Ubuntuyu çökerttim

Başlatan local1907, 10 Eylül 2012 - 11:58:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

local1907

Şimdi yaptıklarımı hatırladığım kadarı ile anlatayım. Ubuntu gnome 12.04 olarak kurmuştum. Gnome'yi sevmediğimden KDE yükledim. Bu arada boş bir disk'im vardı oraya Mint kurdum. Ubuntunun Bulunduğu disk'teki grub çalışmaz oldu. Mint üzerinden ubuntu'y otomatik açacak şekilde ayar yaptım. Ubuntu kullanmaya devam ettim. Canım sıkıldı kernel 3.5.013 kurdum. KDE için compiz yükledim. Compiz yüklendikten sonra menü çubuğu açılışta 1 kez çalışıyor hangi programı istersem açıyor sonrasında çalışmaz olup donup kalıyordu. KDE 4.9 yükledim. Libreoffice çalışmıyordu. Libreoffice ile KDE 4.9 lib dosyaları uyumsuz olduğunu fark ettim KDE4.9'u kadırıl rollback yapıp Eski KDE 4.8.4'e dönmek istedim. Ubuntu çalışmadı. Terminal'i yani konsolu sadece çalıştırabiliyordum. KDE desktop yükledim. KDE desktop açılıyor ancak firefox, chrom, bir çok program çalışmıyor.  Apport çalışmıyor. Yardım bekliyorum. Yada belgelerimi alıp formatlayıp yeni temiz bir kurulum mu yapmalıyım?

hitokiri

O kadar çok garip işe girişmişsin ki bellki paketlerde bir bozukluk olmuş,
birini düzeltsen bile bu düzeltme işlemleri ubuntu kurmaktan daha uzun sürer yedek al kubuntu indir onla devam et önerisi benden başka fikri olan varsa onlarıda bekle :)

furkankalkan

Bence de bayağı karıştırmışsın sistemi. @hitokiri arkadaşımızın d dediği gibi önemli  dosyalarının yedeğini alıp temiz bir kubuntu kur. Bir de KDE üzerinde KWin efektleri daha *kararlı çalışıyor bence.Sana Compizi aratmayacaktır.(He bir de canın sıkılınca çekirdek değiştirme.Değiştireceksen de mevcut sürümünle uyumluluğunu biraz araştır.)
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Düzeltmeyi de düşünüyorsan eğer çalışmayan uygulamaları uçbirimden açmayı deneyip hatayı görmeyi dene. En azından bir yerden başlamış olursun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

local1907

En eski yöntem en hızlı çözümdür dedim. "Format c:/s"

decent

Yeniden kuruluma gidildiği için [Çözüldü] etiketi kaldırıldı.

heartsmagic

Alıntı yapılan: local1907 - 22 Eylül 2012 - 13:00:46
En eski yöntem en hızlı çözümdür dedim. "Format c:/s"

Eskiler eskide kalmalı bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.