[Çözüldü] Uç birime düşüyor

Başlatan Aaron, 28 Eylül 2012 - 22:22:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aaron

Merhaba. Unity'i kaldırıp sadece Gnome Shell kullanmak istedim gördüğüm yönergeleri kullanarak işlemleri tamamladım fakat konu başlığında yazdığım gibi direkt uç birime düşüp daha önceki giriş ekranını göremiyorum. Telefondan yazdığım için imkanlarım kısıtlı. Yaptığım hata nedir? Nasıl düzeltebilirim?

hitokiri

Nerede gördüğün yönergeleri kullanmıştın , bu yardımcı olmak isteyenlere fikir verebilir.
Grub menüsünden Kurtarma(recovery) ile kullanıcı oturumu açabiliyorsan,

sudo apt-get instal ubuntu-desktop unity

İle yeniden kurulumu denemişmiydin.?
Denemediysen ,deneyince durum nedir?

Aequitas

Anladığım kadarıyla init3 düzeyinde giriş yapıyorsunuz. Bunu init5'e çevirirsek düzelecek gibi geliyor bana. Önce şu çıktıyı bir görelim.
cat /etc/inittab

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

Aaron

Alıntı yapılan: Aequitas - 28 Eylül 2012 - 22:42:39
Anladığım kadarıyla init3 düzeyinde giriş yapıyorsunuz. Bunu init5'e çevirirsek düzelecek gibi geliyor bana. Önce şu çıktıyı bir görelim.
cat /etc/inittab

Böyle bir dosya ya da dizin yok.

Düzeltme: Bu arada Unity'i tekrar yükleyip Gnome masaüstünden giriş yaptım. Amacım Unity'i tamamen kaldırıp sadece Gnome Shell kullanmaktı.

heartsmagic

Unity'yi kaldırmak için hangi başlığı kullandın? Eğer yine aynı şey olursa ubuntu-desktop ve unity yerine gnome-shell'i kurarsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Aaron

@heartsmagic Hangisi olduğunu hatırlayamadım fakat Gnome masaüstüne geçip

sudo apt-get remove unity

dedim. Tüm bağımlılıkları da kaldırdı sanırım.

burk

Unity'i yeniden kurmak çözüm olabilir;
sudo apt-get install unity-2d
sudo apt-get install ubuntu-desktop
sudo apt-get install ubuntu-desktop-2d
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
sudo apt-get install xserver-xgl
sudo apt-get install emerald
sudo apt-get install compiz-fusion-plugins-extra
sudo apt-get install git compiz-plugins-extra
sudo apt-get install compiz-plugins-extra
sudo apt-get install unity

Aaron

Şu an Unity masaüstündeyim. Bu yazdığımdan bir öncekini Gnome masaüstünden yazmıştım ve o sırada güncelleme geldi ve yeniden başlattığımda bu sefer Gnome masaüstü açılmaz oldu. Giriş ekranında şifreyi yazıp giriş yaptıktan sonra 2 saniye kadar siyah ekran görünüp giriş ekranına tekrar gönderiyor.

Mümkünse -sorunumuza çözüm bulduktan sonra- Gnome Shell kurulumunu ve yapılması gerekenleri anlatan bir başlığa beni yönlendirir misiniz?

burk

Aslında siz de bize Unity'nin silinmesi talimatının geçtiği başlığı söyleseniz yerinde olur :) Gnome-shell kurmak için sadece;

sudo apt-get install gnome-shell
yeterlidir.

Aaron

Aslında şöyle bir şey var ben Ubuntu'yu ilk kurduğumda zaten giriş ekranında Gnome'u seçebiliyorum ki ek bir yükleme işlemi yapmamış olmama rağmen. Tekrardan yüklüyor olmamın bir manası var mı?

burk

Şu an 0 kurulum sonrasında hangi Gnome geliyor hatırlamıyorum ancak yukarıdaki yüklemeyi yapmadan Gnome 3 yer almaz.

Aaron

Alıntı yapılan: burk - 29 Eylül 2012 - 02:27:58
Şu an 0 kurulum sonrasında hangi Gnome geliyor hatırlamıyorum ancak yukarıdaki yüklemeyi yapmadan Gnome 3 yer almaz.

Sıfır kurulum sonrası giriş ekranında 5 farklı masaüstü görüyorum;

Unity
Unity 2D
Gnome
Gnome Classic
Gnome Classic (No Effects)

Eğer yanılmıyorsam şu an Gnome, Gnome Classic, Gnome Classic (No Effects) olanları tamamen kaldırdım ve sadece Unity var. Kullandığım satırlar ise;

sudo apt-get remove gnome-session-fallback

sudo apt-get autoremove

burk

İlginç bir durum, ben şimdiye kadar Ubuntu kuruduğum birkaç bilgisayara da sonradan verdiğim komutla Gnome 3 kurdum.

if

@Aaron, lspci | grep VGA çıktısını alabilir miyim?

Aaron

@if

02:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G92 [GeForce 9800 GT] (rev a2)

heartsmagic

Alıntı yapılan: Aaron - 29 Eylül 2012 - 02:23:09
Aslında şöyle bir şey var ben Ubuntu'yu ilk kurduğumda zaten giriş ekranında Gnome'u seçebiliyorum ki ek bir yükleme işlemi yapmamış olmama rağmen. Tekrardan yüklüyor olmamın bir manası var mı?

@burk'un söylediği gibi yüklemeden Gnome Shell gelmez Ubuntu'da. Bir şekilde yüklemişsin demektir. Gnome farklı, Gnome Shell farklı şeyler. Unity de Gnome üzerinde çalışıyor, haliyle Gnome'a ait paketlerin kurulu olması gerekir. Fakat Gnome Shell dediğimiz kabuk sonradan kurulunca gelir.

Gnome Shell güncellemeden sonra mı çalışmaz oldu?

Aaron

@heartsmagic İlk olarak şunu söyleyeyim Unity tekrardan kurdum ve şu an giriş ekranında sadece onu görüyorum. Yani Unity ve Unity 2D.

Gnome Shell'in geldiğini iddia etmiyorum ama yukarıda yazdığım gibi ben Ubuntu'yu ilk kurduğumda giriş ekranında 5 farklı masaüstü görüyorum. Bunların içerisinde Gnome yazanlardan bir tanesinin Gnome Shell olup olmaması hakkında bir şey diyemeyeceğim. Fakat kesinlikle ben ilk kurulumdan sonra Gnome ile alakalı hiçbir kurulum girişiminde bulunmadım. Şu var ben ilk kurulumdan sonra

sudo apt-get install gnome-shell

yazmış olduğumda bana "güncel sürümde olduğunu ve hiçbir paketin değiştirilmeyeceğinin" uyarısını veriyor.

Gnome Shell güncellemeden sonra çalışmaz oldu ve ben de tüm Gnome masaüstünü uçurdum. Bu noktada eğer Gnome ve Gnome Shell farklı şeyler ise bunların varlığını yokluğunu kontrol etmek istiyorum.

Sanırım bir de Unity'i tekrar kurduktan sonra üst menü çubuğunda programlara ait seçenekleri göremiyorum.

Düzeltme: Üst menü çubuğu sorununu düzelttim.

heartsmagic

Tüm Gnome masaüstü uçmuş olsa bile, Unity kurulumundan sonra gerekli Gnome paketleri kurulmuştur tekrar. Kurulumdan hemen sonra Gnome Shell görüyorsan eğer veya kurmaya çalıştığında zaten kurulu olduğunu söylüyorsa sen başka bir Ubuntu sürümü kuruyorsun demektir :)

Aaron

En son 12.04.1'i kurdum. Şu an Gnome Shell kurulu değil zaten söylediğim gibi giriş ekranında görünenleri de sildim; şu an sadece Unity var.

cat /etc/issue.net

Ubuntu 12.04.1 LTS

heartsmagic

Başa dönüyoruz o zaman. Gnome Shell kurup deneyebilirsin. Eğer çalışırsa Unity'yi kaldırmayı tekrar denersin.

Aaron

Gnome Shell'i kurduktan sonra Gnome masaüstüne geçip şu adresteki adımları tek tek uyguladım.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33021.0

Oturumu yeniden başlatacağım bakalım ne olacak.

Düzeltme: Bir sorun yok direkt Gnome masaüstü açılıyor şu an. Yalnız yapılandırma esnasında lightgdm yerine gdm seçtim. Bunun farkı nedir? Ayrıca giriş ekranı değişti; farklı bir hale geldi.

burk

Farkı görmüşsünüz zaten, giriş ekranı yöneticisidir onlar.

Aaron

Bu arada Ubuntu kurulumunun hemen ardından kabul edilen güncelleme paketlerinin ihtiyaç duyduğu sistemin yeniden başlatılmasının akabinde giriş ekranında Gnome masaüstü tercihleri geliyor. Sanırım bunların yüklenmesi kesinlikle ilk gelen güncelleme paketleri ile alakalı. Çünkü kurulumun hemen ardından giriş ekranında ne var ne yok kontrol ettim.

burk

Kurulum sonrası güncelleme ile gnome-shell gelmesi yine normal değil.

Aaron

Alıntı yapılan: burk - 30 Eylül 2012 - 02:10:40
Kurulum sonrası güncelleme ile gnome-shell gelmesi yine normal değil.

Bu Ubuntu'nun hatası o vakit. Çünkü ben güncelleştirmeler geldiği zaman güvenilir kaynak olduğundan dolayı el yordamı ile ayıklayarak yapmıyorum güncellemeleri.