[Çözüldü] Yine otomatik giriş sorunu

Başlatan hadon, 20 Eylül 2012 - 14:49:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hadon

Merhaba.

Önceki gün şu mesajı yazmıştım:

Merhaba.

Dizüstü bilgisayarımda 32, masaüstünde ise 64 bit Lubuntu kurulu. Her ikisinde de aynı sorunu yaşıyorum: Lubuntu, parola sormadan otomatik olarak açılıyor.  Sistem Araçları menüsündeki "Kullanıcılar ve Gruplar" uygulamasında yapılabilecek her şeyi denediğimi sanıyorum. Olmadı.

Özellikle masaüstü bilgisayarımın mutlaka parola sorarak açılması gerekiyor. Çünkü çocuklarım evde yalnız kaldıklarında ders çalışmak yerine İnternet'te vakit öldürüyorlar.

Forumda bazı dosyaları düzenleyerek otomatik girişin nasıl sağlanacağını anlatan bir başlık var. Orada anlatılanların tersini yaparak sorunumu çözmeyi düşündüm ama, Lubuntu'da o dosyaları yetkili olarak nasıl açacağımı bulamadım. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok memnun olacağım. Çünkü bu sorunu çözemezsem, Lubuntu'yu çok sevdiğim halde (en azından masaüstünde) parola ile giriş yapabildiğim bir dağıtıma geçmek zorunda kalacağım.

Teşekkürler.

Saygılarımla.

Cagriemer arkadaşımızın yönlendirmesiyle, masaüstü bilgisayarımda sorun çözülmüş, başlığı "Çözüldü" olarak işaretlemiştim. Ama aynı yöntemler dizüstü bilgisayarımda işe yaramadı. Ne yaptıysam Lubuntu'nun otomatik açılmasına engel olamadım.

Bilenlerden yardım bekliyorum.

Saygılarımla.
:)  :)  :)

bytan

O başlıkta verilen önerilerin hangilerini kullandın ve tam olarak neler yaptın? Ayrıca yine o başlıkta istenen çıktıları buraya aktarırsan daha hızlı yol alabiliriz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hadon

Alıntı yapılan: bytan - 20 Eylül 2012 - 18:39:23
O başlıkta verilen önerilerin hangilerini kullandın ve tam olarak neler yaptın? Ayrıca yine o başlıkta istenen çıktıları buraya aktarırsan daha hızlı yol alabiliriz.

Öncelikle:

Alıntı Yapgksudo leafpad /etc/lightdm/lighdtm.conf

komutuyla lighdtm.conf dosyasını açıp, içeriğini:

Alıntı Yap[SeatDefaults]
greeter-session=lightdm-gtk-greeter
user-session=Lubuntu
allow-guest=false

şeklinde düzenledim. Olmadığını görünce:

Alıntı YapMantik ayni. autologin=adil satirinin basina # isareti koyup kaydetmelisiniz.

talimatını yerine getirdim. İstediğiniz çıktılar da şöyle:

[b]lsb_release -rd[/b]
Description: Ubuntu 12.04.1 LTS
Release: 12.04

[b]
cat /etc/lightdm/lightdm.conf[/b]

[SeatDefaults]
autologin-guest=false
autologin-user=adil
autologin-user-timeout=0
autologin-session=lightdm-autologin
greeter-session=lightdm-gtk-greeter
user-session=Lubuntu

İlginiz için teşekkürler.

Saygılarımla.

bytan

Sadece son çıktıya bakınca dosya düzenlenmemiş gibi görünüyor. Düzenleme yetkisiyle dosyayı aç:

gksu leafpad /etc/lightdm/lightdm.conf

İlgili satırı alttaki gibi düzenleyip kaydet ve durumunu kontrol et:

Alıntı Yap
#autologin-user=adil

Şayet yine aynı durum devam ederse, doğrudan @cagriemer'in önerisini uygulayıp durumu bize aktar:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=35844.msg431425#msg431425

Ayrıca /etc/lxdm/default.conf dosyasının içeriği nasıl?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hadon

Alıntı yapılan: bytan - 21 Eylül 2012 - 00:02:23İlgili satırı alttaki gibi düzenleyip kaydet ve durumunu kontrol et:
Evet!... Bu düzenleme sorunumu halletti. Çok teşekkür ediyorum.

Sizin gibi dostlar sayesinde Lubuntu'yu daha zevkle kullanıyorum.

Saygılarımla.