Temel komutlar bitti sırada ne var

Başlatan kzltp66, 11 Eylül 2012 - 15:38:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kzltp66

Arkadaşlar ben sistemci olarak yeni işe başladım Linux nedir , Ağ bilgileri(ağ çeşitleri tcp/ıp katmanları, vs...) temel komutlar ,kabuk dosya dizin işlemlerini az çok öğrendim şimdi neyi öğrenmeye başlayayım yardımcı olursanzı sevinirim imla hayası yaptıysam affola

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Eylül 2012 - 16:25:58

Beyler yardımcı olacak yok mu?

cagriemer

Ne ogrenmeye ihtiyaciniz oldugunu sizle birlikte calisan fakat sizden daha tecrubeli birine sorsaniz o sizi daha iyi yonlendirir diye dusunuyorum. Ardindan o konuda kaynak ya da sorunlariniz icin buraya danisabilirsiniz.

UykusuzBizon

Beni doyurmuyor ne para ne sistemin masalı.

heartsmagic

Alıntı yapılan: kzltp66 - 11 Eylül 2012 - 15:38:01
Arkadaşlar ben sistemci olarak yeni işe başladım Linux nedir , Ağ bilgileri(ağ çeşitleri tcp/ıp katmanları, vs...) temel komutlar ,kabuk dosya dizin işlemlerini az çok öğrendim şimdi neyi öğrenmeye başlayayım yardımcı olursanzı sevinirim imla hayası yaptıysam affola

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Eylül 2012 - 16:25:58

Beyler yardımcı olacak yok mu?

İlginç. Ben 2002'den beri kullanıyorum Linux'u. Saydığın şeyleri hâlâ öğrenebildiğimi düşünmüyorum. Gerçi herkesin öğrenme şekli ve zamanı farklıdır ancak foruma gelme sürenle Linux'a başlama süren umarım aynı zamana denk gelmiyordur. Gerçi gelmese bile yönlendirme meselelerini daha yeni soran biri benim için bu olaya yeni başlamıştır. İki günde bu işler öğrenilebilseydi sence de biraz garip olmaz mıydı?

Ayrıca bu forumda sadece "beyler yok". Son olarak da dünyanın hiçbir yerinde yardım isteyip de bir saat içinde cevap zorlayan olamaz, ancak bizde oluyor bu durum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

arpia

Alıntı yapılan: kzltp66 - 11 Eylül 2012 - 15:38:01
az çok öğrendim şimdi neyi öğrenmeye başlayayım

Benim acizane önerim, üzerinde iyi bilgiye sahip olmak istediğiniz hiç bir şeyi "az çok" öğrenmeyin, "Linux" ve "Ağ" dediğiniz olay zaten yıllarınızı alacak bir durum, o yüzden eğer ilgi alanınıza giriyorsa bu konular üzerinde devam etmenizdir.

kzltp66

Arkadaşlar tamam bende biliyorum sadece okuyarak bunları öğrenmem yıllarımı ama şu an işde deneme sürecindeyim o yüzden bişeyler yapmaya çalışıyorum 1 ay sonunda ne öğrendiğime bakacaklar bende sadece temel komutların üstünde durdum ve diğierlerindende sadece yüzeysel bilgilere baktım bu arada iş yerinde ağ yönetimi kısmında çalışıyorum DHCP , Mail Server filan işte bende farklı şeyler öğrenip 1 ay sonunda ben bunları öğrendim demek istiyorum

arpia

O zaman ağ temelli gideceksen eğer, Iptables (Firewall), Squid (Proxy) ve Dansguardian (Web Filter) inceleyebilirsin.
Bu satıları yazarken yanlış anlama, bende hala öğrenme sürecindeyim zira bitecek bir süreç değil :) Amacımız paylaşmak, katkı sağlamak.
Anca "Survivalist" olursam kurtulurum belki bir gün :)

kzltp66

UykusuzBizon

Beni doyurmuyor ne para ne sistemin masalı.