[Çözüldü] Grub'da varsayılan sistem belirleme

Başlatan hadon, 28 Eylül 2012 - 19:12:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hadon

Merhaba.

Sistemimde Lubuntu 12.04, Win7 ve Pardus 2011.2 kurulu. En son kurduğum için Lubuntu'nun önyükleyicisini kullanıyorum. Evdeki kullanıcı profiline ve periyotlara göre varsayılan olarak açılan sistemi değiştirmem gerekiyor. Benim yeni gözdem Lubuntu; varsayılan olarak onun açılmasını istiyorum ama eşimin devamlı kullandığı dönemde Pardus'un, çocukların tatil dönemlerinde Win7'nin ilk açılması kolaylık sağlıyor.

Pardus'un önyükleyicisindeki sıralamayı değiştirebilmek için basit bir arayüz vardı, Lubuntu'da bulamadım. Grub.cfg dosyasının içine bakınca da değiştirmeye korktum; çok karışık.

Bu ayarı nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

Saygılarımla.   
:)  :)  :)

if

@hadon, Grub Düzenleyici[1] uygulamasını kullanabilirsiniz

sudo apt-add-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer
sudo apt-get update
sudo apt-get install  grub-customizer

https://launchpad.net/grub-customizer

hadon

Alıntı yapılan: if - 28 Eylül 2012 - 19:38:22
@hadon, Grub Düzenleyici[1] uygulamasını kullanabilirsiniz
Teşekkür ederim. Şu an diğer bilgisayardayım. Dener denemez sonucu bildiririm.

Bir de, verdiğiniz komutlarla eklediğim depoyu, uygulamayı yükledikten sonra nasıl kaldırabileceğimi yazarsanız sevinirim.

Saygılarımla.

if

sudo apt-get purge grub-customizer ile uygulama kalkar.

PPA deposunu kaldırmak için yazlım kaynakları > ek yazılımlar > ppa:danielrichter2007/grub-customizer yazanın önündeki işareti kaldırın yeter.

heartsmagic

Ayrıca kendi arkadaşlarımızın üretimi olan Grub-on da kullanılabilir:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=26651.0
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

Forumdaki grub-on başlığını bulamayınca hangi özellikleri barındırdığını da öğrenememiştim. Launchpad sayfasında da yazmayınca özellikler diğer uygulamayı önerdim. Yoksa aklıma ilk gelen Grub-On oldu.:)

heartsmagic

Ben de grub-customizer uygulamasını önerdim uzunca bir süre, sonra Grub On başlığını tekrar görünce bir ara nasıl da unutmuşum dedim kendi kendime. Sen en azından unutmamışsın :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hadon

Arkadaşlarımızın ürettiği bir uygulama olduğunu görüp, if arkadaşımın da bu uygulamanın öncelikli olduğu yolundaki yorumunu okuyunca, hemen grub-on'u kurdum. Henüz bir değişiklik yapmadım ama göründüğü kadarıyla harika bir çalışma. Son derece kolay ve görsel olarak da güzel. Üretenlerin de, tavsiye edenlerin de eline sağlık.

Çok teşekkür ederek bu sorunumu da çözüldü olarak işaretliyorum.

Saygılarımla.