Gentoo Linux ~?~ Bilinmeyen Hata

Başlatan S3CT0R, 15 Eylül 2012 - 01:06:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

S3CT0R

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=35744.0 Burada Gentoo bootloader sorunum hakkında çözümler üretmeye çalışılmıştı ve bir şekilde çözüldü..
Gentoo'yu başarıyla hatasız bir şekilde kurdum hatta linkteki konuda bahsettiğin grub sorununun da kaynağını tespit edip doğru bir şekilde uygun komutları vererek tamamladım.
Şimdi ise daha tuhaf bir sorun var karşımda grub'tan enter'a tıklayıp sistemi açmak istediğimde önüme grub hata mesajı çıkmıyor ama çıkan kernel çekirdek ile ilgili olduğunu düşündüğüm uzunca bir hata ve bu hatanın çıkması ile birlikte klavye ışıkları yanıp sönmeye başlıyor.
Resim vs. ekleyemiyorum çünkü ekleyene kadar geçiyor hızlıca yazılar aşağı doğru..
Bu sorunu çözmem de bana yardımcı olabilecek kim var ?  :)
Ne tür bilgiler gerekiyorsa elimden geldiği kadarı ile aktarırım.

heartsmagic

En son nerede kalıyor ekrandaki görüntü? Bu şekilde bir şey söylemek çok güç, fakat senin bana göre çekirdek derleme aşamalarını tekrar gözden geçirmen gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

furkankalkan

Hızlıca yazı kayarken Kernel Panic ! tarzı bi ifade olup olmadığına bakın. Eğer yoksa heartsmagic arkadaşımızın istediği ekran görüntüsünü gönderin.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

S3CT0R

Evet "Kernel Panic" diye bir terim var..

Başlangıçta tam açılırken yakaladığım görüntü;

Bu da son açılma hatasında ki görüntü;

Yanıtlarınızı bekliyorum..

heartsmagic

Çekirdeği derlerken dosya sistemi desteğini doğrudan çekirdeğe mi gömdün yoksa modül olarak işaretlemiş olma ihtimalin var mı?
Ayıca son Grub ayarların kesinlikle doğru mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

S3CT0R

Tam olarak emin değilim,ayrıca Linux konusunda profesyonelde değilim.Bu dağıtımı seçmemin nedeni ise araştırmayı seviyor olmamdan ve basitlikten ve görsellikten çok performans ve kararlılık benim için çok önemli bunlara ek olarak zor'u başarmak bana göre zevkli bir şey. :)
Grub ayarlarımda önceki 20'ye yakın sıfırdan kurulumdan sonra hata olacağını düşünmüyorum çünkü hatalarım hep grub yüzünden olmuştu.Şimdi ise grub'u hallettim çekirdek hatasıyla uğraşıyorum bakalım başka neler çıkacak karşıma.