla özellik yelpazesine sahip, bunu çok tecrübeli geliştiricilerin yenilere hocalık yaptığı ve onları  geliştirici topluluğuna borçludur. Bugün, bu grup yapının bakımını yürüten ve yeni özellik ve yamalar üzerinde çalışan kişiler arasında dengeli bir yapıda bulunmaktadır.

25 Ocak 2011 tarihinden itibaren ilk kararlı sürümün bugüne kadarki indirme sayısı 18 Milyon'u geçmiştir ve ayrıca aynı yazılımı sunan diğer sitelerden gerçekleştirilen indirme sayısının ise 20 Milyon olduğu hesap edilmektedir.  Buna ek olarak milyonlarca kullanıcı LibreOffice'i internette veya dergi eklerinde sunulan iso görüntülerini yaktıkları CD'lerden kurmuştur. Bu kurulumların %90 civarı Windows, %10 civarı ise MacOs sistemler üzerinde gerçekleşmiştir.

Linux kullanıcıları ise bu durumdan bağımsız olarak LibreOffice'i kullandıkları dağıtımın paket depolarından edinmektedir. IDC hesaplamalarına göre TDF 2012 yılında bütün Linux dağıtımlarının ofis yazılımı olarak tercih edilen LibreOffice'i 30 Milyon Linux kullanıcısının kullandığı öngörmektedir.

TDF etrafında yapılanan topluluk 16 Ekim - 19 Ekim tarihleri arasında Berlin'de gerçekleştirilecek ikinci LibreOffice Konferanslında toplanacaktır(http://conference.libreoffice.org/). İlgili kişiler http://conference.libreoffice.org/registration/ adresinden 8 Ekim tarihine kadar kayıt olmaları gerekmektedir.

LibreOffice'i http://tr.libreoffice.org/download/  adresinden indirilebilirsiniz.
TDF günlüğündeki resmi duyuru:
http://blog.documentfoundation.org/2012/09/27/the-document-foundation-celebrates-its-second-anniversary-and-starts-fundraising-campaign-to-reach-the-next-stage/
Artık bu forumu kullanmıyor.

KemalALKIN

Param yok :D. Param olsa sadaka veririm arkadaş :D. Tabi yabancılar kesin verir zaten vakfı 1 haftada mı ne para topladı patentini alıp açtılardı Almanya'dan :D. Destekçileri zengin :D.
www.tckemal.ist