Linux kuramıyorum hiçbir şekilde.

Başlatan furbahadirkan, 06 Eylül 2012 - 18:25:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

furbahadirkan

4 yıl önce casper nirvana notebook almıştım. Vista ile geldi. Hemen xp ye çevirip kullanmaya başladım. Sonra bilim ve teknik'in verdiği pardus dvdsine takıldım bir deniyim bakalım dedim. DVD boot oluyor grub ekranı geliyor ama yükle seçeneğini seçtiğimde hiçbir şey yapmadan duruyordu. 10 saat beklediğim bile vardır. Her neyse o sevdadan vazgeçtim.

Geçen hafta ubuntu kurmaya karar verdim. USB bellek kullanarak kuracaktım ama Windows installer'ı görünce ondan da vazgeçtim ve windows üzerinden yükledim ubuntuyu. Fakat işletim sistemi seçme ekranına gelip ubuntuyu seçince Windows için "hal.dll eksik" hatası alıyordum. Windowsa erişebiliyorum tabii. Sonra windowstayken dllfixer diye bir program kurup düzeleceğini umdum ki, dllfixerı çalıştırdıktan sonraki rebootta windows için "çekirdek dll leri eksik" hatası aldım. Ubuntu halen açılmıyordu tabi.

Derken aklıma Linux live usb creator geldi. USB ye Opensuse kurdum. Bilgisayarıma takınca Opensuse sorunsuz açılıyor, harddiskimi görebiliyorum. Ama USB üzerinden Ubuntu yükleyemiyorum. Kubuntu, Ubuntu Studio versiyonlarını da denedim ama nafile.

Aklıma bios güncelleme olayı geldi. Fakat nasıl yapacağım hakkında en ufak fikrim yok. Lütfen yardım edin Bilgisayar mefta halde şu an. :D

Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler. Forumdaki tüm konuları okudum bu konu hakkında. Fakat benzer bir problem bulamadım.

furkankalkan

Ubuntu açılırken  Diğer seçeneklerden (kaçıncı f tuşu olduğunu unuttum sanırım f6 idi)  acpi=off ve nolapic seçerek açmayı deneyin .
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

furbahadirkan

F6 tuşu ve denedim şimdi, aynı durum oluyor. Bir takım yazılar ve ardından reboot ediyor hemen.

furkankalkan

Hmm bi ekran görüntüsü alabilirmiyim reboot etmeden hemen önce.
Lover

furbahadirkan

Telefon ile çekmem gerekti umarım işe yarar.

Bu ekranda 6sn kadar bekliyor ve reboot.

Aklıma takılan diğer bir soru da neden ubuntu açılmıyor da opensuse açılıyor?

if

@furbahadirkan, BIOS ayarlarından açılışta internete bağlan veya interneti etkinleştir gibi bir seçenek varsa iptal edip deneyin. Bunun dışında çekirdek parametrelerini[1] tek tek deneyin.

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

furkankalkan

Bunun pek internet ile ilgili olduğunu sanmıyorum ben. Bios ayarlarına girip PnP (Tak Çalıştır) aygıtlarla ilgili bir parametreye bakabilirsiniz. Ayrıca araştırdığıma göre pnpbios=off parametresi işe yarıyormuş.
Lover

furbahadirkan

@if dediğin yerlere baktım uyguladım ama sonuç aynı..

@dewilman eve gidince dediğin parametreyi deneyeceğim.